ΜΠΑΣΚΕΤ

ΠΑΟΚ: Ο Τέπιτς επέστρεψε για να κλείσει (επιθετικές) τρύπες

ΠΑΟΚ: Ο Τέπιτς επέστρεψε για να κλείσει (επιθετικές) τρύπες
EUROKINISSI

Ο ΠΑΟΚ αποφάσισε να κάνει μία μικρή στροφή στο παρελθόν, φέρνοντας ξανά πίσω στην ομάδα τον Μιλένκο Τέπιτς, ελπίζοντας ότι στο πρόσωπό του θα βρει τον άνθρωπο που θα "δέσει" την περιφέρεια της ομάδας.

Οι τραυματισμοί που έχουν ταλαιπωρήσει τον ΠΑΟΚ από το ξεκίνημα της σεζόν έφεραν την ομάδα σε δύσκολη θέση. Οι μαζεμένες απουσίες στοίχησαν στην ομάδα, η οποία αποφάσισε να πάει σε μία λύση που ξέρει και εμπιστεύεται, συμφωνώντας με τον Μιλένκο Τέπιτς .

Με τον Φιλ Γκος να κάνει την αρχή στην προετοιμασία και τον Τζαμάλ Τζόουνς να ακολουθεί – και δεδομένου ότι ο Απόλλωνας Τσόχλας ακόμα αναρρώνει από τον περσινό τραυματισμό του στο γόνατο – ο “Δικέφαλος” απλώς δεν είχε άλλη επιλογή. Τα προβλήματα στην δημιουργία ήταν εμφανή, ενώ από την περιφέρεια έλειπε πλέον και ύψος. Εδώ ήταν που “κούμπωσε” ιδανικά ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ.

Ο Τέπιτς δεν έγινε ποτέ ο παίκτης που περίμεναν πολλοί όταν τον παρουσίασε στον κόσμο η Παρτιζάν ως τον επόμενο μεγάλο Σέρβο γκαρντ. Για την ακρίβεια από πόιντ γκαρντ μεταβλήθηκε σε γκαρντ/φόργουορντ. Η ποιότητά του όμως είναι δεδομένη, όπως και η ικανότητά του να μπορέσει να κάνει αρκετές δουλειές στο γήπεδο. Δουλειές που έχει ανάγκη ο ΠΑΟΚ την δεδομένη στιγμή.

ΕΝΑΣ ΑΚΟΜΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΣ

Είναι γνωστό ότι στον Ηλία Παπαθεοδώρου αρέσει να έχει όσους περισσότερους δημιουργούς γίνεται στο παρκέ, ειδικά στην περιφέρεια. Η έλευση του Τέπιτς του εξασφαλίζει ότι θα μπορέσει πολύ συχνά πλέον να χρησιμοποιεί μαζί τουλάχιστον δύο δημιουργούς.

Ο άλλοτε παίκτης του Παναθηναϊκού είναι ένας δίμετρος γκαρντ/φόργουορντ (2.02 μέτρα για την ακρίβεια), ο οποίος μπορεί να αγωνιστεί και στις τρεις θέσεις της περιφέρειας, αν και στον ΠΑΟΚ θα αγωνιστεί κυρίως ως σμολ φόργουορντ. Είναι καλός σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ – κυρίως από τα πλάγια και όχι από την κορυφή – βλέπει γήπεδο και έχει την ικανότητα να κρατάει απασχολημένες τις άμυνες όταν έχει την μπάλα στα χέρια, ενώ παράλληλα είναι ένα κινούμενο μις-ματς, αφού είναι καλός σε καταστάσεις ένας εναντίον ενός και μπορεί αν χρειαστεί να ποστάρει τους αντίπαλους περιφερειακούς.

ΠΑΟΚ: Ο Τέπιτς επέστρεψε για να κλείσει (επιθετικές) τρύπες
EUROKINISSI

Η παρουσία του Τέπιτς στο ρόστερ του ΠΑΟΚ, θεωρητικά θα απελευθερώσει τους υπόλοιπους περιφερειακούς, αφού ο Σέρβος γκαρντ/φόργουορντ μπορεί – στην θεωρία πάντα – να ταιριάξει με οποιονδήποτε. Κάτι πολύ σημαντικό δεδομένου ότι ο ΠΑΟΚ έχει παίκτες με διαφορετικά χαρακτηριστικά στην περιφέρεια, από τους σκόρερ Γκος και Αθηναίου, μέχρι τους οργανωτές Κόνιαρη, Χάτσερ και Παπαντωνίου, τους πολύπλευρους Σταύρο Σχίζα και Τζαμάλ Τζόουνς και τον σουτέρ Θοδωρή Ζάρα.

Ο Τέπιτς μοιάζει να ήρθε σαν... λύση ανάγκης λόγω των τραυματισμών που ταλαιπώρησαν την περιφερειακή γραμμή του ΠΑΟΚ. Παρόλα αυτά, η ποιότητά του και οι παραστάσεις που έχει είναι πολύ πιθανό να βοηθήσουν τον “Δικέφαλο” να παρουσιάσει μία πιο διαφορετική εικόνα στο παρκέ στην συνέχεια, κάτι που δεν πρέπει να περνάει απαρατήρητο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ