ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Μπρέιζελτον… όπλισε και οδηγεί τον Ήφαιστο Λήμνου

Ο Μπρέιζελτον… όπλισε και οδηγεί τον Ήφαιστο Λήμνου
EUROKINISSI

Η Λήμνος δίνει ώθηση στον Ήφαιστο που σημείωσε τη δεύτερη νίκη στη Basket League και το Sport24.gr αναλύει τις επιδόσεις του Τάιρον Μπρέιζελτον, ο οποίος ήταν o πολυτιμότερος κόντρα στον Κολοσσό.

Στις πρώτες αγωνιστικές η νίκη ήταν επιτακτική σε δύο αναμετρήσεις για τον Ήφαιστο Λήμνου που σε γενικές γραμμές πήρε καλό βαθμό αλλά το σημαντικότερο είναι πώς έβγαλε το "πρέπει" με θετικό αποτέλεσμα. Με Πανιώνιο και Κολοσσό στο "Νίκος Σαμαράς" η ομάδα της Λήμνου είχε εξαιρετική απόδοση παίρνοντας ώθηση από τον κόσμο της για τη δύσκολη συνέχεια του πρωταθλήματος. Άλλωστε, έχοντας βγάλει από το πρόγραμμα, τους εκτός έδρας αγώνες με Παναθηναϊκό και Ολυμπιακό, οι παίκτες του Σωτήρη Μανωλόπουλου βάζουν μπροστά, ώστε ν’ αποκτήσουν σταθερότητα και να κάνουν βήματα προόδου.

Η αναμέτρηση με την ομάδα της Ρόδου πάντως, είναι ένα καλό σημείο αναφοράς γι’ όσα θ’ ακολουθήσουν. Σε αυτό το ματς, ο Ήφαιστος έκανε λάθη τα οποία μπορούν ν’ αποτελέσουν ένα καλό μάθημα για τη συνέχεια ενώ ο Τάιρον Μπρέιζελτον βγήκε μπροστά και αναδείχθηκε ο πολυτιμότερος παίκτης του αγώνα.

Ο ΡΟΛΟΣ ΤΟΥ ΣΕ ΜΙΑ ΚΑΙΝΟΥΡΓΙΑ ΟΜΑΔΑ

Σε ένα περιβάλλον που για πρώτη φορά φιλοξενεί κάτι τόσο μεγάλο η ομάδα βαδίζει δεμένη, με σταθερά βήματα και όσο περνούν οι αγώνες οι ρόλοι γίνονται ξεκάθαροι στο παρκέ. Οι 20 πόντοι που σημείωσε ο Αμερικανός γκαρντ αποτελούν την καλύτερη φετινή του επίδοση και σε συνδυασμό με τις επτά ασίστ (όσες είχε και απέναντι στον Πανιώνιο), αποδεικνύουν γιατί ήταν ένα σημαντικό «όπλο» για την ομάδα της Λήμνου.

Την περσινή σεζόν, σε δέκα αγώνες με τους «κυανέρυθρους» είχε μέσο όρο 13,2 πόντους και 4,8 ασίστ, οπότε στον Ήφαιστο περίμεναν να πατήσει… γκάζι τόσο στη συνεισφορά του στο σκορ όσο και στη δημιουργία. Το βασικό ζητούμενο από τον Μπρέιζελτον λοιπόν, ήταν ν’ ανταποκριθεί στο ρόλο του οργανωτή σε μία εντελώς καινούργια ομάδα κι όσο περνάει ο καιρός προσαρμόζεται ολοένα και περισσότερο. Παράλληλα δείχνει έτοιμος να πάρει τις σημαντικές αποφάσεις στα κρίσιμα σημεία του παιχνιδιού, κάτι το οποίο θα διαπιστώσουμε στην πράξη στα επόμενα ματς, που ενδεχομένως να κριθούν στις λεπτομέρειες.

Είναι δεδομένο πως ο έμπειρος γκαρντ μπορεί να προσφέρει στο σκορ και στη δημιουργία όπως αποδείχτηκε αλλά εξίσου σημαντικό είναι αμυντική ευθύνη απέναντι στους αντίπαλους γκαρντ. Στην αναμέτρηση για την τέταρτη αγωνιστική τηςBasketLeague,oMπρέιζελτον έδειξε ένα δείγμα για το λόγο που αποκτήθηκε και το τεχνικό επιτελείο της ομάδας της Λήμνου περιμένει ανάλογη συνέχεια…

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ