ΜΠΑΣΚΕΤ

Ήφαιστος: Στη Λήμνο παίρνει το "όπλο" του!

BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΗΦΑΙΣΤΟΣ ΛΗΜΝΟΥ - ΚΥΜΗ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI

Το αήττητο σερί του Ηφαίστου Λήμνου στο κλειστό "Νίκος Σαμαράς" συνεχίζεται και το Sport24.gr υπογραμμίζει τις επιθετικές επιδόσεις που ανεβαίνουν κατακόρυφα στα εντός έδρας παιχνίδια.

Με σταθερά βήματα ο Ήφαιστος συνεχίζει την ανοδική του πορεία έχοντας μια πολύ καλή βάση και αυτή είναι η έδρα του. Μετά την επικράτηση επί της Κύμης για την 10η αγωνιστική της Basket League η ομάδα της Λήμνου μετράει πέντε νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στο κλειστό "Νίκος Σαμαράς" όπου είναι πάντα κατάμεστο χωρίς να μένει εισιτήριο ούτε για… αστείο.

Τι γίνεται όμως με τις επιδόσεις των παικτών του Σωτήρη Μανωλόπουλου; Αυτές κι αν παίρνουν την άνοδο καθώς επιθετικά ο Ήφαιστος δείχνει μια ομάδα με πλουραλισμό βρίσκοντας λύσεις ακόμα κι από παίκτες που δεν έχουν σταθερό χρόνο συμμετοχής και συνήθως έρχονται από τον πάγκο, όπως υποστήριξε και ο τεχνικός της ομάδας λίγο μετά το τέλος της αναμέτρησης με την Κύμη.

Οι τέσσερις παίκτες με διψήφιο αριθμό πόντων στο ματς για τη δέκατη αγωνιστική τηςBasketLeague, μοιάζει πλέον με σύνηθες φαινόμενο για τις αναμετρήσεις που διεξάγονται στη Λήμνο. Αν παρατηρήσουμε τους πόντους που πετυχαίνει ο Ήφαιστος στο "σπίτι" του, ξεπερνούν τους 80, κάτι το οποίο έχει συμβεί στις πέντε νίκες που έχει σημειώσει. Για την ακρίβεια, κατά μέσο όρο πετυχαίνει 82,2 πόντους και δέχεται 72.

Οι πέντε εντός έδρας αγώνες

Ήφαιστος-Πανιώνιος 86-64

Ήφαιστος-Κολοσσός 82-76

Ήφαιστος-ΠΑΟΚ 80-79

Ήφαιστος-Προμηθέας 82-67

Ήφαιστος-Κύμη 81-74

Η σημαντική διαφορά που παρατηρείται δηλαδή είναι στην επίθεση αν συγκρίνουμε τους αριθμούς με τις εκτός έδρας αναμετρήσεις. Με τη σημείωση βέβαια ότι μακριά από τη Λήμνο, ο Ήφαιστος έχει αντιμετωπίσει τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και το Περιστέρι που πραγματοποιεί εξαιρετική πορεία μέχρι σήμερα. Στους πέντε αγώνες που έχει ηττηθεί η ομάδα του Μανωλόπουλου λοιπόν, πετυχαίνει κατά μέσο όρο 64,6 πόντους και δέχεται 82,6. Η μεγαλύτερη επίδοση είναι οι 81 στο ματς με το Περιστέρι.

Όπως γίνεται αντιληπτό, στο "Νίκος Σαμαράς" ο Ήφαιστος ανεβάζει τις επιθετικές του επιδόσεις κατά 17,6 πόντους. Με αυτόν τον τρόπο γίνεται ξεκάθαρο πώς η ομάδα της Λήμνου έχει αποκτήσει ήδη μία σταθερά και αυτή είναι η έδρα της, εκεί όπου συνδυάζει αποτέλεσμα, καλό μπάσκετ και γεμάτο γήπεδο. Με αυτό τρίπτυχο έχει καταφέρει να ξεφύγει από τις ομάδες που είναι χαμηλά στη βαθμολογία και με λιγότερο άγχος να κοιτάξει κάτι καλύτερο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ