ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος: Η Λήμνος ζει το όνειρο!

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Επτά νίκες στο τέλος του πρώτου γύρου της Basket League εκ των οποίων οι έξι στο «Νίκος Σάμαρας» με ισάριθμες φορές sold out! Ο Ήφαιστος κάνει αισθητή την παρουσία του και η Λήμνος αποθεώνει το καμάρι της.

Ο πρώτος γύρος της BasketLeague ολοκληρώνεται και στον Ήφαιστο δικαιούνται να είναι χαρούμενοι για το θετικό πρόσημο το οποίο έχουν από βαθμολογικής άποψης. Πολύ περισσότερο όμως, για το γεγονός πώς η Λήμνος μπήκε για τα καλά στον μπασκετικό χάρτη και ο κόσμος έχει αγκαλιάσει την προσπάθεια που ξεκίνησε το περασμένο καλοκαίρι, κάνοντας έναν μικρό απολογισμό για την έως τώρα πορεία.

Παράλληλα, μετά την επικράτηση επί του Λαυρίου είναι πολύ κοντά στην επίτευξη του πρώτου στόχου που είχε θέσει η διοίκηση της ομάδας και είχε παραδεχτεί ο πρόεδρος της ΚΑΕ, Σπύρος Μπούμπουρας στη συνέντευξη την οποία είχε παραχωρήσει στοSport24.gr .

Από τότε μέχρι σήμερα ο Ήφαιστος έχει κάνει άλματα, ξεπερνώντας όλες τις δυσκολίες που βρήκε μπροστά του και μετά από το πρώτο μισό της σεζόν βαδίζει στο σωστό δρόμο, έχοντας αποκτήσει σταθερές σε αυτή την πορεία. Η κυριότερη βέβαια είναι η έδρα του. Στο κλειστό «Νίκος Σαμαράς» μετράει μόνο νίκες κι έξι φορές έχει σημειωθείsoldout.

Πέρα από το αγωνιστικό κομμάτι λοιπόν, στο οποίο θ’ αναφερθούμε παρακάτω, το σημαντικό είναι πώς η Λήμνος στηρίζει και είναι στο πλευρό του Ηφαίστου, οπότε μετά από τον πρώτο γύρο του πρωταθλήματος δικαιούται ν’ αποθεώνει το καμάρι της. Πλέον η ομάδα καθορίζει τα επόμενα βήματα για τον στόχο που θα βάλει, κοιτώντας το κάθε παιχνίδι ξεχωριστά όπως τόνισε ο Σωτήρης Μανωλόπουλος.

Την ίδια στιγμή οι φίλαθλοι που ζουν στο νησί ετοιμάζονται για τα παιχνίδια με τον Παναθηναϊκό (21/01) την 14ηαγωνιστική και με τον Ολυμπιακό την 16η(3/2). Δύο αναμετρήσεις που θα είναι γιορτή καθώς για πρώτη φορά θα βρεθούν στη Λήμνο δύο από τις κορυφαίες ομάδες τηςEuroLeagueκαι παίκτες οι οποίοι αγωνίζονται στο υψηλότερο επίπεδο. Πραγματικά μια πρωτόγνωρη κατάσταση για το νησί! Ο Ήφαιστος χωρίς άγχος μετά το καλό πρόσωπο το οποίο έχει παρουσιάσει, θα έχει την ευκαιρία να δοκιμάσει τις δυνάμεις του, φυσικά σε γεμάτο γήπεδο αφού τις επόμενες ημέρες αναμένεται ν’ ανακοινωθεί πως εξαντλήθηκαν τα εισιτήρια και για τις αναμετρήσεις με τους "αιώνιους".

Οι πρωταγωνιστές του πρώτου γύρου

Για να περάσουμε και στο αγωνιστικό κομμάτι, είναι ξεκάθαρο πώς ο Ήφαιστος έχει καταφέρει σε πολλές περιπτώσεις να παίξει καλό μπάσκετ σε συνδυασμό με τ’ αποτελέσματα. Φυσικά, υπήρξαν και κακές στιγμές που έγιναν παράδειγμα για βελτίωση, αφού πρόκειται για μία ομάδα που προσπαθεί να μάθει από τα λάθη της. Ο τεχνικός του Ηφαίστου και οι συνεργάτες του, έδωσαν ρόλους και μέχρι τώρα βλέπουν διαφορετικούς πρωταγωνιστές να βγαίνουν μπροστά σε κάθε παιχνίδι.

Η συνέχεια θα είναι σαφώς πιο απαιτητική, ωστόσο ο Ήφαιστος έχει πάρει την πρώτη του μεγάλη νίκη. Αυτή είναι η αγάπη και η στήριξη από τον κόσμο της Λήμνου. Ας θυμηθούμε όμως, ποιοι ήταν οι παίκτες που βγήκαν μπροστά και είχαν τους περισσότερους πόντους στις νίκες τις οποίες σημείωσαν οι παίκτες του Ηφαίστου:

ΑΝΤΙΠΑΛΟΣ

ΠΡΩΤΟΣ ΣΚΟΡΕΡ

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ

Ρόλαντς Φρεϊμάνις (19 πόντοι)

ΚΟΛΟΣΣΟΣ

Τάιρον Μπρέιζελτον (20 πόντοι)

ΠΑΟΚ

Ρόλαντς Φρεϊμάνις (15 πόντοι)

ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ

Τόντρικ Γκότσερ, Σωτήρης Μανωλόπουλος (13 πόντοι)

ΚΥΜΗ

Σον Έβανς (17 πόντοι)

ΡΕΘΥΜΝΟ

Ρόλαντς Φρεϊμάνις (20 πόντοι)

ΛΑΥΡΙΟ

Σον Έβανς (28 πόντοι)

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ