ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήφαιστος Λήμνου: Του αρέσει να κοιτάει ψηλά!

BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΡΕΘΥΜΝΟ - ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Οι διαφορετικοί πρωταγωνιστές, οι ξεκάθαροι ρόλοι και οι παίκτες που βάζουν πάνω απ’ όλα την ομάδα, οδηγούν τον Ήφαιστο Λήμνου στον σωστό δρόμο για να πετύχει τους στόχους του και να κοιτάξει ψηλότερα.

Η αρχή έγινε από τη Λήμνο! Το νησί «αγκάλιασε» τον Ήφαιστο και η ομάδα αφού διατήρησε το αήττητο στο «Νίκος Σαμαράς» σε ένα κρίσιμο σημείο ακόμα με πιο δυνατούς αντιπάλους, αναζητούσε την πρώτη εκτός έδρας νίκη, ώστε να πιστοποιήσει την καλή πορεία μέχρι τώρα στη φετινή σεζόν. Το «διπλό» που ήθελε λοιπόν, η ομάδα της Λήμνου ήρθε την 11η αγωνιστική της Basket League απέναντι στο Ρέθυμνο .

Το γεγονός αυτό, φέρνει τον Ήφαιστο στις έξι νίκες, δύο αγωνιστικές πριν από την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου και παράλληλα πολύ κοντά στην επίτευξη του αρχικού στόχου που είχαν θέσει στην ομάδα, δηλαδή να εξασφαλιστεί το συντομότερο δυνατό η παραμονή κι έπειτα να διεκδικήσουν ότι καλύτερο μπορούν. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα και την εικόνα που παρουσιάζει το πρωτάθλημα, στον Ήφαιστο μπορούν να κρυφοκοιτάζουν στα playoffs αλλά σημασία έχει πώς έχουν φτάσει έως εδώ και τι πρέπει να προσέξουν, ώστε να έρθουν ακόμα καλύτερες ημέρες γι’ αυτό που «χτίζουν» ο Σωτήρης Μανωλόπουλος και οι παίκτες του.

ΡΟΛΟΙ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΟΙ ΠΡΩΤΑΓΩΝΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΙΑ "ΓΡΟΘΙΑ"

Ο Ήφαιστος… πάτησε γερά στα πόδια του έχοντας την απόλυτη στήριξη του κόσμου στη Λήμνο που φροντίζει σε κάθε αναμέτρηση να υπάρχει sold out στο «Νίκος Σαμαράς» και φυσικά της διοίκησης η οποία έχει ρίξει το βάρος στην οργάνωση, ώστε όλα να λειτουργούν ρολόι σε ένα μέρος που ζει μια πρωτόγνωρη κατάσταση, έχοντας ομάδα στην κορυφαία επαγγελματική κατηγορία. Όσο περνούν οι αγώνες υπάρχει και μεγαλύτερη βελτίωση, οι ρόλοι είναι πιο ξεκάθαροι, με συνέπεια να επιτυγχάνεται η σταθερότητα και να μειώνονται οι αποκλείσεις μεταξύ των εντός και των εκτός έδρας αναμετρήσεων. Σε κάθε αγώνα παρουσιάζονται διαφορετικοί πρωταγωνιστές ενώ παίκτες που μπορεί να μην έχουν μεγάλο χρόνο συμμετοχής, δίνουν την έξτρα λύση που δίνει τις νίκες.

Το σημαντικό βέβαια σε όλο αυτό το εγχείρημα όπως παρουσιάζεται είναι πώς παίκτες -οι οποίοι αναμφίβολα έχουν επιθετικό ταλέντο- δεν έχουν ως πρώτη επιλογή να βελτιώσουν τις δικές τους επιδόσεις όπως ενδεχομένως να συνήθιζαν σε άλλες ομάδες αλλά βάζουν πάνω απ’ όλα το σύνολο και αγωνίζονται σε αυτή την κατεύθυνση. Είναι όλοι μια «γροθιά» και αναλόγως τις συνθήκες κάθε αγώνα και το πλάνο του τεχνικού επιτελείου, κάποιοι βγαίνουν πιο μπροστά, κάτι οποίο είναι «κλειδί» για την πορεία της ομάδας. Μάλιστα, παρότι είναι μια νέα προσπάθεια, μέσα σε λίγους μήνες επιτεύχθηκε ο στόχος να παίζει ο ένας για τον άλλον, ανεξαρτήτως αποτελέσματος και αυτό είναι κάτι που αποτελεί στοιχείο των ομάδων οι οποίες στοχεύουν να είναι σε πιο υψηλό επίπεδο και να είναι επιτυχημένες. Σαφώς, έχουν υπάρξει και κακές βραδιές κι εκεί ο Ήφαιστος βγήκε πιο δυνατός.

Για την ώρα φαίνεται στην πράξη ότι έχουν κίνητρο να τραβήξουν πάνω τους τα βλέμματα με την προσπάθεια που κάνουν, ώστε να παίξει καλό μπάσκετ ο Ήφαιστος. Φυσικά, θα έχει μεγάλη σημασία άπαντες να κατανοήσουν πώς πρέπει να υπάρξει διάρκεια σε όλο αυτό κι εφόσον η πορεία είναι επιτυχημένη στο τέλος της αγωνιστικής περιόδου θα βγουν κι εκείνοι κερδισμένοι για το επόμενο συμβόλαιο τους. Άλλωστε τίποτα δεν κρίθηκε στα μέσα της σεζόν. Μέχρι στιγμής πάντως, η ομάδα της Λήμνου κάνει σταθερά βήματα που θα τη βοηθήσουν στο μέλλον, της αρέσει να κοιτάει ψηλά και ο ενθουσιασμός είναι έντονος στις τάξεις των φιλάθλων στο νησί που προετοιμάζονται για το επόμενο sold out.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ