ΜΠΑΣΚΕΤ

Τζέρι Σμιθ: "Έτσι έγινα σούπερ ήρωας"

Τζέρι Σμιθ: "Έτσι έγινα σούπερ ήρωας"
EUROKINISSI

Ο Τζέρι Σμιθ περιγράφει στο Sport24.gr την τελευταία φάση, που έδωσε στον Ήφαιστο Λήμνου την τρίτη νίκη στη Basket League (VIDEO).

Το αήττητο στο κλειστό "Νίκος Σαμαράς" της Λήμνου παραμένει για τον Ήφαιστο , που με σταθερά βήματα προχωράει στη φετινή Basket League , ξεπερνώντας όλα τα εμπόδια. Βέβαια, η επικράτηση κόντρα στον ΠΑΟΚ ήταν αρκετή για να γεμίσει με έντονα συναισθήματα τον κόσμο της Λήμνου που έχει αγκαλιάσει την ομάδα.

Με τον τρόπο που εξελίχθηκε η αναμέτρηση πάντως, χρειάστηκε να γίνει κάποιος ήρωας, ώστε να δώσει τη νίκη. Και αυτόν τον ρόλο πήρε ο Τζέρι Σμιθ με το κόψιμο πάνω στον Γιάννη Αθηναίου, στην εκπνοή της αναμέτρησης κι ενώ όλοι είχαν πιστέψει πώς ο ΠΑΟΚ θα φύγει με το διπλό. Ο Αμερικανός γκαρντ έβαλε την υπογραφή του στην επικράτηση κι έφερε στο μυαλό εικόνες από τις φάσεις με Στόγιαν Βράνκοβιτς και Χένρι Τέρνερ .

" Καταφέραμε να γυρίσουμε το παιχνίδι και όλα έδειχναν πώς θα το κερδίσουμε με τη διαφορά που πήραμε στο τελευταίο λεπτό" ο εξήγησε ο Σμιθ στο Sport24.gr και στη συνέχεια πήγε στην καθοριστική φάση, λέγοντας ότι " όλα κρίθηκαν σε μια στιγμή. Δεν μπόρεσα να σκεφτώ πολλά, βλέποντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φεύγουν στον αιφνιδιασμό. Απλώς δεν ήθελα να τα παρατήσω, δεν πίστευα ότι θα χάσουμε.

Η φάση ήταν σαν να περνούσε σε αργή κίνηση από τα μάτια μου. Είπα από μέσα μου πώς δεν γίνεται να χάσουμε κι έδωσα ότι είχα να προλάβω τον αντίπαλο και τα κατάφερα. Έτσι έγινα ο ήρωας και μετά ήταν όλα υπέροχα. Φυσικά όλα τα παιδιά έκαναν εξαιρετική προσπάθεια. Πήγαμε τόσο καλά που θα ήταν άδικο να μη τα καταφέρουμε".

Δεν μπόρεσα να σκεφτώ πολλά, βλέποντας τους παίκτες του ΠΑΟΚ να φεύγουν στον αιφνιδιασμό. Η φάση ήταν σαν να περνούσε σε αργή κίνηση από τα μάτια μου

Όσο για το αν υπάρχει μυστικό σε αυτές τις περιπτώσεις, σχολίασε: " Σε αυτές τις φάσεις, δεν υπάρχουν πολλά μυστικά. Απλά παίζεις μέχρι το τέλος. Δε τα παρατάς ποτέ. Είναι στιγμές που σε σημαδεύουν και η ομορφιά του παιχνιδιού. Θέλω πάντα να κερδίζω, δε γίνεται να συμβαίνει πάντα, αλλά οφείλεις να παλέψεις".

Η προσπάθεια του Ηφαίστου δε σταματάει εδώ και ο Σμιθ δίνει το σύνθημα για τη συνέχεια: " Δεν έχουμε την πολυτέλεια να χαλαρώσουμε. Όλοι στην ομάδα έχουμε κάνει μεγάλη προσπάθεια και πρέπει να συνεχίσουμε. Ο βασικός στόχος μας είναι η παραμονή, να σωθούμε γρήγορα και να κοιτάξουμε για κάτι καλύτερο. Το σημαντικό είναι πώς ο κόσμος μας έχει αγκαλιάσει από την πρώτη στιγμή. Αισθανόμαστε όλοι καλά στη Λήμνο και αυτό που μένει είναι να δείξουμε τις δυνατότητες μας στο παρκέ".

Κάπως έτσι, λοιπόν, ο Ήφαιστος έστρεψε όλα τα βλέμματα στη Λήμνο για άλλη μια φορά. Η απόφαση του Παντελή και του Σπύρου Μπούμπουρα να πάρουν την ομαδα και να την εγκαταστήσουν στο νησί τους αποδεικνύεται σοφή και ο Ήφαιστος κερδίζει καθημερινά νέους φίλους.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ