ΛΗΜΝΟΣ

Μολντοβεάνου: "Πέρασα την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας μου"

Μολντοβεάνου: "Πέρασα την πιο δύσκολη περίοδο της καριέρας μου"
EUROKINISSI

Ο Βλαντ Μολντοβεάνου παραχώρησε μία πολύ ενδιαφέρουσα συνέντευξη στην ιστοσελίδα του Ηφαίστου, μιλώντας για το διάστημα αποχής, επιστροφής και... εξιλέωσης μέσω της ομάδας της Λήμνου. "Πρότυπο μου ο Φώτσης".

Ο Βλαντ Μολντοβεάνου αποτελεί έναν από τους πιο έμπειρους παίκτες του Ηφαίστου Λήμνου, όχι λόγω ηλικίας (στα 31 του) αλλά κυρίως λόγω παραστάσεων.

Με 18 παραστάσεις από τη EuroLeague με τη Ζιέλονα Γκόρα και την Τουρόφ τις σεζόν 2014-15 και 2015-16 (αντιστοίχως) είναι ο παίκτης που προσθέτει ευρωπαϊκή αύρα στο συγκρότημα του Σωτήρη Μανωλόπουλου, αλλά και δεδομένη ποιότητα σε ρακέτα (και μακρινό σουτ).

Ο Ρουμάνος σέντερ, προερχόμενος από μία δύσκολη περίοδο μακράς αποχής από τα παρκέ, στην οποία χρειάστηκε να κάνει αρκετές θυσίες, μεταξύ αυτών να χάσει και αρκετό βάρος, για να επιστρέψει στην αγωνιστική δράση. Το κατάφερε μέσω του Ηφαίστου, με τον οποίο πλέον ξεκίνησε ένα νέο ταξίδι που, ανεξάρτητα από τον προορισμό, για την ώρα είναι αρκετά ευχάριστο για τον ίδιο και τους νησιώτες γενικότερα μετά το 3/3 στην εκκίνηση της Basket League.

Ο Βλαντ Μολντοβεάνου μίλησε στο ifaistoslimnoubc.gr, όπου αρχικά αναφέρθηκε στην μάχη της επιστροφής: “Είναι ωραίο που γύρισα στην δράση μετά από τόσο καιρό. Ήταν η πιο δύσκολη περίοδος στην καριέρα μου αυτή, να είμαι τόσους μήνες εκτός από αυτό που αγαπάω. Χρειάστηκε να περάσουν έξι μήνες για να γυρίσω στο παρκέ και να δουλέψω για να γίνω αυτός που ήμουν. Κάθε μέρα αισθάνομαι καλύτερα, τώρα είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου. Νιώθω εξαιρετικά. Δυστυχώς υποχρεώθηκα να σταματήσω και να αλλάξω εντελώς τον τρόπο ζωής μου, έχασα περί τα δεκαέξι (16) κιλά πέρσι, οπότε όλο το σώμα μου άλλαξε.

Τις τρεις πρώτες εβδομάδες αφότου άρχισα να προπονούμαι, δυσκολεύτηκα αρκετά για να βρω ρυθμό και να νιώσω πάλι καλά με αυτό που κάνω. Δεν μπορούσα μάλιστα να παίξω, γιατί το σώμα μου δεν ήταν έτοιμο να αντέξει την καταπόνηση ενός αγώνα. Είναι δύσκολο να κάθεσαι στην άκρη και να βλέπεις την ομάδα σου να παίζει, είναι σαν να έχεις αποσυρθεί από την δράση όλο αυτό. Τώρα, που είμαι πίσω νιώθω υπέροχα, είναι αυτό που αγαπάω να κάνω, ένας τρόπος ζωής για μένα. Είναι ωραίο να μπορείς να προπονείσαι και να δουλεύεις με τους συμπαίκτες σου για να γίνεσαι καλύτερος τόσο ατομικά όσο και ομαδικά”.

Αναφορικά με την εμπειρία που φέρνει στον Ήφαιστο Λήμνου, ο έμπειρος σέντερ υποστήριξε: “Έχω παίξει σε πολλά διαφορετικά επίπεδα και χώρες. Κάθε τι διαφέρει. Στη Λήμνο βρήκα ένα πολύ έμπειρο προπονητικό επιτελείο και παίκτες που έχουν επίσης μεγάλη εμπειρία από το επαγγελματικό επίπεδο. Όλοι βάζουν την ομάδα πάνω από τον εαυτό τους. Ήταν εύκολη η μετάβαση σε αυτό που θέλουν από μένα στον Ήφαιστο Λήμνου, γιατί μου ταιριάζει πολύ αυτό που παίζει η ομάδα. Νιώθω άνετα στο γήπεδο και αυτό είναι ωραίο. Θέλω να βοηθάω με κάθε τρόπο για να κερδίζει η ομάδα.

Είμαι χαρούμενος που η ομάδα κερδίζει μέχρι στιγμής, όλοι λειτουργούν εξαιρετικά στο σύνολο και βοηθάει ο ένας τον άλλον. Ένα από τα πρότυπά μου ήταν ο Αντώνης Φώτσης, είχα μάλιστα την ευκαιρία να παίξω εναντίον του στη rookie season μου στην Ιταλία, όταν εκείνος αγωνιζόταν στην Αρμάνι Μιλάνο. Είχα την ευκαιρία να τον δω από κοντά, πώς λειτουργεί μέσα στο γήπεδο και πώς συμπεριφέρεται. Έχουμε κάποιες ομοιότητες σαν παίκτες, θα έλεγα. Μου άρεσε να τον βλέπω να παίζει, το πώς πασάρει την μπάλα και πώς σουτάρει".

Όσο για τις πρώτες εντυπώσεις από τη νέα του ομάδα και το νησί της Λήμνου, εξομολογήθηκε: "Μέχρι τώρα είναι πολύ ωραία. Έχουμε πολύ ωραίο κοινό, ο κόσμος κάνει αρκετή φασαρία στο γήπεδο. Ειδικά στο παιχνίδι με την ΑΕΚ, μας βοήθησε πάρα πολύ, έφερε ενέργεια σε όλους μας. Είναι υπέροχο αυτό. Εγώ κι η οικογένειά μου απολαμβάνουμε τη ζωή στη Λήμνο, τα παιδιά μου παίζουν τένις και ποδόσφαιρο εδώ. Είναι ωραίος ο καιρός, τα παιδιά μου απολαμβάνουν τον ήλιο και τη θάλασσα. Η Λήμνος είναι ένα ωραίο μέρος για να παίξεις, είσαι ήρεμος και όλοι μου συμπεριφέρονται με αγάπη και σεβασμό”¨.

Σε ερώτηση για την μεγάλη ανατροπή και νίκη επί της ΑΕΚ, ο Βλαντ Μολντοβεάνου απάντησε: “Δεν σταματήσαμε να πιστεύουμε στη νίκη. Στο παρελθόν, έχω παίξει σε παιχνίδια απέναντι σε μεγάλες ομάδες με παράδοση και ιστορία. Έμαθα πολλά από αυτό, ότι δεν πρέπει ποτέ να τα παρατάς και να θεωρείς ότι είσαι τελειωμένος. Σημασία έχει να παραμένεις προσηλωμένος στον στόχο και να συνεχίσεις να παλεύεις και να προσπαθείς. Εφόσον δεν εγκαταλείπεις την προσπάθεια και δίνεις ό,τι έχεις, θα συμβεί αυτό που θέλεις. Σε όλο το παιχνίδι, είχαμε την αίσθηση ότι μπορούμε να κερδίσουμε. Στη διάρκεια της εβδομάδας βλέπαμε ότι έχουμε την ποιότητα και την ικανότητα για να τα καταφέρουμε. Έχουμε μεγάλη εμπιστοσύνη σε αυτό που δουλεύουμε στο γήπεδο, σε αυτό που χτίζουμε από το καλοκαίρι. Δεν πίστευα ότι το -11 ήταν μεγάλη διαφορά, για να μας απογοητεύσει και να μας χαλάσει το ηθικό. Αρχίσαμε να βάζουμε κάποια σουτ, παίξαμε συνεχόμενες σπουδαίες άμυνες και τα καταφέραμε. Ήταν όλα θέμα ομαδικής δουλειάς στην τελευταία περίοδο”.

Όσο για το αμυντικό κομμάτι και τη βαρύτητα που αυτή έχει για τον ίδιο και την ομάδα του: “Κάτι που έμαθα όταν ήμουν στην Πολωνία κι έπαιζα για τον Σάσο Φιλιπόφσκι είναι ότι όσο ταλέντο κι αν έχεις, η άμυνα θα σε πάει μπροστά. Κι αυτό έχει να κάνει για την ομαδική άμυνα, το πόσο βοηθάει ο ένας τον άλλον. Είναι ομαδικό άθλημα άλλωστε. Στον Ήφαιστο, όλοι παλεύουμε για κάθε κατοχή, μιλάμε μεταξύ μας και προσπαθούμε να είμαστε καλοί συμπαίκτες. Όλο αυτό είναι αποτέλεσμα της δουλειάς που κάνουμε στην προπόνηση. Έχουμε την ευκαιρία να γινόμαστε καλύτεροι διαρκώς, ευτυχώς ξεκινήσαμε καλά και έχουμε καλή ψυχολογία. Δεν έχουμε κάποιο ταβάνι, ψάχνουμε διαρκώς να δούμε πόσο καλύτεροι μπορούμε να γίνουμε και να φτάσουμε όσο το δυνατόν ψηλότερα”.

Τέλος, αναφορικά με το μότο της ομάδας “πεινασμένοι για περισσότερα” και αν ταυτίζεται με αυτό, ο Ρουμάνος σέντερ ξεκαθάρισε: “Ως ομάδα ναι είμαστε πεινασμένοι για περισσότερα αλλά δεν κοιτάμε πολύ μακριά. Δεν εστιάζουμε στο τι μπορεί να γίνει τον Φεβρουάριο ή τον Μάρτιο. Κοιτάμε να γίνεται σωστά η δουλειά κάθε μέρα στο γήπεδο. Κάτι που τονίζει κι ο κόουτς διαρκώς. Δεν υπάρχει κάποιο μυστικό σε όλο αυτό, σημασία έχει να δουλεύεις σκληρά και να μην επαναπαύεσαι. Προσωπικά, μετά από όλα όσα έχω περάσει προφανώς κι είμαι «πεινασμένος για περισσότερα». Αυτό είναι ξεκάθαρο. Πρώτα απ’ όλα είμαι πεινασμένος για να παίζω, μου έλειψε.

\Για κάποιους μπορεί το μεγαλύτερο κίνητρο είναι τα χρήματα, για μένα όμως στη φάση που είμαι το σημαντικότερο είναι να παίζω και να περνάω καλά στο γήπεδο. Είμαι σε ένα σημείο στην καριέρα μου που θέλω να το απολαμβάνω για όσο παίζω ακόμη, όσο είναι, δύο – τρία – τέσσερα χρόνια. Ποτέ δεν ξέρεις. Δεν μπορείς να κάνεις σχέδια. Θέλω να συνεχίσω να γίνομαι καλύτερος. Αυτή την στιγμή δεν είμαι στην καλύτερη κατάστασή μου, παλεύω όμως και είμαι ευγνώμων σε όλο το προπονητικό επιτελείο για τον τρόπο που δουλεύει μαζί μου και με διαχειρίζεται. Ξέρω ότι δεν είναι εύκολο αυτό με μένα, θέλει χρόνο και υπομονή. Θέλω να είμαι υγιής για να συνεχίσω να δουλεύω και να βοηθάω την ομάδα”.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΛΗΜΝΟΣ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ