ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN

Ζώης Καράμπελας, ο 17χρονος που "συστήθηκε" στο ελληνικό μπάσκετ

BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

"Μα ποιος είναι αυτός ο απίθανος μικρός;" ρωτούσαν όσοι παρακολουθούσαν την αναμέτρηση του Περιστερίου με τον Προμηθέα. Στα 17 του χρόνια, ο Ζώης Καράμπελας συστήθηκε στο κοινό του ελληνικού μπάσκετ.

Το απόγευμα του Σαββάτου (27/1) δεν ήταν εύκολο για το Περιστέρι και τον κόσμο του, η εντός έδρας ήττα από τον Προμηθέα κρατάει όμως την ομάδα στη διεκδίκηση της τρίτης ή της τέταρτης θέσης της κανονικής περιόδου της Basket League 2018/19 παρά το γεγονός ότι οι Πατρινοί, η ΑΕΚ και ο ΠΑΟΚ είναι ομάδες με περισσότερο ταλέντο. Και όμως, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα είναι για κάτι χαρούμενος. Βλέπετε, ο πολύπειρος τεχνικός εμπιστεύθηκε σε ένα τόσο σκληρό ματς ένα 17χρονο παιδί, που όχι μόνο άρπαξε την ευκαιρία, αλλά συστήθηκε στο ελληνικό μπάσκετ και άφησε υποσχέσεις για σπουδαία πράγματα στο μέλλον.

Όταν το περασμένο καλοκαίρι το Περιστέρι ανακοίνωνε την τετραετή επέκταση της συνεργασίας του με τον Ζώη Καράμπελα, ουδείς περίμενε ότι μετά από λίγους μήνες ο νεαρός γκαρντ που πήρε πέρυσι τη δεύτερη θέση στο εφηβικό πρωτάθλημα της ΕΣΚΑ και έπαιξε τέσσερις φορές με την ανδρική ομάδα στην Α2 θα έκανε μια τόσο σπουδαία εμφάνιση απέναντι σε μία εκ των 4-5 κορυφαίων ομάδων της Ελλάδας. Και όμως, ο βραχύσωμος γκαρντ τα κατάφερε.

9 πόντοι

3/5 δίποντα

1/2 τρίποντα

5 ριμπάουντ

9 ασίστ

2 κλεψίματα

17 ranking

σε 20:04 συμμετοχής

Αυτός ήταν ο απολογισμός του Καράμπελα στο ματς με τον Προμηθέα, μία εβδομάδα μετά την πραγματικά πολύ καλή του εμφάνιση στο ΟΑΚΑ απέναντι στην ΑΕΚ. Το Περιστέρι είχε γνωρίσει βαριά ήττα (96-70), είχε χάσει και τη διαφορά από το ματς του πρώτου γύρου, κέρδισε όμως έναν παίκτη. Σε 25:09 ο Καράμπελας είχε σκοράρει οκτώ πόντους με 1/1 δίποντο και 2/4 τρίποντα, είχε δώσει και πέντε ασίστ, κυρίως όμως είχε αποδείξει στον Πεδουλάκη ότι με τον Ράιαν Χάροου εκτός δράσης, μπορεί να υπολογίζει σε εκείνον.

Στα 17 του, ο νεαρός Ζώης έχει ήδη αρκετά χιλιόμετρα στο μπάσκετ. Έπαιξε στα 13 του στην ανδρική ομάδα του Μαρκόπουλου, στα 14 του έβαλε μάλιστα και 16 πόντους σε αγώνα της Α' ΕΣΚΑ με αντίπαλο την Ηλιούπολη για να δώσει τη νίκη (74-60) στην ομάδα του και τώρα, σιγά-σιγά, συστήνεται στο ευρύτερο κοινό του αθλήματος που σίγουρα θα τον ακούει συχνά στο μέλλον. Την ίδια ώρα, ο Αργύρης Πεδουλάκης θα χαμογελά για το νέο "πουλέν" του και ίσως να μην καίγεται πλέον για ενίσχυση στον άσο καθώς βλέπει ότι μπορεί να χάνει έναν σπουδαίο σκόρερ σαν τον Ράιαν Χάροου, κερδίζει όμως ένα παιδί που μπορεί να προσφέρει πολλά στο μπάσκετ τα επόμενα 15 χρόνια.

TAGS ΠΕΡΙΣΤΕΡΙ BWIN
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ