ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρέθυμνο: Τέλος εποχής Ζομπανάκη

Ρέθυμνο: Τέλος εποχής Ζομπανάκη
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Τέλος εποχής για το Ρέθυμνο, καθώς ο Κωστής Ζομπανάκης ανακοίνωσε στο Διοικητικό Συμβούλιο της ΚΑΕ ότι περιθωριοποιείται και σταματά να χρηματοδοτεί την ομάδα μετά από μία δεκαετία. Εκτός Α1 οι Cretan Kings.

Η απόφασή ήταν ειλημμένη. Ο Κωστής Ζομπανάκης δεν λειτούργησε εν βρασμώ, ήξερε το μέλλον του, ήξερε ότι δεν αντέχει πλέον -ψυχολογικά κυρίως- να επενδύει σε αυτή τη Basket League και το βράδυ της Παρασκευής (29/5) ανακοίνωσε στο διοικητικό συμβούλιο του Ρεθύμνου Cretan Kings ότι περιθωριοποιείται, σταματά να χρηματοδοτεί την ΚΑΕ για μια σειρά από λόγους που τον έχουν "παγώσει" εδώ και αρκετό καιρό. Δεν θα κατέβει στη Basket League της σεζόν 2020/21 και θα πατήσει το restart για χτίσιμο από το μηδέν η ομάδα της Κρήτης.

Ο Ζομπανάκης ήταν πάντα ενθουσιασμένος από την ανταπόκριση του των απλών φιλάθλων (800 εισιτήρια διαρκείας τη σεζόν 2019/20) και των μικρών ή μεγαλύτερων χορηγών, ωστόσο η γενικότερη κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, το γεγονός ότι δεν υπήρξε έως τώρα ταύτιση απόψεων ανάμεσα στους παράγοντες της Α1 για την βελτίωση του προϊόντος (κάτι που φαίνεται ότι έστω και με δειλά βήματα αλλάζει) και η απουσία υποστήριξης από τον Δήμο της πόλης κυρίως στο θέμα του γηπέδου ήταν οι λόγοι που τον οδήγησαν σε αυτή την απόφαση.

Αυτή τη στιγμή ο Ζομπανάκης χρειάζεται ένα διάλειμμα από το μπάσκετ, στο οποίο πάντως σκοπεύει να παραμείνει από κάποιο άλλο πόστο. Θα συνεχίσει να υποστηρίζει με διαφορετικό τρόπο και με διαφορετικά δεδομένα την ομάδα του τόπου του, θα προσφέρει την τεχνογνωσία του για ένα καλύτερο αύριο στη μεγάλη κατηγορία και θα περιοριστεί σε ρόλο... παρατηρητή τουλάχιστον για τα επόμενα χρόνια.

Όσο για την ομάδα; Οι επόμενες εβδομάδες θα δείξουν το μέλλον της, το οποίο θα την βρει σε μικρότερη κατηγορία του ελληνικού μπάσκετ με στόχο στο μέλλον να γυρίσει στη φυσική της θέση.

TAGS ΡΕΘΥΜΝΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ