ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Ο Ζώης Καράμπελας είναι το νέο φυντάνι του Περιστερίου

Ο Ζώης Καράμπελας είναι το νέο φυντάνι του Περιστερίου
EUROKINISSI

Ο 18χρονος Ζώης Καράμπελας ήταν ο ήρωας του Περιστερίου στη νίκη επί της Κύμης με το νικητήριο καλάθι που σημείωσε. Έγινε το πρόσωπο της ημέρας. Στο Περιστέρι ωστόσο πίστευαν σε αυτόν πολύ νωρίτερα.

Ο αγώνας του Περιστερίου με την Κύμη όδευε προς το τέλος του. Απέμεναν δευτερόλεπτα για το τέλος της παράτασης, με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 93-92. Τότε ήταν που πήρε την μπάλα ο Ζώης Καράμπελας και με ψυχραιμία 30αρη σημείωσε το 94-93, το οποίο έμελλε να είναι και το τελικό σκορ .

τα παράπονα της Κύμης για την διαιτησία , που εκφράστηκαν μάλιστα με μία σειρά από οργισμένα post του Προέδρου της ομάδας, Αλέξανδρου Θεοδώρου, στο Facebook , o Καράμπελας ήταν η θετική νότα του αγώνα.

Παίκτες μεγαλύτεροι σε ηλικία έχουν λυγίσει σε πιο απλές στιγμές από αυτήν που χρειάστηκε να διαχειριστεί. Ο πιτσιρικάς του Περιστερίου ωστόσο όχι απλώς δεν λύγισε, παρά ήταν και αυτός που έκρινε το παιχνίδι. Να είναι η άγνοια κινδύνου; Να είναι ο ενθουσιασμός ενός πιτσιρικά, αφού καλά-καλά δεν έχει κλείσει τα 18 του χρόνια; Να είναι απλώς το αγωνιστικό θράσος ενός τύπου με ύψος 1.82 μέτρα που τα βάζει με τα θηρία; Η απάντηση είναι τόσο απλή όσο ακούγεται: Είναι όλα αυτά μαζί.

Ο Καράμπελας δεν δίστασε στιγμή. Απλώς πήρε την μπάλα και έκανε αυτό που έπρεπε να κάνει. Στα μάτια πολλών αυτό έμοιαζε σχεδόν τρελό. Όσοι έχουν παρακολουθήσει ωστόσο αυτό τον θρασύ πιτσιρικά τα τελευταία χρόνια να πρωταγωνιστεί με το εφηβικό τμήμα του Περιστερίου – και παλαιότερα με του Δούκα – δεν ένιωσαν την ίδια έκπληξη.

ΑΡΠΑΖΕΙ ΚΑΘΕ ΕΥΚΑΙΡΙΑ

Αν κάποιος δεν είχε παρακολουθήσει φέτος αγώνα του Περιστερίου είναι λογικό να παραξενεύτηκε βλέποντας τον Αργύρη Πεδουλάκη να δίνει το κουμάντο της ομάδας στον Καράμπελα όταν τραυματίστηκε ο Ράιαν Χάροου. Αυτή όμως δεν ήταν η πρώτη φορά που ο έμπειρος προπονητής έδειξε ότι πιστεύει στην μικρό. Η παρουσία του Καράμπελα στην παράταση και το νικητήριο καλάθι ήταν η συνέχεια μίας προσεκτικής προσέγγισης και μετρημένων ευκαιριών από τον Πεδουλάκη.

Το παιχνίδι που ο έμπειρος τεχνικός έδειξε ξεκάθαρα ότι πιστεύει στον έφηβο γκαρντ ήταν ο αγώνας της 14ης αγωνιστικής κόντρα στην ΑΕΚ, όταν – λόγω της απουσίας του Χάροου – τον έριξε στα βαθιά και τον άφησε για 25 λεπτά, μετ ον Καράμπελα να ανταποκρίνεται με 8 πόντους και 5 ασίστ. Μια αγωνιστική αργότερα, κόντρα στον Προμηθέα ( ήττα με 79-86 ) ο διεθνής με την Εθνική Εφήβων γκαρντ είχε 9 πόντους, 5 ριμπάουντ και 9 ασίστ! Η πρώτη “κρυάδα” είχε φύγει και, έτσι απλά, ο μικρός γινόταν μέλος του ροτέισον του Περιστερίου.

ΕΝΑ ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ

Το Περιστέρι είχε πάντα παράδοση στο να βγάζει παίκτες από τις ακαδημίες του. Ο Άγγελος Κορωνιός, ο Βαγγέλης Μάντζαρης, ο Μανώλης Παπαμακάριος, ο Μιχάλης Πελεκάνος και ο Δημήτρης Μαυροειδής είναι όλοι παίκτες που βγήκαν από τα σπλάχνα της ομάδας και πήραν τις πρώτες τους ευκαιρίες στο υψηλότερο επίπεδο όταν ήταν ακόμα έφηβοι. Σε αυτή την λίστα έρχεται να προστεθεί τώρα ο Ζώης Καράμπελας, δείχνοντας έτοιμος να δώσει συνέχεια σε μία σπουδαία παράδοση.

Ο Καράμπελας δεν είναι ολοκληρωμένος παίκτης ακόμα. Έχει όμως πολλά στοιχεία που σπανίζουν σε Έλληνα γκαρντ. Δεν είναι απλώς ένας ακόμα γκαρντ που παίζει καλά το Πικ εν Ρολ και βλέπει δύσκολες γωνίες πάσας, όπως αυτή που είχε δει στον αγώνα του Περιστερίου με τον Παναθηναϊκό πριν μερικές εβδομάδες, δίνοντας την ασίστ για το νικητήριο τρίποντο του Σταυρακούκα:

Ο Καράμπελας έγινε το πρόσωπο της ημέρας στην Basket League χάρη στο νικητήριο καλάθι που σημείωσε κόντρα στην Κύμη. Είναι στο χέρι του από εδώ και πέρα να συνεχίσει να αρπάζει τις ευκαιρίες που δεδομένα θα συνεχίσει να του δίνει ο Αργύρης Πεδουλάκης. Όλα τα υπόλοιπα θα φανούν στο μέλλον.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ