ΡΕΘΥΜΝΟ

Φράνκαμπ: Ένα πολυβόλο στο Ρέθυμνο

Φράνκαμπ: Ένα πολυβόλο στο Ρέθυμνο
EUROKINISSI

Το Ρέθυμνο ανακάλυψε τον Κόνερ Φράνκαμπ στην Βουλγαρία και τον έχρισε ηγέτη της ομάδας. Ο Αμερικανός γκαρντ όμως δεν είναι κάποιος τυχαίος. Κάποτε επισκίασε μελλοντικούς ΝΒΑερς. Και σκοπεύει να σώσει μόνος του το Ρέθυμνο.

Ηταν το καλοκαίρι του 2012 όταν οι ΗΠΑ κατέκτησαν το Παγκόσμιο Κύπελλο U17, έχοντας στο ρόστερ μελλοντικούς ΝΒΑερς, όπως ο Τζαμπάρι Πάρκερ, ο Τζαλίλ Οκαφόρ, ο Τζάστις Γουίνσλοου, ο Τάιους Τζόουνς, ο Κέντρικ Ναν και ο Στάνλεϊ Τζόνσον. Ηγέτης της ομάδας ωστόσο ήταν ένας τύπος με ύψος 1.85 μέτρα, με το όνομα Κόνερ Φράνκαμπ.

Δεν πρόκειται για συνωνυμία βέβαια. Ο τύπος που είχε οδηγήσει τις ΗΠΑ στον τίτλο με ρεκόρ 8-0, όντας ο πρώτος σκόρερ της ομάδας με 14.1 πόντους μέσο όρο και επισκίασε ακόμα παίκτες όπως ο Γκάμπριελ Ντεκ, ο Μάριο Χεζόνια και ο Ντάντε Έξουμ, είναι ο ίδιος που πλέον αγωνίζεται στο Ρέθυμνο!

Έχουν περάσει εφτά χρόνια από τότε. Έχουν αλλάξει πολλά. Ένα πράγμα όμως έχει μείνει ίδιο: Η επαφή του Φράνκαμπ με το καλάθι, που είναι σχεδόν ερωτική. Ο Αμερικανός ήταν πάντα σκόρερ. Έμαθε να παίζει σαν πλέι-μέικερ. Στο Ρέθυμνο ωστόσο έχει γίνει πλέον κάτι άλλο: Ηγέτης.

ΑΠΟ ΤΗΝ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ ΣΤΗΝ ΚΡΗΤΗ

Οι Κρητικοί συνηθίζουν να κάνουν εκπλήξεις και να βρίσκουν παίκτες σε πρωταθλήματα που δεν βάζει ο νους. Αυτή τη φορά δεν χρειάστηκε να πάνε πολύ μακριά. Κοίταξαν απλώς στην Βουλγαρία για να βρουν έναν ρούκι που πέρυσι είχε 19.3 πόντους και 4.3 ασίστ μέσο όρο. Το όνομά του ήταν Κόνερ Φράνκαμπ και η πορεία του είχε ενδιαφέρον.

Ο Φράνκαμπ ήταν θρύλος στα γυμνασιακά του χρόνια, σπάζοντας το ένα ρεκόρ μετά το άλλο με το Γυμνάσιο του Γουιτσίτα Νορθ. Έχοντας γίνει διεθνής και με τις μικρές Εθνικές των ΗΠΑ, η καριέρα του φαινόταν λαμπρή, με το κολέγιο του Κάνσας να του κάνει πρόταση. Έπειτα από μία απογοητευτική ρούκι χρονιά (2.5 πόντοι μέσο όρο την σεζόν 2013/14) πήρε μεταγραφή στο Γουιτσίτα Στέιτ κοντά στο σπίτι του. Ποτέ όμως δεν δικαιολόγησε τον θόρυβο που έκανε στο Γυμνάσιο, αφού είχε μικρό ρόλο, έχοντας στην τελευταία χρονιά του (2017/18) 10.6 πόντους και 2.3 ασίστ μέσο όρο σε 24 λεπτά συμμετοχης. Αυτο το βιογραφικό του τον έφτασε μέχρι την... Βουλγαρία πέρυσι και την Μπερόε. Φέτος όμως τον βρήκε στο Ρέθυμνο.

Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ ΑΠΟ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΞΕΚΙΝΟΥΝ ΟΛΑ

Στο Ρέθυμνο ο Φράνκαμ εξελίχθηκε σε ηγέτη της ομάδας με το... καλημέρα. Φόρτωσε με 21 πόντους το καλάθι του Περιστερίου την 2η αγωνιστική, με 23 αυτό του Ηρακλή την 3η αγωνιστική, με 26 του Λαυρίου την 6η αγωνιστική. Χθες (30/11), κόντρα στον Άρη για την 9η αγωνιστική ήταν ξανά εκπληκτικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 26 πόντους με 4/6 τρίποντα, οδηγώντας το Ρέθυμνο στη νίκη με 70-63. Την τρίτη νίκη των Κρητικών, που πλέον βρίσκονται στην 12η θέση, πάνω από Λάρισα και Άρη.

Ο Φράνκαμπ είναι ο άνθρωπος από τον οποίο ξεκινούν – και συχνά τελειώνουν – όλα στο Ρέθυμνο. Εξαιρετικός σουτέρ μετά από ντρίμπλα, αλλά και από στάση, βλέπει το Ρέθυμνο να του δίνει τη μπάλα είτε σε καταστάσεις Πικ εν Ρολ, είτε βγάζοντάς τον από σκριν, είτε σε Hand off (χέρι με χέρι) προκειμένου να έχει κερδίσει το πρώτο βήμα από τον αντίπαλό του πριν εκτελέσει και έχει λάμψει. Παίζοντας και στις δύο θέσεις των γκαρντ και έχοντας συχνά τη μπάλα στα χέρια του, έχει 19.1 πόντους (2ος σκόρερ στο πρωτάθλημα πίσω από τον Λάνγκφορντ), 2.8 ριμπάουντ και 3.8 ασίστ μέσο όρο με 58.8% στα δίποντα και 37.5% στα τρίποντα σε 33 λεπτά συμμετοχής! Ο Φράνκαμπ είναι ο ηγέτης της ομάδας και το απολαμβάνει, έχοντας βαλθεί να σώσει μόνος του τους Κρητικούς.

Ο Φράνκαμπ ήρθε σχεδόν άγνωστος μεταξύ αγνώστων στην χώρα μας από ένα πρωτάθλημα που λίγοι παρακολουθούν όπως αυτό της Βουλγαρίας. Το Ρέθυμνο πίστεψε όμως σε αυτόν, του έδωσε την ευκαιρία και απολαμβάνει το αποτέλεσμα. Αν ο Αμερικανός συνεχίσει έτσι βέβαια, τότε η λογική λέει ότι σύντομα θα αγωνίζεται σε ακόμα υψηλότερο επίπεδο. Μέχρι να συμβεί αυτό βέβαια υπάρχει ακόμα πολύς χρόνος.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ