ΠΑΟΚ

Παπαθεοδώρου: "Μεγάλη η διαφορά με τον Παναθηναϊκό, αλλά μπορούμε να σταθούμε"

Παπαθεοδώρου: "Μεγάλη η διαφορά με τον Παναθηναϊκό, αλλά μπορούμε να σταθούμε"

O Ηλίας Παπαθεοδώρου αναγνώρισε πως ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί του τελικού Κυπέλλου,αλλά τόνισε πως η ομάδα του θα κάνει ό,τι καλύτερο για να διεκδικήσει τις πιθανότητες που της αναλογούν.

Ο ΠΑΟΚ ύστερα από 20 χρόνια επέστρεψε στον τελικό του Κυπέλλου Ελλάδας (17/2, 17:00, LIVE Blog από το Sport24.gr) και ο Ηλίας Παπαθεοδώρου κατά την διάρκεια της συνέντευξης Τύπου της αναμέτρησης με τον Παναθηναϊκό στα "Δύο Αοράκια" εξήγησε πώς η ομάδα του μετρά αντίστροφα για το τζάμπολ.

"Είμαστε χαρούμενοι που μετά από 20 χρόνια παίζουμε ξανά σε τελικό. Ήταν ένας από τους πιο σημαντικούς στόχους της σεζόν και για όλους στο σύλλογο είναι κίνητρο να βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση αντιμετωπίζοντας μια από τις κορυφαίες ομάδες της Ευρώπης. Η Κρήτη είναι ένας πολύ φιλόξενος τρόπος, έχω πολύ ωραίες αναμνήσεις από εδώ. Θέλουμε να κάνουμε ένα ποιοτικό και ανταγωνιστικό παιχνίδι για να διεκδικήσουμε τις πιθανότητές μας απέναντι σε έναν μεγάλο αντίπαλο για να κατακτήσουμε το Κύπελλο. Γνωρίζουμε τις δυσκολίες και την ποιότητα του αντιπάλου. Είναι μεγάλη τιμή για μένα που βρίσκομαι αντίπαλος με ένα προπονητή όπως ο Ρικ Πιτίνο. Είμαι σίγουρος πως τα παιδιά μας θα κάνουν το καλύτερο για να εκπροσωπήσουν τον σύλλογο σε έναν μεγάλο τελικό. Να γίνει ένα καλό παιχνίδι και να το απολαύσουμε όλοι", δήλωσε αρχικά ο προπονητής του Δικεφάλου και στη συνέχεια ρωτήθηκε για το αν τα ψυχικά αποθέματα της ομάδας του άδειασαν από την πρόκριση στον τελικό:

"Οχι, δεν έχουμε αδειάσει. Έχουμε ήδη ξεχάσει την πρόκριση. Υπάρχει προσμονή, ενθουσιασμός και αυτοπεποίθηση για να παίξουμε έναν τελικό. Έχουμε αποθέματα ενέργειας. Με αυτόν τον αντίπαλο, αν δεν έχεις ενέργεια δεν έχεις και τύχη στο παιχνίδι".

Για την κατάσταση του Φιλ Γκος, ανέφερε: "Έκανε ένα κομμάτι της προπόνησης. Όλο το ιατρικό τιμ είναι πάνω του. Η μέση είναι πολύ ύπουλο πράγμα. Θα δοκιμάσει να προπονηθεί και σήμερα και το πρωί σε συνεργασία με το ιατρικό τιμ θα αποφασίσουμε".

Για το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός είναι το φαβορί, παρατήρησε: "Η διαφορά είναι μεγάλη, πρέπει να το δούμε ρεαλιστικά. Έχουμε αποδείξει ότι μπορούμε να σταθούμε απέναντι σε ομάδες υψηλού επιπέδου, ειδικά σε ένα ματς. Αυτό πέρα από τα δικά μας αγωνιστικά χαρακτηριστικά θα εξαρτηθεί και από τον αντίπαλο που είναι το φαβορί. Εμείς θα κάνουμε όμως αυτό που πρέπει.

Για το ότι σε αρκέτες χώρες διοργανώνονται Final 8 και Final 4, τόνισε: "Είμαστε πολύ ενθουσιασμένοι που παίζουμε στον τελικό δεν υπάρχει καμία μελαγχολία. Θέλουμε να το απολαύσουμε. Το τι συμβαίνει στον έξω κόσμο δε μπορούμε να το ελέγξουμε εμείς, ούτε να πάρουμε αποφάσεις για το πως θα λειτουργήσει το μπάσκετ στην Ελλάδα. Δε νομίζω ότι είναι ο κατάλληλος χώρος για μια τέτοια συζήτηση".

Μαργαρίτης: "Τα πάντα για το Κύπελλο"

Ο αρχηγός του ΠΑΟΚ, Βαγγέλης Μαργαρίτης ανέφερε: "Ευχαριστώ πάρα πολύ τον κόουτς Πιτίνο για τα καλά του λόγια. Δουλέψαμε πάρα πολύ για να επιστρέψει η ομάδα σε έναν τελικό ύστερα από 20 χρόνια. Ο Παναθηναϊκός βγάζει μεγάλη ενέργεια και στις δύο πλευρές του παρκέ. Πρέπει να είμαστε συγκεντρωμένοι για 40 λεπτά, να ματσάρουμε την ενέργεια του Παναθηναϊκού και να διεκδικήσουμε ό,τι μας αναλογεί".

Για τη μη διεξαγωγή Final Four, ο Βαγγέλης Μαργαρίτης, είπε: "Είμαι παίκτης και το μόνο που σκέφτομαι είναι το αγωνιστικό κομμάτι: το μπάσκετ. Καλύτερα αυτές τις απαντήσεις να τις δώσουν οι υπεύθυνοι".

Τέλος, τόνισε πως η ομάδα του πάντα "έφτανε στον στον ημιτελικό. Είτε χάναμε στο τέλος, είτε χάναμε από ομάδες Α2. Τελικά τα καταφέραμε. Αυτό που συζητάμε ότι πρέπει να δώσουμε τα πάντα. Είναι ένα παιχνίδι στο οποίο πρέπει να δώσουμε ό,τι έχουμε για να κατακτήσουμε ένα Κύπελλο ύστερα από 20 χρόνια".

TAGS ΠΑΟΚ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ