ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Κατάλαβα το λάθος μου, με βοηθά ο Δημήτρης"

Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Κατάλαβα το λάθος μου, με βοηθά ο Δημήτρης"

Λίγο πριν το τζάμπολ στην Πάτρα, ο φόργουορντ του Περιστερίου Γιάννης Αγραβάνης μιλά στο Sport24.gr για το ματς με τον Προμηθέα και τον ρόλο του... μεγάλου αδερφού, Δημήτρη.

Το απόγευμα του Σαββάτου (2/11), τα φώτα της Basket League στρέφονται στην Πάτρα, σε ένα από τα πιο ενδιαφέροντα και fun to watch ματσαρίσματα του ελληνικού Πρωταθλήματος. Απόντος του Ολυμπιακού, με τα ντέρμπι "αιωνίων" να αποτελούν ήδη... περασμένα μεγαλεία και με τις δύο ευχάριστες εκπλήξεις της διοργάνωσης να ανεβάζουν σταδιακά το επίπεδο και τον πήχη τους, η αναμέτρηση ανάμεσα σε Προμηθέα και Περιστέρι μαγνητίζει τα βλέμματα.

Δύο ομάδες που ξεχωρίζουν και παραδειγματίζουν με τον τρόπο λειτουργίας τους, τις φιλοδοξίες τους, τους επιμέρους στόχους τους, την υπόστασή τους στη Basket League και το πολύ όμορφο μπάσκετ που προσφέρουν. Δύο ομάδες που εκπροσωπούν τις πόλεις τους σε Ελλάδα και Ευρώπη, που έχουν κάθε δικαίωμα να ορέγονται την "κενή" θέση των τελικών και που μοιράζονται από έναν... Αγραβάνη!

Ο ένας εξ αυτών, ο... βενιαμίν Γιάννης Αγραβάνης μιλά στο Sport24.gr για το -διαφορετικό από τα συνηθισμένα- ντέρμπι της 6ης αγωνιστικής και τα κοινά στοιχεία ανάμεσα σε Περιστέρι και Προμηθέα που "και οι δύο έχουν μεγάλες προσδοκίες. Δουλεύουν πολύ σκληρά, καθημερινά και έχουν υψηλούς στόχους για όλη τη σεζόν σε Ελλάδα και Ευρώπη. Έχουν πολύ καλούς παίκτες, Έλληνες και ξένους, έχουν παρόμοιους στόχους στο ελληνικό πρωτάθλημα και είναι ομάδες που θέλουν να .πρωταγωνιστήσουν" , λέει ο νεαρός φόργουορντ που σε λίγες ημέρες θα κλείσει τα 21 του χρόνια.

Αγραβάνης στο Sport24.gr: "Κατάλαβα το λάθος μου, με βοηθά ο Δημήτρης"
EUROKINISSI

Πώς, όμως, επηρεάζει αυτές τις δύο ομάδες η απουσία των "ερυθρολεύκων" από τη Basket League και η δημιουργία μίας θέσης άρα και ευκαιρίας στην τελευταία... πίστα της διοργάνωσης; "Η απώλεια του Ολυμπιακού επηρεάζει όλο το Πρωτάθλημα. Είναι κακό να λείπει μία τόσο μεγάλη ομάδα από την Α1. Με τα υπάρχοντα δεδομένα βέβαια υπάρχουν ομάδες που δείχνουν περισσότερο πεινασμένες για να έχουν μία θέση στους τελικούς. Θα ήταν κάτι εξαιρετικό αν συνέβαινε και για εμάς, αλλά προς το παρόν εμείς πηγαίνουμε παιχνίδι με παιχνίδι και θέλουμε να γινόμαστε διαρκώς καλύτεροι. Είναι αρχή της σεζόν ακόμα και θέλουμε να βελτιωθούμε κι άλλο”.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ... ΜΕΓΑΛΟΥ ΑΔΕΡΦΟΥ

Στο εντός έδρας παιχνίδι του Περιστερίου με τον Παναθηναϊκό στους περσινούς ημιτελικούς της Basket League, ο Γιάννης Αγραβάνης μπορούσε να σηκώσει το βλέμμα του στο παρκέ και να πάρει λίγη παραπάνω ώθηση από την παρουσία του αδερφού του, Δημήτρη στις εξέδρες του "Α. Παπανδρέου". Ανάλογο -έξτρα- κίνητρο τού δίνει και η παρουσία του στην ομάδα του Προμηθέα. Για τον Γιάννη Αγραβάνη, το παιχνίδι στην Πάτρα έχει μία παραπάνω ιδιαιτερότητα. Για τον Δημήτρη πάλι, ο ρόλος του... μεγάλου αδερφού παραμένει αναλλοίωτος: "Πάντα με στηρίζει ο Δημήτρης. Με βοηθά, μου μιλά πολύ και έχει τον ρόλο του μεγάλου αδερφού. Μιλάμε μετά από τα παιχνίδια και νοιαζόμαστε πολύ ο ένας τον άλλον. Έχουμε κοινά στοιχεία, ειμαστε πολύ παθιασμένοι για το μπάσκετ, αγαπάμε πολύ αυτό που κάνουμε, όπως αγαπάμε και ο ένας τον άλλον. Θέλω να παίξει, αλλά φυσικά θέλω εμείς να κερδίσουμε!".

"ΖΗΛΕΨΑ ΚΑΙ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΕΙΜΑΙ ΣΤΟ ΓΚΑΖΙΑΝΤΕΠ"

Η απόφαση του Γιάννη Αγραβάνη να μην ακολουθήσει την αποστολή του Περιστερίου στο Γκαζιαντέπ και στα σύνορα της Τουρκίας με την εμπόλεμη ζώνη της Συρίας ανήκει πλέον στο παρελθόν, αφού όπως είχε δηλώσει στο Sport24.gr και ο προπονητής της ομάδας, Ηλίας Ζούρος, ο νεαρός φόργουορντ κατάλαβε το λάθος του. Η επιβεβαίωση δια στόματος του ιδίου, που δείχνει να αντιμετωπίζει το περιστατικό σαν ένα σκαλοπάτι ωρίμανσης και διδαχής: "Κοίτα. Εγώ είδα όλο το παιχνίδι και χάρηκα πάρα πολύ για την ομάδα. Η αλήθεια είναι ότι ζήλεψα κιόλας που δεν ήμουν στο Γκαζιαντέπ. Θα ήθελα όσο τίποτα άλλο να είμαι εκεί. Έχω μιλήσει με την ομάδα, έχω καταλάβει το λάθος μου που δεν πήγα, το κατάλαβε και η ομάδα και τώρα είναι περασμένα ξεχασμένα. Αυτό είναι το πιο σημαντικό"

Το ακόμα σημαντικότερο; Αυτό που θέλει να μνημονεύει ο Γιάννης Αγραβάνης από τον εαυτό του στο τέλος της σεζόν: "Θα είμαι ευτυχισμένος και ικανοποιημένος μέσα μου αν έχω δώσει το 100% του εαυτού μου. Θέλω να ξέρω ότι τα έδωσα όλα ό,τι κι αν έγινε. Μόνο έτσι πιστεύω βελτιώνεται κάποιος. Όταν δίνει τα πάνα".

Όλα αυτά, σε μία χρονιά όπου το Περιστέρι έχει πια νέο προπονητή, αλλά ίδια φιλοσοφία, την οποία ο νεαρός φόργουορντ φαίνεται ότι γνωρίζει πλέον καλά, στη δεύτερη σεζόν του στο Περιστέρι: "Η ομάδα κρατά το ίδιο σκεπτικό σαν σωματείο. Να είναι ανταγωνιστική, τόσο στο ελληνικό Πρωτάθλημα όσο και στην Ευρώπη. Κάθε προπονητής είναι διαφορετικός, σε βοηθά με τους δικούς του τρόπους. Με πολλή δουλειά και προσπάθεια θέλω να βελτιωθώ ακόμα περισσότερο. Όλοι είναι δίπλα μου, όπως και δίπλα σε όλους τους παίκτες και μας βοηθούν να γινόμαστε καλύτεροι σαν παίκτες αλλά και σαν ομάδα”.

Όσο για την πρώτη ήττα της χρονιάς (από την Τενερίφη) μετά την εκκωφαντική εκκίνηση του 6-0; " Το να χάνεις δεν είναι κακό. Μέσα από την ήττα μαθαίνεις πράγματα. Δεν είχαμε τρεις παίκτες αφού έλειπαν οι Βασιλόπουλος, Σαλούστρος και Μόρισον, τρεις πάρα πολύ σημαντικοί παίκτες για εμάς. Όπως και να 'χει, μέσα από την ήττα βελτιωνόμαστε και γινόμαστε καλύτεροι. Καμία ομάδα δεν κερδίζει πάντα. Εμείς είμαστε προσγειωμένοι και πλέον κοιτάζουμε το δύσκολο ματς στην Πάτρα όπου ελπίζουμε να επιστρέψουμε στις νίκες”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ