ΛΑΥΡΙΟ

Δημήτρης Κακλαμανάκης: Ο βράχος του Λαυρίου

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Δημήτρης Κακλαμανάκης είδε τον ρόλο του να μεγαλώνει φέτος στο Λαύριο και έχει ανταποκριθεί στον απόλυτο βαθμό, διανύοντας μία εξαιρετική σεζόν.

Το Λαύριο ήταν ανέκαθεν μία ομάδα που στηριζόταν στους ξένους παίκτες του, με αποκορύφωμα την περσινή σεζόν. Τα δεδομένα φέτος όμως έχουν αλλάξει άρδην στην ομάδα, που έχει κάνει στροφή στο ελληνικό στοιχείο. Και αυτός που έχει ευεργετηθεί περισσότερο από αυτό είναι ο Δημήτρης Κακλαμανάκης.

Ο 24χρονος σέντερ βρίσκεται στην ομάδα από το 2015. Σεζόν με την σεζόν έβλεπε τον ρόλο του να μεγαλώνει, φτάνοντας πέρυσι να έχει θετικότατη παρουσία, αριθμώντας 5.5 πόντους και 3.5 ριμπάουντ μέσο όρο σε 16.7 λεπτά συμμετοχής. Φέτος ο ρόλος του μεγάλωσε. Μαζί με αυτό γιγαντώθηκε, η αυτοπεποίθησή του το ίδιο και τα αποτελέσματα είναι εμφανή.

ΚΑΘΕ ΠΑΙΧΝΙΔΙ ΚΑΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟΣ

Κόντρα στην Κύμη, ο Κακλαμανάκης ήταν απολαυστικός, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους, 9 ριμπάουντ, 3 ασίστ και 2 κοψίματα, στην καλύτερη φετινή του εμφάνιση, στη νίκη του Λαυρίου με 86-68 . Double-double δεν έκανε, ωστόσο αυτό ήταν το 4ο σερί παιχνίδι που είχε διψήφιο αριθμό πόντων και τουλάχιστον 6 ριμπάουντ, σε μία ακόμα απόδειξη ότι έχει αρπάξει τις ευκαιρίες από τα μαλλιά.

Την φετινή σεζόν ο Κακλαμανάκης βιώνει την δική του αγωνιστική έκρηξη. Απολαμβάνει τις περισσότερες ευθύνες και εμφανίζεται σε κάθε παιχνίδι και καλύτερος. Η εξέλιξή του χρόνο με τον χρόνο είναι κάτι παραπάνω από εμφανής, όπως και του... διούσκουρού του κάτω από το καλάθι, Γιάννη Κουζέλογλου. Το Λαύριο μπορεί να μην εντυπωσιάζει όπως πέρυσι που έφερε τα πάνω-κάτω στην Basket League, αλλά κέρδισε έναν γηγενή παίκτη, κάτι που, σε βάθος χρόνου, έχει μεγαλύτερη αξία. Το μήνυμα σαφές: Όποιος πηγαίνει στην ομάδα μπορεί να βελτιωθεί. Η συνέχεια θα έχει πολύ ενδιαφέρον, τόσο για τον Κακλαμανάκη, όσο και για τον τρόπο που θα βλέπουν πλέον οι Έλληνες παίκτες το Λαύριο μετά την εξέλιξη του νεαρού σέντερ και την απόφαση παικτών όπως ο Βασίλης Χαραλαμπόπουλος και ο Μιχάλης Λούντζης να επιλέξουν την ομάδα.

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ