ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήφαιστος: Η Λήμνος σε... έκσταση για το καμάρι της

Ήφαιστος: Η Λήμνος σε... έκσταση για το καμάρι της
EUROKINISSI

Οι τέσσερις φορές sold out, το αήττητο στο κλειστό "Νίκος Σαμαράς" και το μήνυμα του Μανωλόπουλου οδηγούν τον Ήφαιστο, που πέτυχε τη νίκη της 8ης αγωνιστικής στην Basket League.

Η τέταρτη φορά, σε ισάριθμες αναμετρήσεις, που έγινεsoldoutστο "Νίκος Σαμαράς" ήταν η πρώτη ένδειξη πώς ο Ήφαιστος θα είχε τύχη απέναντι στον Προμηθέα Πάτρας που δικαίως έχει τραβήξει πάνω του τα βλέμματα για την εικόνα την οποία παρουσιάζει. Στη συνέχεια ανέλαβαν δράση οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου στο παρκέ για να επιβεβαιώσουν το κίνητρο το οποίο έχουν. Πραγματοποιώντας την καλύτερη εμφάνιση έως τώρα η ομάδα της Λήμνου κατάφερε μετά τον ΠΑΟΚ, να ξεπεράσει και το εμπόδιο των Πατρινών οι οποίοι έχουν υψηλούς στόχους.

Αυτό που γίνεται ξεκάθαρο όμως πέρα από το αγωνιστικό, είναι ότι ο κόσμος του Ηφαίστου έχει αγκαλιάσει για τα καλά την προσπάθεια που γίνεται τόσο από την οικογένεια Μπούμπουρα όσο και από το αγωνιστικό τμήμα, κάτι το οποίο συμβαίνει σε κάθε εντός έδρας ματς, παρότι είναι η πρώτη φορά που αγωνίζεται επαγγελματική ομάδα στο νησί. Επί της ουσίας είναι η δική τους ομάδα και φαίνεται ν’ απολαμβάνουν κι εκείνο το φετινό ταξίδι στηνBasketLeague.

ΤΟ ΜΗΝΥΜΑ ΓΙΑ ΘΕΛΗΣΗ ΝΑ ΠΡΟΕΤΟΙΜΑΣΤΕΙΣ

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Ήφαιστος είχε πολλά πράγματα να διορθώσει αν γυρίσουμε το χρόνο πίσω και συγκεκριμένα στις πρώτες αναμετρήσεις της σεζόν. Τα βήματα προόδου ήταν σταθερά παίρνοντας παράλληλα τ’ αποτελέσματα που είχαν ένα μεγάλο "πρέπει", αυτά δηλαδή με Πανιώνιο και Κολοσσό.

Στην πορεία φάνηκε και η δουλειά που γίνεται με αποκορύφωμα την αναμέτρηση κόντρα στον Προμηθέα, εκεί όπου ο Ήφαιστος είχε τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων και πέρα από τους συνήθεις πρωταγωνιστές, είδε τον Ρόλαντς Φρεϊμάνις και τον Σωτήρη Μανωλόπουλο να βγαίνουν μπροστά, δίνοντας επιθετικές λύσεις, σε μία μέρα που όλοι έβαλαν το λιθαράκι τους, ώστε να επιτευχθεί ο στόχος.

Στα αποδυτήρια από την αρχή της χρονιάς έχουμε γράψει στο ταβάνι ότι η θέληση για νίκη δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί την έχουν όλοι. Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση να προετοιμαστείς ώστε να πάρεις τη νίκη

Άλλωστε, η δουλειά δεν ήταν καλή μόνο επιθετικά όπου υπήρχε πολυφωνία αλλά πολύ περισσότερο αμυντικά αφού σταμάτησε για τα καλά τη δημιουργία της πατρινής ομάδας η οποία δεν μπόρεσε να βρει εύκολα το δρόμο προς το καλάθι κι αυτό παίρνει μεγαλύτερη αξία αν συνυπολογίσουμε τι έχει πετύχει έως τώρα ο Προμηθέας, μία ομάδα με πολλές λύσεις στο ρόστερ του. Πάνω που αναφέραμε το κομμάτι της δουλειάς δεν ήταν τυχαία η τοποθέτηση του τεχνικούς του Ηφαίστου, μετά το τέλος του αγώνα.

Ήφαιστος: Η Λήμνος σε... έκσταση για το καμάρι της

" Στα αποδυτήρια από την αρχή της χρονιάς έχουμε γράψει στο ταβάνι ότι η θέληση για νίκη δεν έχει μεγάλη σημασία γιατί την έχουν όλοι. Αυτό που έχει σημασία είναι η θέληση να προετοιμαστείς ώστε να πάρεις τη νίκη", σχολίασε ο προπονητής της ομάδας της Λήμνου αναφορικά με την εβδομάδα που προηγήθηκε αλλά αυτό το μήνυμα δείχνει με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια που έχει γίνει από το καλοκαίρι, ώστε μια νέα ομάδα να κοιτάει στα μάτια, συλλόγους που έχουν πάρα πολλά χιλιόμετρα στηBasketLeague.

Πλέον το επόμενο βήμα που θέλει ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι συνεργάτες του είναι η ομάδα ν’ αποκτήσει σταθερότητα και μακριά από τη Λήμνο, ώστε να πατήσει πιο γερά στα πόδια της έχοντας φυσικά την ώθηση από τις εντός έδρας αναμετρήσεις και αφού έχει βγάλει το δύσκολο πρόγραμμα στις πρώτες αγωνιστικές.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ