Το Ρέθυμνο Cretan Kings εξέδωσε ανακοίνωση μέσω της οποίας ζήτησε από την Πολιτεία να πάρει πρωτοβουλίες για να λυθούν τα προβλήματα του ελληνικού μπάσκετ, τονίζοντας ότι το άθλημα βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Το Ρέθυμνο απέφυγε τον υποβιβασμό χάρη στην εκτός έδρας νίκη του επί του Άρη, ωστόσο αυτό δεν σημαίνει ότι οι Κρητικοί δεν προβληματίζονται για όσα έγιναν την τελευταία αγωνιστική της Basket League.

ADVERTISING

Με μία επιθετική ανακοίνωση, οι Κρητικοί ζήτησαν από την Πολιτεία να επέμβει, λέγοντας ότι το μπάσκετ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού.

Αναλυτικά η ανακοίνωση:

"Την τελευταία αγωνιστική της κανονικής διαρκείας του πρωταθλήματος, δυστυχώς, γίναμε αναγκαστικά θεατές ενός έργου που τραυμάτισε βαριά το άθλημα που υποτίθεται όλοι υπηρετούμε και μας γέμισε θλίψη για την εικόνα του και προβληματισμό για το μέλλον του.

ADVERTISING

Θέλουμε πρώτα από όλα να συγχαρούμε τους παίκτες, τους προπονητές και όλο το σταφ της ομάδας για την υπερπροσπάθεια που κατέβαλαν και για την επιτυχία τους να παραμείνουμε στην Betshop Basket League.

Μας θλίβει πολύ που κάποιοι δείχνουν να μην αντιλαμβάνονται τον κατήφορο του αθλήματος και την εικόνα αλλοίωσης του πρωταθλήματος, που δίνεται από ενέργειες και πρακτικές που υπηρετούν μόνο εγωισμούς και ομαδικούς τακτικισμούς.

Καλούμε όλους να αναλάβουν τις ευθύνες τους και να σκεφτούν το δάσος και όχι το δέντρο…

Καλούμε την Πολιτεία και τους φορείς να πάρουν άμεσα τις πρωτοβουλίες που επιβάλλονται.

Το Μπάσκετ βρίσκεται στο χείλος του γκρεμού. Εμείς θα συνεχίσουμε να αδιαφορούμε; Το άθλημα που έκανε υπερήφανους όλους τους Έλληνες πρέπει να γυρίσει και πάλι στο δρόμο των επιτυχιών. Από εμάς εξαρτάται…"