ΜΠΑΣΚΕΤ

Χολαργός: Η 3η ομάδα που κέρδισε ματς χωρίς να βάλει τρίποντο!

Χολαργός: Η 3η ομάδα που κέρδισε ματς χωρίς να βάλει τρίποντο!
EUROKINISSI

Κι όμως συνέβη: Ο Χολαργός έγινε η τρίτη ομάδα στην ιστορία της Basket League που κέρδισε αγώνα δίχως να ευστοχήσει σε ούτε ένα τρίποντο!

Η πρώτη νίκη του Χολαργού σε επίπεδο Basket League αποτελεί γεγονός από το απόγευμα του Σαββάτου (13/10). Γεγονός αποτελεί όμως και ένα σπάνιο στατιστικό επίτευγμα της ομάδας του Άρη Λυκογιάννη, η οποία έγινε μόλις η τρίτη στην 26χρονη ιστορία του επαγγελματικού πρωταθλήματος που κέρδισε αγώνα χωρίς να ευστοχήσει ούτε μία φορά πίσω από την γραμμή του τρίποντου!

Κι όμως συνέβη στο χθεσινό ματς με τον Κολοσσό, στο οποίο ο Χολαργός επικράτησε με 74-60, παρότι είχε 0/12 τρίποντα. Η τελευταία ομάδα που κέρδισε αγώνα στην Basket League δίχως να έχει ούτε ένα εύστοχο τρίποντο, ήταν ο ΠΑΟΚ. Το πέτυχε στις 4 Φεβρουαρίου 2017 κόντρα στον Άρη. Ο "δικέφαλος" είχε 0/20 τρίποντο εκείνο το βράδυ , κι όμως πήρε το ντέρμπι με 62-58.

Σύμφωνα με το σάιτ του ΕΣΑΚΕ μόνο άλλη μία φορά έχει σημειωθεί κάτι ανάλογο στο παρελθόν από την σεζόν 1992-93 και ύστερα στην Basket League. Συγκεκριμένα συνέβη στις 19 Νοεμβρίου 2012, όταν ο Απόλλωνας Πάτρας νίκησε τον Άρη 64-53, παρότι είχε 0/18 τρίποντα.

Πάντα σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, τα 0/12 τρίποντα του Χολαργού αποτελούν ισοφάριση της 7ης χειρότερης επίδοσης στην Basket League. Την πρώτη θέση στη συγκεκριμένη λίστα καταλαμβάνει ο Ολυμπιακός, ο οποίος είχε 0/23 τρίποντα στον πρώτο τελικό της σεζόν 2009-10 με τον Παναθηναϊκό. Οι "πράσινοι" είχαν κερδίσει εκείνο το ματς με 73-54.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ