ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Γιατράς στον Sport24 Radio 103,3: "Στόχος μας να πάμε ακόμη ψηλότερα"

Γιατράς στον Sport24 Radio 103,3: "Στόχος μας να πάμε ακόμη ψηλότερα"

Να φτάσει στο επίπεδο της EuroLeague μαζί με τον Προμηθέα Πάτρας ονειρεύεται ο Μάκης Γιατράς, όπως δήλωσε στην εκπομπή του Sport24 Radio 103,3 "Είναι να γελάει κανείς" και τους Παντελή Βλαχόπουλο - Γιώργο Συρίγο.

Μία μέρα μετά από τη θριαμβευτική πρόκριση στα ημιτελικά του Κυπέλλου Ελλάδας, με τη νίκη επί του Παναθηναϊκού, ο Μάκης Γιατράς μίλησε στον Sport24 Radio 103,3 και εξήγησε πως ο Προμηθέας στοχεύει να φτάσει σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες τα επόμενα χρόνια. Ο έμπειρος προπονητής που έχει κάνει και αυτός άλματα προόδου μαζί με την εκτόξευση της ομάδας της Πάτρας, έδωσε ενδιαφέρουσες ατάκες στην εκπομπή " Είναι να γελάει κανείς" με τους Παντελή Βλαχόπουλο - Γιώργο Συρίγο το απόγευμα της Δευτέρας.

Για την επικράτηση επί του Παναθηναϊκού:" Τα συγχαρητήρια ανήκουν σε όλη την ομάδα. Κάναμε μία καλή εμφάνιση απέναντι σε μία μεγάλη ομάδα όπως είναι ο Παναθηναϊκός".

Για το αν ο Προμηθέας είχε… σημαδέψει αυτό το ματς:" Τα παιχνίδια μας είναι συνεχόμενα και όλα είναι σημαντικά. «Σημαδεμένο» μπορώ να πω ήταν επειδή διεξήχθη στην έδρα μας και ήταν νοκ άουτ. Οπότε είπαμε να δώσουμε ό,τι έχουμε και δεν έχουμε για να αυξήσουμε τις πιθανότητές μας".

Για την άμυνα ζώνης που χρησιμοποίησε:" Μετά Χριστόν προφήτες είναι πολλοί. Ρισκάραμε κάποια πράγματα. Κάποιες φορές βγαίνουν, κάποιες όχι. Αύριο μπορεί να παίξουμε το ίδιο παιχνίδι με την ίδια τακτική και να δεχτούμε 15 τρίποντα".

Για τις πολλές και δύσκολες υποχρεώσεις και αν υπάρχει «πρέπει»:" Το απολαμβάνουμε κι αυτό φαίνεται καθώς είτε κερδίσουμε είτε χάνουμε. Φυσικά στεναχωριόμαστε όταν χάνουμε, αλλά θέλουμε να κάνουμε ένα βήμα παραπάνω. Πήραμε μία απόφαση να πάμε με δέκα επαγγελματίες και να δώσουμε χρόνο σε κάποια νέα παιδιά. Αυτή είναι δική μας επιλογή. Πηγαίνουμε βήμα-βήμα και χαιρόμαστε το παιχνίδι".

Για τους στόχους της ομάδας:"Είμαστε μέσα στους τρεις στόχους. Είμαστε κοντά στη πρόκριση στους «16» σε μία δύσκολη διοργάνωση, με πολύ δυνατά ρόστερ. Στο Κύπελλο, κάναμε ευτυχισμένους τους ανθρώπους του Προμηθέα και της Πάτρας, αλλά δώσαμε ελπίδα και στις άλλες ομάδες. Θα προσπαθήσουμε να το κατακτήσουμε και να είμαστε ξανά στους τελικούς του πρωταθλήματος. Αυτό θέλουμε, δεν σημαίνει, όμως, ότι θα το πετύχουμε. Χρειάζεται τύχη και υγεία".

Για το πως υπάρχει αυτή η προσέγγιση χωρίς πίεση:" Τα πάντα ξεκινούν από τη διοίκηση. Είναι ίδιοι άνθρωποι που ήμασταν στη Γ” Εθνική. Υπάρχει εμπιστοσύνη. Βάζουμε πίεση στον εαυτό μας, αλλά κανείς δεν έρχεται να μας πει «πρέπει να κερδίσεις». Η Πάτρα είναι μία δύσκολη πόλη. Έχει πολλές απαιτήσεις, αλλά από κει και πέρα υπάρχει οικογενειακό κλίμα. Στον κ. Λιόλιο δεν αρέσουν τα πολλά λόγια. Μέχρι τώρα έχουμε και τύχη. Τα επόμενα χρόνια η ομάδα θα πρωταγωνιστήσει σε υψηλότερα επίπεδα. Στόχος της διοίκησης είναι να βρίσκεται στην EuroLeague. Βάζουμε υψηλούς στόχους, να κοιτάμε στα μάτια τους καλύτερους. Αυτή την προσπάθεια την αγκαλιάζει όλη η Ελλάδα, όχι μόνο η Πάτρα. Βλέπουν κάτι υγιές στον Προμηθέα. Είναι μία ομάδα που παλεύει".

Για το γεγονός ότι ο ίδιος είναι πολύ ψηλά για όσους ασχολούνται με το μπάσκετ:" Δεν είμαι ούτε το μικρό δαχτυλάκι του Λάσο και του Πασκουάλ. Τα μηνύματα που λαμβάνω από τον κόσμο είναι πολλά. Στο ματς με την ΑΕΚ που κάποιοι με έβρισαν μετά μου μιλούσαν με ωραία λόγια. Έχω το πάθος μου, παλεύω για την ομάδα μου. Εμένα μου δόθηκε η ευκαιρία. Υπάρχουν άνθρωποι που με αγαπάνε και με εμπιστεύονται. Είμαι ένα μικρό κομμάτι σε μία ομάδα που έχει πολλούς ανθρώπους οι οποίοι δουλεύουν πολλές ώρες. Το απολαμβάνω στο 100%".

Για το αν θα μπορούσε να πάει σε μία ομάδα που είναι στη EuroLeague:" Αισθάνομαι έτοιμος από θέμα γνώσεων και διαχείρισης να πάω σε ένα επίπεδο παραπάνω. Ωστόσο, πιστεύω ότι ο Προμηθέας θα πάει στο επόμενο επίπεδο".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ