ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Γκίκας - Σαλούστρος: Μαζί από τη Γ' Εθνική μέχρι τους τελικούς της Α1

Γκίκας - Σαλούστρος: Μαζί από τη Γ' Εθνική μέχρι τους τελικούς της Α1
EUROKINISSI

Πριν από μερικά χρόνια, ο Νίκος Γκίκας και ο Χρήστος Σαλούστρος πανηγύριζαν την άνοδο του Φιλαθλητικού από τη Γ' στη Β' Εθνική. Πλέον, ετοιμάζονται για τους τελικούς της Basket League, ενώ έφτασαν μαζί μέχρι την Εθνική ομάδα! Κοινώς, μαζί έχουν πετύχει τα πάντα τα τελευταία χρόνια.

Ο Προμηθέας Πατρών έχει καταφέρει να κερδίσει τις εντυπώσεις με την πορεία του τα τελευταία χρόνια. Πλέον, έκανε ακόμα μεγαλύτερο θόρυβο, καθώς απέκλεισε την ΑΕΚ και προκρίθηκε στους τελικούς της Basket League, εκεί όπου τον περιμένει ο Παναθηναϊκός. Εκ των πρωταγωνιστών του Προμηθέα οι Νίκος Γκίκας και Χρήστος Σαλούστρος. Ή ο Χρήστος Σαλούστρος και ο Νίκος Γκίκας για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις. Αν και μεταξύ τους κάτι τέτοιο μοιάζει αδύνατο, καθώς η φιλία τους είναι πάνω από όλα. Και μάλιστα έχουν καταφέρει να τη "συνδυάσουν" με μία εκπληκτική κοινή πορεία εντός των παρκέ, όπως θα διαβάσετε στη συνέχεια.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΦΙΛΑΘΛΗΤΙΚΟΣ

Η κοινή μπασκετική τους πορεία ξεκίνησε στον Φιλαθλητικό. Είναι και οι δύο γεννημένοι το 1990 και βρέθηκαν υπό την προπονητική καθοδήγηση του Τάκη Ζήβα, που είχε δημιουργήσει ένα εξαιρετικό σύνολο, το οποίο πανηγύρισε συνεχόμενες ανόδους. Ναι, αναφερόμαστε στη φουρνιά που είχε μαζί και τα αδέρφια Αντετοκούνμπο. Σε αυτή την ομάδα ο Γκίκας με τον Σαλούστρο ήταν πρωταγωνιστές. Στις 22 Μαΐου του 2011, ο Φιλαθλητικός περνάει με εντυπωσιακό τρόπο από το Ηράκλειο (89-71) και ανακηρύσσεται πρωταθλητής στον 2ο Όμιλο του Νότου της Γ’ Εθνικής. Σε αυτό το ματς, ο Σαλούστρος σταμάτησε στους 14 πόντους κι ο Γκίκας μέτρησε 12.

Γκίκας - Σαλούστρος: Μαζί από τη Γ' Εθνική μέχρι τους τελικούς της Α1
EUROKINISSI

Η συνέχεια ήταν ανάλογη, με τον Φιλαθλητικό να εξασφαλίζει την άνοδο του από τη Β’ Εθνική στην Α2, μέχρι που φτάσαμε στο ιστορικό ματς με την Κηφισιά το 2013. Η ΑΕΝΚ επικράτησε στη δεύτερη παράταση με 89-81 και κάπου εκεί η κοινή τους πορεία διεκόπη. Προσωρινά, όπως αποδείχθηκε, καθώς Γκίκας και Σαλούστρος βρέθηκαν ξανά στην ίδια ομάδα.

ΚΕΦΑΛΑΙΟ ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Από το καλοκαίρι του 2013 κι έπειτα, ο Νίκος Γκίκας και ο Χρήστος Σαλούστρος τράβηξαν ο καθένας τον δικό του δρόμο. Ο πρώτος πήγε στον Άρη, μετά βρέθηκε στη Λετονία για λογαριασμό της Βέντσπιλς, έπειτα έπαιξε στη Νέα Κηφισιά και το καλοκαίρι του 2016 μετακόμισε στην Πάτρα για να φορέσει τη φανέλα του νεοφώτιστου τότε Προμηθέα. Ένα χρόνο αργότερα, στον Προμηθέα πήρε μεταγραφή κι ο Σαλούστρος. Βρέθηκε ξανά με τον Γκίκα και μαζί ήταν πρωταγωνιστές στην εκπληκτική πορεία των Πατρινών τα τελευταία χρόνια.

Γκίκας - Σαλούστρος: Μαζί από τη Γ' Εθνική μέχρι τους τελικούς της Α1
EUROKINISSI

Ο Προμηθέας ανέβηκε επίπεδο. Κι αυτό οφείλεται σε πολλούς λόγους, αλλά σίγουρα ένας εξ αυτών είναι πως εμπιστεύτηκε Έλληνες παίκτες που αποδεδειγμένα μπορούν να κάνουν τη διαφορά. Και κάπως έτσι, ο Γκίκας με τον Σαλούστρο βρέθηκαν να αγωνίζονται στο Basketball Champions League και περίπου 8 χρόνια μετά τη νίκη στο Ηράκλειο να πανηγυρίζουν σαν μικρά παιδιά στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ για την ιστορική επιτυχία απέναντι στην ΑΕΚ.

ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΟΜΑΔΑ

Ο 28χρονος φόργουορντ κι ο συνομήλικος του γκαρντ έχουν πανηγυρίσει πολλές φορές μαζί στο παρκέ. Έχουν πετύχει πολλά κι έχουν ζήσει μοναδικές στιγμές σε όλα αυτά χρόνια κοινής μπασκετικής πορείας. Κι αυτή η πορεία δεν περιορίστηκε σε συλλογικό επίπεδο, αφού μαζί έφτασαν μέχρι την Εθνική ομάδα. Με τον Θανάση Σκουρτόπουλο να αναζητά λύσεις για την προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2019 καθώς οι παίκτες της EuroLeague δεν ήταν διαθέσιμοι, αποφάσισε να εμπιστευτεί -μεταξύ άλλων- τους Γκίκα και Σαλούστρο.

Γκίκας - Σαλούστρος: Μαζί από τη Γ' Εθνική μέχρι τους τελικούς της Α1
EUROKINISSI

Οι δύο τους δικαίωσαν τον Ομοσπονδιακό τεχνικό και όταν τους ζητήθηκε βοήθησαν σε σημαντικό βαθμό το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα. Μάλιστα, ο Νίκος Γκίκας δεν έχει κρύψει την επιθυμία του να καταφέρουν κάποια στιγμή να παίξουν μαζί με τα αδέρφια Αντετοκούνμπο στην Εθνική και να ενώσουν ξανά την παρέα του Φιλαθλητικού. Μία παρέα, βέβαια, που ξέχωρα από το αγωνιστικό, διατηρούν κι εκτός παρκέ όλα αυτά τα χρόνια.

"Για εμένα, τον "Σαλού", τον Γιάννη και τον Θανάση, θα ήταν η απόλυτη ευτυχία αν σμίγαμε μπασκετικά κάποια στιγμή σε σύλλογο ή στην Εθνική!" ήταν η ατάκα του Γκίκα στο Sport24.gr.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ