ΜΠΑΣΚΕΤ

Μπεν Μπέντιλ: Ο "Μπιγκ Μπεν" του Περιστερίου

Μπεν Μπέντιλ: Ο "Μπιγκ Μπεν" του Περιστερίου
EUROKINISSI

Ο Μπεν Μπέντιλ, η πορεία από την Γκάνα στις ΗΠΑ, η θητεία στο σχολείο του "Κύκλου των χαμένων ποιητών" και μία ζωή βγαλμένη από την ταινία "The Blind Side".

Υπάρχουν εκατοντάδες αθλητές των οποίων οι ζωές θα μπορούσαν να έχουν γίνει ταινία. Ένας από αυτούς είναι ο Μπεν Μπέντιλ. Ο πάουερ φόργουορντ του Περιστερίου θα μπορούσε κάλλιστα να είναι Μάικλ Όερ, ο κεντρικός ήρωας της κινηματογραφικής ταινίας "The Blind Side" του 2009 (με την Σάντρα Μπούλοκ), η οποία εξιστορεί την υιοθεσία ενός εκκολαπτόμενου αθλητή του american football από μία εύπορη οικογένεια και την πορεία του μέχρι το Νο. 1 του Draft στο NFL. Ο Μπεν Μπέντιλ δεν έκανε βέβαια ποτέ καριέρα σαν αυτή του "Big Mike". Έγινε όμως ο "Big Ben" του Περιστερίου.

Στον χθεσινό αγώνα με τον Πανιώνιο ο Γκανέζος σέντερ ήταν ο κύριος λόγος που το Περιστέρι διατήρησε το αήττητο εντός έδρας, σημειώνοντας την όγδοη νίκη σε εννέα αγώνες . Ο Μπέντιλ πέτυχε τους τελευταίους οκτώ πόντους του Περιστερίου και τελείωσε το παιχνίδι με 13, έχοντας 8/10 βολές, 1/2 δίποντα, 1/3 τρίποντα, 10 ριμπάουντ, 3 κλεψίματα και 1 ασίστ σε 26'52''.

Ήταν το πρώτο φετινό νταμπλ-νταμπλ του Μπέντιλ και η πιο "clutch" εμφάνισή του από τότε που ήρθε στην Ελλάδα, τον τρίτο ευρωπαϊκό σταθμό της επαγγελματικής καριέρας του μετά την Γαλλία (Σαλόν-Ρεμς) και την Ισπανία (Μπιλμπάο), δύο χρόνια μετά την επιλογή του στο Νο. 51 του Draft του ΝΒΑ από τους Μπόστον Σέλτικς.

Μπεν Μπέντιλ: Ο "Μπιγκ Μπεν" του Περιστερίου

Κι όμως, δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Μπέντιλ αποτελούσε μαζί με τον (νυν παίκτη των Σικάγο Μπουλς) Κρις Νταν το κορυφαίο δίδυμο στο NCAA με τη φανέλα του Πρόβιντενς. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια ούτε καν από την ημέρα που έφυγε από την πατρίδα του, το Σεκόντι-Τακοράντι στην Γκάνα, αφήνοντας πίσω του την μητέρα του και τα τρία αδέρφια του, προκειμένου να αναζητήσει μία καλύτερη τύχη στις ΗΠΑ.

Η μεγαλύτερη αδερφή του τού έμαθε αγγλικά και στα 15 του χρόνια ένιωθε ήδη έτοιμος να κάνει το μεγάλο βήμα. Τι βήμα; Άλμα. Ο Μπέντιλ δεν πήγε πάντως σχολείο στο Σεντ Άντριους του Ντέλαγουερ (στο ίδιο σχολείο όπου γυρίστηκε η διάσημη ταινία "Ο κύκλος των χαμένων ποιητών") για να κάνει καριέρα ως μπασκετμπολίστας, αλλά προκειμένου να έχει καλύτερη εκπαίδευση, να βρει μία καλή δουλειά και να μπορέσει να βοηθήσει την οικογένειά του στην Γκάνα.

Άλλωστε, το άθλημα που του άρεσε περισσότερο από μικρό παιδί ήταν το βόλεϊ. Πώς προέκυψε το μπάσκετ; Εντελώς τυχαία. Μία μέρα έτυχε να τον παρακολουθεί να παίζει βόλεϊ ο Μέμε Φαλκονέρ, διεθνής μπασκετμπολίστας. "Ο Κόμπι της Γκάνας", όπως τον αποκαλεί ο Μπέντιλ. Αυτός τον προέτρεψε να ασχοληθεί με το μπάσκετ, με τον ίδιο να αναλαμβάνει το ρόλο του προπονητή. Κάπως έτσι λοιπόν έμαθε να παίζει μπάσκετ.

Πήγε σχολείο στο γυμνάσιο όπου γυρίστηκε ο "Κύκλος των χαμένων ποιητών", η ζωή του όμως είναι βγαλμένη από ταινία με την Σάντρα Μπούλοκ!

Μέσω του μπάσκετ βρήκε τελικά και σπίτι στην Αμερική. Όταν έψαχνε που να μείνει, η οικογένεια του καλύτερου του φίλου στο σχολείο ανέλαβε να τον φιλοξενήσει. Κοιμόταν σε έναν καναπέ, απέναντι από την τηλεόραση. Γρήγορα όμως έγινε και "δικό τους" παιδί. Την εποχή που ήταν πρωτοετής στο Πρόβιντενς, ένα πρωί επέστρεψε στο σπίτι της οικογένειας Τίλμαν για να περάσει μαζί της τα Χριστούγεννα.

Οι Τίλμαν μόλις είχαν μετακομίσει σε ένα μεγαλύτερο σπίτι και το πρωί των Χριστουγέννων, όταν έκαναν την πατροπαράδοτη ανταλλαγή δώρων, η Ούρσουλα Τίλμαν, η μητέρα της οικογένειας, αποκάλυψε στον Μπεν το δικό του: ένα δωμάτιο. Ποτέ στη ζωή του δεν είχε δικό του δωμάτιο. Ούτε στην Γκάνα. Ούτε στο γυμνάσιο. Ούτε στο κολέγιο. Σαν τον Μάικλ Όερ στο "Blind Side".

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ