ΛΗΜΝΟΣ

Αντουέιν Γούιγκινς, ο αφανής ήρωας του Ηφαίστου

Αντουέιν Γούιγκινς, ο αφανής ήρωας του Ηφαίστου
EUROKINISSI

Στην εξάδα των ξένων του εξαιρετικού φετινού Ηφαίστου, ο Αντουέιν Γουίγκινς είναι αυτός που σκοράρει λιγότερο. Είναι όμως εξίσου σημαντικός με τους άλλους πέντε.

Ο Αντουέιν Γουίγκινς γενικά δεν σκοράρει πολύ φέτος. Δεν του το ζητάνε στον Ήφαιστο , δεν έχει χρειαστεί κιόλας. Κόντρα στον Κολοσσό οι απαιτήσεις προς το πρόσωπό του άλλαξαν και ο Αμερικανός φόργουορντ δεν είχε πρόβλημα να σταθεί στο ύψος των προσδοκιών.

Με τον Ήφαιστο να παρατάσσεται χωρίς τους Φρεϊμάνις και Γόντικα και με τον Μπρέιζελτον ακόμα όχι στο 100%, ο Γουίγκινς χρειάστηκε να μπει σε διαφορετικό καλούπι για ένα παιχνίδι. Αποτέλεσμα ήταν να πραγματοποιήσει την καλύτερη φετινή του εμφάνιση, βοηθώντας τα μέγιστα στη νίκη του Ηφαίστου με 78-60.

To τέλος του αγώνα βρήκε τον Γουίγκινς να έχει 17 πόντους με 6/6 δίποντα, 1/1 τρίποντο, 2/4 βολές, 6 ριμπάουντ, 1 ασίστ και 1 κόψιμο σε 29 λεπτά συμμετοχής και 23 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης και να έχει σημειώσει ατομικό ρεκόρ για φέτος σε πόντους, λεπτά συμμετοχής και βαθμούς αξιολόγησης. Ήταν μόλις το τρίτο παιχνίδι που είχε διψήφιο αριθμό πόντων με την φανέλα του Ηφαίστου. Η αλήθεια βέβαια είναι ότι δεν του είχε ζητηθεί ποτέ να έχει πρώτο ρόλο στην επίθεση και ο λόγος είναι ότι – πολύ απλά – δεν χρειαζόταν.

ΠΟΛΥΤΙΜΟΣ ΕΠΕΙΔΗ ΕΧΕΙ ΑΠΟΔΕΧΘΕΙ ΤΟΝ ΡΟΛΟ ΤΟΥ

Ο φετινός Ήφαιστος έχει χτιστεί πάνω σε πολύ συγκεκριμένες βάσεις. Με βασικούς πυλώντες στην επίθεση την τριάδα των Αμερικανών περιφερειακών του (Γκότσερ, Σμιθ, Μπρέιζελτον), το καλό σουτ των Μανωλόπολου-Φρεϊμάνις και το δυναμικό παιχνίδι το Σον Έβανς κοντά στο καλάθι, δεν περισσεύουν ακριβώς επιθέσεις για τον Γουίγκινς. Αυτό είναι που έχει ως αποτέλεσμα να έχει ο Αμερικανός 5.5 πόντους και 4.4 ριμπάουντ μέσο όρο, με τους αριθμούς του να μην εντυπωσιάζουν. Η βοήθειά του ωστόσο στο παιχνίδι του Ηφαίστου είναι μεγαλύερη από αυτή που φαίνεται.

Αντουέιν Γούιγκινς, ο αφανής ήρωας του Ηφαίστου
EUROKINISSI

Στην γεμάτη ταλέντο εξάδα των ξένων του Ηφαίστου, ο Γουίγκινς είναι ο έκτος σκόρερ. Με μία πρόχειρη ματιά δεν εντυπωσιάζει. Στην πραγματικότητα όμως είναι εξίσου σημαντικός στην εξαιρετική φετινή πορεία της ομάδας της Λήμνου με όλους τους υπόλοιπους και ο κυριότερος λόγος για αυτό είναι ότι έχει δεχθεί τον ρόλο του.

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ