ΙΩΝΙΚΟΣ

Ο Χαραλαμπόπουλος ανακαλύπτει τον εαυτό του

Ο Χαραλαμπόπουλος ανακαλύπτει τον εαυτό του
EUROKINISSI

Το περιβάλλον του Ιωνικού. Το πιο γυμνασμένο σώμα. Το άγχος που τον έπνιγε και σιγά-σιγά τον αφήνει. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος δείχνει να έχει ξανανιώσει στον Ιωνικό Νικαίας.

Πίεση. Άγχος. Ατυχία. Τραυματισμοί. Κάθε μία από αυτές τις λέξεις από μόνη της μπορεί να επηρεάσει την ψυχολογία ενός παίκτη. Ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος τα είχε όλα αυτά από τότε που εμφανίστηκε στο προσκήνιο.

Στα 22 του χρόνια πλέον, ο άλλοτε ηγέτης των μικρών Εθνικών ομάδων είδε πολύ κόσμο να τον ξεγράφει και να τον αποκαλεί "τελειωμένο". Η πίεση και το άγχος φάνηκε να τον λυγίζουν στον Παναθηναϊκό, οι τραυματισμοί τον υποχρέωσαν να κάνει ένα βήμα πίσω όταν αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ, ο νέος περσινός τραυματισμός του έφερε το πισωγύρισμα στο Λαύριο. Τίποτα δεν πήγαινε όπως ήθελε. Σιγά-σιγά όμως αυτό δείχνει να αλλάζει.

Το καλοκαίρι ο Ολυμπιακός έδωσε μία ευκαιρία στον Χαραλαμπόπουλο, συμφωνώντας μαζί του για τετραετές συμβόλαιο. Το πλάνο ξεκάθαρο: Θα έπρεπε πρώτα να περάσει έναν χρόνο δανεικός προκειμένου να βρει κάτι που στον τωρινό Ολυμπιακό μοιάζει δύσκολο: Χρόνο και χώρο να βρει πατήματα. Ο Ιωνικός προσφέρθηκε να βοηθήσει, παίρνοντάς τον δανεικό. Το δεύτερο βήμα ήρθε από τον ίδιο τον Χαραλαμπόπουλο, όταν εμφανίστηκαν φωτογραφίες του που έδειχναν τη μεγάλη αλλαγή στο σώμα του, με πολλούς να θυμούνται ωστόσο ότι και έναν χρόνο νωρίτερα είχε γίνει ακριβώς το ίδιο.

Υπήρχαν δύο πράγματα που έγιναν ξεκάθαρα: 1. Ο Χαραλαμπόπουλος μοιάζει πιο αποφασισμένος από ποτέ να παίξει με βάση τις δυνατότητές του και να γίνει ο καλύτερος παίκτης που μπορεί. 2. Ο κόσμος ελπίζει ότι θα τα καταφέρει, αλλά περιμένει από αυτόν πράξεις και όχι... λόγια και φωτογραφίες. Είναι η ώρα που πρέπει να μιλήσει το παιχνίδι του για αυτόν.

ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΘΕΤΙΚΟ ΔΕΙΓΜΑ

Στο υγιές περιβάλλον του Ιωνικού, κανείς δεν ζητάει από τον Χαραλαμπόπουλο να γίνει ο ηγέτης της ομάδας. Αυτός ο ρόλος ανήκει εξ ημισείας στους Λουκά Μαυροκεφαλίδη και Στιβ Μπαρτ. Κανείς δεν ζητάει από τον Χαραλαμπόπουλο να κάνει την διαφορά... ακόμα. Το μόνο που ζητάει η ομάδα της Νίκαιας από τον 22χρονο φόργουορντ είναι να παίξει μπάσκετ και όλα τα υπόλοιπα θα έρθουν. Αυτό ακριβώς κάνει λοιπόν ο Χαραλαμπόπουλος, ο οποίος σταδιακά αρχίζει και “λύνεται”.

ΑΝΑΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΕΑΥΤΟ ΤΟΥ

Ο Χαραλαμπόπουλος σταδιακά ανακαλύπτει ξανά την χαρά του παιχνιδιού και μαζί τον ίδιο του τον εαυτό. Στον Ιωνικό παίζει κάτι ανάμεσα σε σμολ φόργουορντ και πάουερ φόργουορντ χάρη στην ταυτόχρονη παρουσία του πασπαρτού Τζαμάλ Τζόουνς. Είναι αυτός που κόντρα τον ΠΑΟΚ όμως μάρκαρε τον γκαρντ που κατέβαζε την μπάλα στα 3/4 του γηπέδου, με την άμυνα των Νικαιωτών (πότε ματς-απ ζώνη, πότε μαν του μαν) να ξεκινάει από αυτόν.

Ο Χαραλαμπόπουλος ανακαλύπτει τον εαυτό του
EUROKINISSI

Είναι εξαιρετικά νωρίς για να αρχίσουν οι πανηγυρισμοί για τον Χαραλαμπόπουλο επειδή έκανε μερικές μαζεμένες καλές εμφανίσεις. Η σεζόν είναι μεγάλη και ο διεθνής φόργουορντ θα πρέπει να αποδείξει – πρώτα από όλα στον εαυτό του – ότι μπορεί να έχει διάρκεια και συνέπεια στην απόδοσή του. Ο Ολυμπιακός του έδωσε την ευκαιρία και ο Ιωνικός το περιβάλλον να το κάνει αυτό χωρίς πίεση. Το πώς θα εξελιχθούν τα πράγματα από εδώ και πέρα είναι καθαρά στο χέρι του. Τα πρώτα δείγματα πάντως είναι ενθαρρυντικά.

TAGS ΙΩΝΙΚΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ