ΜΠΑΣΚΕΤ

Λαύριο: Ενίσχυση με τον Έι Τζέι Ίνγκλις, τέλος ο Μέλσον

Λαύριο: Ενίσχυση με τον Έι Τζέι Ίνγκλις, τέλος ο Μέλσον
AP PHOTO/DAVID ZALUBOWSKI

Το Λαύριο ενίσχυσε την περιφερειακή του γραμμή και ανακοίνωσε την απόκτηση του Έι Τζέι Ίνγκλις, του οποίου ο πατέρας είχε αγωνιστεί στον Άρη, ενώ ο Σάιλας Μέλσον αποχώρησε από την ομάδα του Χρήστου Σερέλη και στα αυτιά του ηχούν σειρήνες από την Τουρκία και το Ισραήλ. (VIDEO).

Ο Έι Τζέι Ίνγκλις μετακομίζει στην Ελλάδα, καθώς το Λαύριο ανακοίνωσε την απόκτησή του και ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ θα αγωνίζεται υπό τις οδηγίες του Χρήστου Σερέλη ως το τέλος της σεζόν.

Ο 26χρονος Αμερικανός γκαρντ (1.92 μ.) είναι απόφοιτος του Iona και γνωρίζει την ευρωπαϊκή πραγματικότητα από την θητεία του στην Μπρίντιζι (2016), τους Σκάιλαϊνερς (2016/17, 2017/18) και την Λιμόζ (2017).

Ο πατέρας του νέου πόιντ γκαρντ του Λαυρίου, Έι Τζέι Ίνγκλις την σεζόν 2000/01 αγωνίστηκε στον Άρη κι εν συνεχεία "κρέμασε" την φανέλα του.

ΤΕΛΟΣ Ο ΜΕΛΣΟΝ, ΤΟΝ ΘΕΛΕΙ Η ΣΑΚΑΡΙΑ

O Σάιλας Μέλσον από την πλευρά του δεν θα ολοκληρώσει την σεζόν με τα χρώματα του Λαυρίου, αλλά ήδη στα... αυτιά του ηχούν σειρήνες από την Τουρκία και το Ισραήλ.

Οι δρόμοι του Λαυρίου και του Σάιλας Μέλσον, καθώς η ομάδα του Χρήστου Σερέλη βρήκε τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Έι Τζέι Ίνγκλις.

Λαύριο: Ενίσχυση με τον Έι Τζέι Ίνγκλις, τέλος ο Μέλσον

Ο 22χρονος Αμερικανός γκαρντ αναζητά πλέον τον επόμενο σταθμό της καριέρας του και σύμφωνα με πληροφορίες η Σακάρια θέλει να τον ντύσει με τα χρώματά της. Η τουρκική ομάδα όχι μόνο εξετάζει "ζεστά" την περίπτωση του Μέλσον, αλλά κινείται ήδη για την απόκτηση του Αμερικανού γκαρντ, ο οποίος έχει προσελκύσει το ενδιαφέρον και από μία ομάδα του Ισραήλ.

Ο απόφοιτος του Gonzaga αποτέλεσε την πρώτη μεταγραφική κίνηση του Λαυρίου το καλοκαίρι, αλλά τελικά δεν θα ολοκληρώσει την σεζόν στην Ελλάδα, καθώς η ομάδα του Χρήστου Σερέλη προχώρησε στην αντικατάστασή του με έναν παίκτη με διαφορετικά χαρακτηριστικά. Ο Μέλσον πάντως σε 9 συμμετοχές στην Basket League είχε μέσο όρο 8,8 πόντους, 1,9 ριμπάουντ, 0,9 ασίστ, 0,3 κλεψίματα και 1 λάθος.

Η ανακοίνωση του Λαυρίου για την απόκτηση του Έι Τζέι Ίνγκλις:

"Η ΚΑΕ Λαύριο Aegean Cargo ανακοινώνει την απόκτηση του 26χρονου (10/7/1992) Αμερικανού Point Guard (1.92m) A.J. English!

  • NCCA: Ο A.J. English (Άλμπερτ Τζέι Ίνγκλις) αποφοίτησε από το Iona College το 2016 (έχοντας στην τελευταία του χρονιά Μ.Ο 22.6 πόντους, 5 ριμπάουντ, 6.2 ασίστ, 1.6 κλεψίματα και ποσοστό 37% από το τρίποντο αλλά δεν μπήκε στο ντραφτ του ΝΒΑ). Mε το Iona κατάφερε να ξεπεράσει τους 2.000 πόντους στην τετραετή θητεία του.
  • Καριέρα: η επαγγελματική καριέρα του Έι Τζέι Ίνγκλις ξεκίνησε το 2016 από την Ιταλία και την Μπρίντιζι (Serie A), ολοκληρώνοντας τη χρονιά (2017) στη Γερμανία και τους Frankfurt Skyliners (Μ.Ο. 17.6 p., 3.1 ast., 3 reb και ποσοστό 41.7% στα 3p). To 2017 υπέγραψε στη Λιμόζ (σε 9 παιχνίδια είχε Μ.Ο. 5.2 πόντους, 2.2 ασίστ και 2 ριμπάουντ) και ολοκλήρωσε τη χρονιά (2018) στην Πολωνία με τη Rosa Radom (Μ.Ο. 17.5 πόντοι, 2.9 ασίστ, 1.3 κλεψίματα και 3.5 ριμπάουντ). Toν Οκτώβριο 2018 «ξαναβρέθηκε» στους Frankfurt Skyliners.
  • Career highlight: oι 46 πόντοι με 13 εύστοχα 3-ποντα στην αναμέτρηση Iona - Fairfield.
  • Γκόλντεν Στέιτ Γουόριορς: το καλοκαίρι του 2016 συμμετείχε στο Summer league του Λας Βέγκας με τους Golden State Warriors όπου σε 5 παιχνίδια είχε Μ.Ο. 4 πόντους, 1.2 ριμπάουντ και 0.8 κλεψίματα.
  • Like father, like son: ο A.J. English III είναι γιος του συνονόματου παλαίμαχου NBAer που έκλεισε την καριέρα του στον ΑΡΗ το 2001 (στο Ελληνικό πρωτάθλημα τη χρονιά εκείνη είχε Μ.Ο. 15.8 πόντους, 3 ριμπάουντ, 1.9 ασίστ).
  • NBA Dream: ο Έι Τζέι Ίνγκλις έχει όνειρο το NBA όπως είχε και ο πατέρας του.

Όπως όμως λέει και ο ίδιος «If it doesn't happen, at the end of the day, I just want to play basketball till I die!» (Αν αυτό δεν συμβεί, θέλω απλά να παίξω μπάσκετ μέχρι το τέλος της ζωής μου).

Καλώς ήρθες στο Λαύριο A.J.!".

AP Photo/David Zalubowski

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ