ΛΗΜΝΟΣ

Ήφαιστος: Κλείνει τον Μολντοβεάνου, τον κορυφαίο Ρουμάνο σκόρερ

Ήφαιστος: Κλείνει τον Μολντοβεάνου, τον κορυφαίο Ρουμάνο σκόρερ
FIBA FIBA

Ο Ήφαιστος Λήμνου βρίσκεται πολύ κοντά στην απόκτηση του 31χρονου φόργουορντ Βλαντ Μολντοβεάνου, του κορυφαίου σύγχρονου Ρουμάνου σκόρερ (VIDEO).

Ο κορυφαίος Ρουμάνος σκόρερ θα αγωνίζεται στην Basket League την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Στην Λήμνο συγκεκριμένα, καθώς ο Ήφαιστος έχει δώσει τα χέρια με τον Βλαντ Μολντοβεάνου, τον 31χρονο φόργουορντ που μέχρι πρότινος αγωνιζόταν στην Κλουζ-Ναπόκα.

Ο Μολντοβεάνου θα αποτελέσει την δεύτερη μεταγραφή ( μετά τον Μιχάλη Τσαϊρέλη ) του Ήφαιστου, που έχει ανανεώσει επίσης τον Σπύρο Μούρτο και τον Δημήτρη Διαμαντάκο .

Ο Ρουμάνος φόργουορντ δεν είναι άγνωστος στο ελληνικό μπάσκετ. Είναι διεθνής με την Εθνική Ρουμανίας και στο EuroBasket του 2017 ήταν ο πρώτος σκόρερ (14,5 πόντοι μ.ό.) και ριμπάουντερ (7,3 μ.ό.) της ομάδας. Στο στάδιο της προετοιμασίας είχε βρεθεί δε και στον δρόμο της Ελλάδας, σε ένα φιλικό που έγινε στην Πάτρα, στο οποίο το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα είχε διαλύσει τους Ρουμάνους 106-48, με τον Μολντοβεάνου να έχει 14 πόντους.

Πρόκειται για έναν πάουερ φόργουορντ ύψους 2,06μ. που παίζει κατά κύριο λόγο με πρόσωπο στο καλάθι και έχει πολύ καλό μακρινό σουτ. Άρχισε την επαγγελματική καριέρα του από την Μπενετόν Τρεβίζο και έχει παίξει ακόμα στην Χάβρη, στην Κάλεβ/Κράμο, στην Τούροβ, στην Ζιέλονα Γκόρα, στην Μπουγιούκτσεκμετσε και στην Κλουζ-Ναπόκα.


Photo credits: FIBA
TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ