ΛΑΥΡΙΟ

Μουράτος: "Σε κάθε ομάδα, οι γηγενείς έχουν βασικό ρόλο"

Ο Μουράτος σε αγώνα Λαύριο - Πανιώνιος την σεζόν 2019/20
Ο Μουράτος σε αγώνα Λαύριο - Πανιώνιος την σεζόν 2019/20 EUROKINISSI

Ο Βασίλης Μουράτος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για ό,τι πέτυχε το Λαύριο φέτος, αλλά και την ανάγκη να υπάρξει έμπρακτη εμπιστοσύνη στο ελληνικό στοιχείο.

Ο Βασίλης Μουράτος μίλησε στην ιστοσελίδα του ΕΣΑΚΕ για την εξαιρετική πορεία του Λαυρίου στο φετινό πρωτάθλημα, το οποίο βέβαια δεν ολοκληρώθηκε στο γήπεδο, την ανάγκη για στήριξη του ελληνικού στοιχείου σε όλες τις ομάδες, αλλά και το γεγονός πως υπό την καθοδήγηση του Χρήστου Σερέλη διπλασίασε σχεδόν τους μέσους όρους του στην Basket League.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

- Η σεζόν τελείωσε με απρόσμενο τρόπο, όμως το Λαύριο Megabolt μετά από τις 20 πρώτες αγωνιστικές είχε "κλειδώσει" την εξάδα. Πως ήταν η φετινή σεζόν;

"Το φινάλε ήταν απρόσμενο για όλους. Βιώνουμε όλοι μια πρωτόγνωρη κατάσταση. Σε ό,τι έχει να κάνει με τη ομάδα, πιστεύω πως η πορεία μας μέχρι να ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα ήταν αρκετά καλή. Είχαμε ένα κράμα παικτών και τεχνικού επιτελείου που βρήκε πολύ καλή χημεία. Και θεωρώ πως αποδώσαμε εξαιρετικά πάνω στο παρκέ. Παίξαμε καλό μπάσκετ, αλλά είχαμε και καλό κλίμα συνολικά κάτι που μας έκανε όλους καλύτερους. Η χρονιά μόνο επιτυχημένη μπορεί να χαρακτηριστεί για το Λαύριο Megabolt".

- Τη φετινή σεζόν η ομάδα άλλαξε εντελώς φιλοσοφία, στηρίχθηκε σε μεγάλο βαθμό σε ελληνική βάση και εκ του αποτελέσματος πέτυχε. Ποιο ήταν το κλειδί στην πορεία του Λαυρίου Megabolt;

"Έπαιξε καταλυτικό ρόλο. Πιστεύω πως σε κάθε ομάδα οι γηγενείς παίκτες έχουν βασικό ρόλο. Σε εμάς υπήρχε ένα μεγάλος αριθμός Ελλήνων παικτών που πρωταγωνιστούσαν. Και όπως είπα και πριν ο κυριότερος παράγοντας που μα οδήγησε στην επιτυχία ήταν το καλό κλίμα, όσο και αν αυτό ακούγεται κοινότυπο. Όλα παίζουν το ρόλο τους, ειδικά όταν μια ομάδα θέλει να πρωταγωνιστήσει στο πιο υψηλό επίπεδο όπως είναι η ΕΚΟ Basket League".

- Πως είναι για έναν αθλητή να μένει για τόσο μεγάλο διάστημα χωρίς προπονήσεις αλλά και δίχως αγώνες;

"Είναι πρωτόγνωρο και δύσκολο. Το να μείνουμε εκτός αγωνιστικής δράσης για τόσο μεγάλο χρονικό διάστημα είναι μία κατάσταση που δεν την έχουμε ξανασυναντήσει. Από εκεί και πέρα, όλοι οι παίκτες ήταν σε επαφή με τους γυμναστές, είτε της ομάδας είτε προσωπικούς, ώστε να ακλουθούν ένα πρόγραμμα εκγύμνασης στο σπίτι που θα μας κρατούσε σε ένα ικανοποιητικό επίπεδο. Από τη στιγμή που μας δόθηκε η δυνατότητα για ατομικές προπονήσεις, έχουμε αρχίσει να φορτσάρουμε. Και νομίζω πως θα τα δώσουμε όλα ώστε να βρεθούμε στην καλύτερη κατάσταση που μπορούμε. Είναι δύσκολο, όμως πρέπει να συμβιβαστούμε και να προσαρμοστούμε σε αυτά τα δεδομένα. Θα περάσει ουσιαστικά ένα διάστημα πάνω από έξι μήνες μεταξύ των επίσημων αγώνων. Εμείς κάναμε μεταβατικές προπονήσεις. Κανείς δεν ξέρει σε τι κατάσταση θα βρεθούμε και πόσο δύσκολο ή εύκολο είναι για τον καθένα να επανέλθει".

- Θεωρείς πως ήταν ανταγωνιστικό το πρωτάθλημα;

"Έγινε ένα αρκετά ανταγωνιστικό πρωτάθλημα. Και σε ότι έχει να κάνει με τις ομάδες που διεκδικούσαν την παραμονή αλλά και με εκείνες που είχαν ξεχωρίσει και διεκδικούσαν είτε τα πλέι οφ είτε την πεντάδα. Ήταν όλα τα παιχνίδια μας ανταγωνιστικά. Και είχαμε μεγάλο κίνητρο. Και σε ότι έχει να κάνει με εμάς, παιχνίδι με το παιχνίδι στοχεύαμε και ψηλότερα. Νομίζω πως ήταν ανταγωνιστικό σε σημαντικό βαθμό".

- Ανήκεις στη νέα γενιά παικτών που αγωνίζονται στη λίγκα. θεωρείς πως οι νέοι παίκτες παίρνουν ευκαιρίες στις ομάδες τους;

"Δεν υπάρχει αντικειμενική απάντηση γι αυτό. Για παράδειγμα εγώ βρέθηκα σε μία ομάδα που ο προπονητής μου με εμπιστεύτηκε στο 100%. Και τον ευχαριστώ γι αυτό. Και όχι μόνο εμένα, αλλά και έναν μεγάλο αριθμό Ελλήνων και νεαρών παικτών. Πιστεύω πως το Λαύριο Megabolt αποτελεί παράδειγμα γι αυτό. Αν μια ομάδα θέλει να πετύχει πρέπει να έχει έναν κορμό Ελλήνων παικτών που να πρωταγωνιστούν και να αλληλοσυμπληρώνονται με τους ξένους. Αυτό θα βοηθήσει το ελληνικό μπάσκετ να ανέβει και πάλι επίπεδο".

- Φέτος πραγματοποίησες μία ακόμα γεμάτη χρονιά, ενώ διπλασίασες και τους μέσους όρους σου. Ο προσωπικός σου στόχος ποιος είναι;

"Ατομικά ήταν μια πολύ καλή χρονιά. Αυτό όμως δεν σημαίνει πως δεν υπάρχουν περιθώρια για πολλή βελτίωση. Έχω πολλά σημεία που πρέπει να βελτιώσω. Αλλά με τον χρόνο και τον χώρο που μου δίνει η ομάδα και μέσα από τις επιτυχίες της νομίζω πως μπορώ κι εγώ να εξελιχθώ ατομικά. Πιστεύω πως είμαι στο ιδανικό περιβάλλον για να το πετύχω αυτό, γιατί απολαμβάνω την εμπιστοσύνη και των προπονητών και του οργανισμού της ομάδας συνολικά. Και τους ευχαριστώ γι αυτό. Και προσπαθώ να ανταποδώσω γιατί το κλίμα είναι πραγματικά εξαιρετικό και μακάρι αυτό να συνεχιστεί και τη νέα χρονιά και να έχουμε σταδιακή εξέλιξη όπως και φέτος".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΑΥΡΙΟ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ