ΠΑΟΚ

ΠΑΟΚ: Προκλητικά κακός, γκρέμισε όσα έχτισε

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΔΙΑΓΟΡΑΣ ΔΡΥΟΠΙΔΕΩΝ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η απαράδεκτη εικόνα του ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω, ο αποκλεισμός-σοκ από τον Διαγόρα Δρυοπιδέων της Α2 και το πολύ "σκοτεινό" μέλλον της ομάδας της Θεσσαλονίκης.

Η εικόνα του ΠΑΟΚ με τον Κώστα Φλεβαράκη στη θέση του head coach ήταν κακή, ενίοτε αποκρουστική. Από τη μέρα που ο Κώστας Χαραλαμπίδης τον αντικατέστησε και έγινε ο νέος καπετάνιος, η ομάδα της Θεσσαλονίκης έδειξε ένα καλύτερο πρόσωπο, με τους ξένους να αντιλαμβάνονται τους ρόλους τους, τους Έλληνες να δίνουν σημαντικές βοήθειες και τις καλές εμφανίσεις να ενθουσιάζουν. Ευρεία νίκη επί του Ηφαίστου και ήττα στο φινάλε από τη Ντιζόν στη Γαλλία, δημιούργησαν ευφορία... περιμετρικά του Δικεφάλου, ωστόσο η απότομη προσγείωση στο Αιγάλεω γκρέμισε όσα χτίστηκαν την προηγούμενη εβδομάδα και πλέον ο ΠΑΟΚ πρέπει να χτίσει από το μηδέν.

Κάποιοι είπαν πως ήταν ντροπή η ήττα από τους... παλαιμάχους του Διαγόρα Δρυοπιδέων της Α2. Καμία ήττα δεν είναι ντροπή και σίγουρα οι χθεσινοί αντίπαλοι της ομάδας της Θεσσαλονίκης δεν είναι παλαίμαχοι. Βρίσκονται σίγουρα σε προχωρημένη μπασκετική ηλικία, απολαμβάνουν όμως το άθλημα, τις προκλήσεις, απολαμβάνουν τη συνεργασία τους και έχουν αυτό που δεν έχει όχι ο ΠΑΟΚ, αλλά μεγάλος αριθμός ομάδων της πρώτης κατηγορίας: χημεία και μέταλλο πρωταθλητή.

Με τον Διαγόρα θα ασχοληθούμε εκτενέστερα σε άλλο κείμενο. Η ήττα από τον Χαρίλαο Τρικούπη την περασμένη Τετάρτη τον πόνεσε, αλλά θα την ξεπεράσει. Με τον ΠΑΟΚ το ερώτημα είναι αν υπάρχει μέλλον και αν αυτό το μέλλον μπορεί να δημιουργήσει χαμόγελα. Η κατάσταση δεν είναι εύκολη για τον Κώστα Χαραλαμπίδη, που για πρώτη φορά είδαμε έξαλλο στο κλειστό του Αιγάλεω. Δεν πίστευε αυτά που έβλεπε ο νεαρός προπονητής, προσπαθούσε με τρικ να αλλάξει τη ροή του αγώνα, έψαχνε στο βάθος του πάγκου αλλά δεν έβρισκε ποιότητα.

Αν εξαιρέσει κάποιος τον Άνταμ Σμιθ που είναι πραγματικά ποιοτικός γκαρντ και έπαιξε με τρομερό πείσμα και τον Ζήση Σαρικόπουλο που έδωσε μάχες, κέρδισε πολλές και ήταν ο δεύτερος που διασώθηκε από το χθεσινό ναυάγιο, ο Χαραλαμπίδης δεν έχει κάτι να κρατήσει από αυτό το ματς. Ο Τζέκουαν Λούις ήταν καλός δημιουργικά, απογοητευτικός εκτελεστικά. Ο Άαρον Μπεστ πέρασε και δεν ακούμπησε, θεωρείται καλός αμυντικός αλλά έγινε παιχνίδι στα χέρια του Καράμπουλα. Ο Αντουέιν Γουίγκινς πανηγύρισε κάρφωμα όταν όλα είχαν κριθεί και κουτούλησε σε τοίχους. Ο Ζέιν Νόουλς έμοιαζε με αθλητή τοπικού πρωταθλήματος. Ο Αμάνζε Εγκεκέζε έκανε back-to-back έρμπολ και, ξεκάθαρα πλέον, δεν έχει θέση σε ομάδα αυτού του επιπέδου. Τσόχλας και Μαργαρίτης δεν φάνηκαν ιδιαίτερα, αλλά δεν είναι και εύκολο να ξεχωρίσουν αν δεν υπάρχει γύρω τους ταλέντο.

Ήταν σοκαριστική η εικόνα του ΠΑΟΚ στο Αιγάλεω , ακόμη πιο σοκαριστικό ήταν το γεγονός ότι δεν προσαρμόστηκε ποτέ στο παιχνίδι των γηπεδούχων, δεν μάτσαρε ποτέ τον ενθουσιασμό τους, δεν έδειξε ποτέ ικανός να κερδίσει. Ο Διαγόρας είναι μια πραγματικά καλή ομάδα έμπειρων πρωταθλητών, είναι όμως ομάδα της Α2.

Το ερώτημα είναι τι θα φέρει η επόμενη μέρα στον Δικέφαλο του Βορρά, που έχει σημαντικά οικονομικά προβλήματα και δεν μπορεί να λειτουργήσει υπό κανονικές συνθήκες, για πολλούς και διάφορους λόγους. Η αποχώρηση κάποιων παικτών δεν είναι εύκολη απόφαση, από τη στιγμή που η ομάδα συμμετέχει σε δύο διοργανώσεις, σίγουρα όμως παίκτες όπως ο Εγκεκέζε και ο Νόουλς δεν είναι ικανοί να σταθούν σε αυτό το επίπεδο, άσχετα από το γεγονός ότι η εικόνα τους στην αναμέτρηση με τον Διαγόρα Δρυοπιδέων ήταν προκλητικά αδιάφορη. Οι επόμενες μέρες δεν θα είναι ευχάριστες για τους Θεσσαλονικείς, ο Χαραλαμπίδης θα προσπαθήσει να συνεφέρει τους παίκτες του, ωστόσο αρκετοί από αυτούς έχουν στηριχθεί υπερβολικά και ουδείς μπορεί να γνωρίζει ποιο θα είναι το μέλλον τους.

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ