ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος Λήμνου: Από το αεροπλάνο στην καλύτερη επιθετική επίδοση!

Ήφαιστος Λήμνου: Από το αεροπλάνο στην καλύτερη επιθετική επίδοση!
EUROKINISSI

Η όγδοη νίκη του Ηφαίστου Λήμνου στη Basket League συνοδεύτηκε με την καλύτερη επιθετική επίδοση της σεζόν κι ενώ η αποστολή είχε φτάσει στην Αθήνα λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ. Τώρα μπορεί να σκέφτεται τα playoffs.

" Όσο κι αν θέλουμε να είμαστε ταπεινοί, μπορούμε ν’ αρχίσουμε να κοιτάμε ταplayoffsαλλά για να πετύχουμε πρέπει να συνεχίσουμε με τη νοοτροπία που είχαμε μέχρι τώρα", σχολίασε μεταξύ άλλων στον Sport24Radio103,3 ο αρχηγός του Ηφαίστου Σπύρος Μούρτος και κάπως έτσι η ομάδα της Λήμνου μπορεί να κοιτάξει το κάτι παραπάνω, έχοντας αφήσει πίσω για τα καλά την επικίνδυνη ζώνη που οδηγεί στον υποβιβασμό. Άρα ο πρώτος στόχος που τεθηκε, με την εικόνα που παρουσιάζει η ομάδα έχει επιτευχθεί.

Για να φτάσει μέχρι εδώ και στις οκτώ νίκες στο πρωτάθλημα όμως χρειάστηκε να περάσει από μια δύσκολη έδρα , πραγματοποιώντας εξαιρετική εμφάνιση. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου να πετύχουν την καλύτερη επιθετική επίδοση έως τώρα που είναι οι 93 πόντοι απέναντι στον Πανιώνιο, στη Νέα Σμύρνη για την 15ηαγωνιστική τηςBasketLeague. Αν αναλογιστούμε τα προβλήματα που χρειάστηκε να ξεπεράσει μάλιστα, γίνεται κατανοητό πώς αυτό δεν ήταν ένα απλό θετικό αποτέλεσμα.

Συγκεκριμένα το τελευταίο διάστημα το τεχνικό επιτελείο προσπαθεί να καλύψει την απουσία του Τάιρον Μπρέιζελτον, τον βασικό πόιντ γκαρντ της ομάδας, ενώ λόγω της κακοκαιρίας που επικρατούσε τις τελευταίες ημέρες η αποστολή του Ηφαίστου έφτασε στην Αθήνα λίγες ώρες πριν από το τζάμπολ της αναμέτρησης. Παρόλα αυτά, τίποτα δεν πτόησε την ομάδα της Λήμνου να επιστρέψει στις νίκες με επιθετικό ρεκόρ και σωστή αντίδραση όταν οι «κυανέρυθροι» επιχειρούσαν να επιστρέψουν στο ματς.

Η απάντηση του Σμιθ και το βήμα μπροστά από τον Γουίγκινς

Για να διατηρηθεί αυτό το προβάδισμα όταν έκανε την αντεπίθεσή του ο Πανιώνιος, χρειάστηκε να δείξει τη συνέπεια του από τα 6,75μ. ο Τζέρι Σμιθ. Ο Αμερικανός γκαρντ στο καθοριστικό σημείο της αναμέτρησης πήρε από το… χέρι τον Ήφαιστο και τον οδήγησε στο «διπλό». Ο Σμιθ έχει αποδείξει πώς είναι από τα βασικά γρανάζια της μηχανής αλλά αυτό που χρειαζόταν ο Ήφαιστος ήταν ένα βήμα μπροστά από το Αντουέιν Γουίγκινς. Αυτό έγινε από τον Αμερικανό φόργουορντ που μαζί με την ομάδα έκανε κι εκείνος την καλύτερη επιθετική του επίδοση για τη φετινή σεζόν. Σαφώς και ο Μανωλόπουλος περιμένει ανάλογη συνέχεια καθώς πλέον η ομάδα του καλείται να δείξει σταθερότητα και ν’ ανταποκριθεί στην επόμενη πρόκληση η οποία μπαίνει στον δρόμο της.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ