ΜΠΑΣΚΕΤ

Λεωνίδας Κασελάκης: Πιο ώριμος από ποτέ

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Λεωνίδας Κασελάκης επέστρεψε στην Ελλάδα για χάρη του Προμηθέα έπειτα από μία διετία στην Αστάνα για να δώσει το κάτι διαφορετικό στους Πατρινούς. Αυτό ακριβώς κάνει.

Ο Λεωνίδας Κασελάκης πήρε μία μεγάλη απόφαση το καλοκαίρι όταν συμφώνησε με τον Προμηθέα Πάτρας. Έπειτα από μία διετία στο Καζακστάν για χάρη της Αστάνα, ο διεθνής φόργουορντ έψαχνε κάτι διαφορετικό. Ο Προμηθέας έψαχνε για έναν ακόμα Έλληνα να δυναμώσει τον κορμό του. Η μεταξύ τους συνεργασία έμοιαζε με τον ιδανικό “γάμο”. Μέχρι στιγμής εξελίσσεται ακριβώς έτσι.

Χθες (24/10) το βράδυ, ο 28χρονος φόργουορντ ήταν ο MVP του Προμηθέα στην χθεσινή (24/10) νίκη του επί της Μπαϊρόιτ . Τα μεγάλα σουτ που σημείωσε στο τέλος και οι συνολικά 17 πόντοι που σημείωσε ήταν ο καθοριστικότερος λόγος για αυτό.

Εμφανίσεις σαν αυτές είχαν στο μυαλό τους στον Προμηθέα όταν τον προσέγγισαν, με τους Πατρινούς να θέλουν να βάλουν στο πλευρό των Γκίκα και Σαλούστρου έναν ακόμα ταλαντούχο Έλληνα. Και είναι το κλίμα και το στυλ παιχνιδιού των Πατρινών που ώθησαν τον Κασελάκη να απαντήσει θετικά.

Ο ΚΑΤΑΛΛΗΛΟΣ ΠΑΙΚΤΗΣ, ΣΤΗΝ ΚΑΤΑΛΛΗΛΗ ΟΜΑΔΑ

Ο κόσμος τείνει να το ξεχάσει, αλλά τις περισσότερες φορές παίζει σημαντικό ρόλο στην ανάδειξη ενός παίκτη το κατά πόσο ταιριάζει σε μία ομάδα. Το αν μπορεί δηλαδή να υποστηρίξει το στυλ παιχνιδιού ενός συνόλου και να καταλάβει τι ζητάνε από αυτόν. Όποιος έχει παρακολουθήσει τον Προμηθέα την τελευταία διετία, ξέρει πολύ καλά ότι ο Κασελάκης ταίριαζε ιδανικά σε αυτό.

Με την ομάδα του Μάκη Γιατρά να στηρίζεται σε ένα στυλ μπάσκετ γρήγορο με καλές αποστάσεις και ημίψηλα σχήματα στο παρκέ, ο άλλοτε παίκτης του Ηλυσιακού δεν θα μπορούσε να νιώθει πιο άνετα. Η ταυτόχρονη παρουσία του στο ρόστερ παικτών όπως οι πολύπλευροι Ολεξάντρ Λίποβι και Χρήστος Σαλούστρος, ο αθλητικός Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο εξαιρετικός σουτέρ Τόνι Μέιερ και ο ανερχόμενος Οκτάβιους Έλις βοηθούν τον Κασελάκη να βγάλει αυτά που μπορεί στο παρκέ. Κανείς από αυτούς τους 6 παίκτες δεν είναι τέλειος. Όλοι έχουν κάποιο ψεγάδι. Όταν όμως 2, 3 ή ακόμα και 4 από αυτούς συνυπάρχουν στο παρκέ, μπορεί ο ένας να καλύψει τα κενά του άλλου.

Ο Κασελάκης ξέρει ποια είναι η δική του αποστολή. Παίζοντας και στις δύο θέσεις των φόργουορντ (χθες αγωνίστηκε συχνά στο πλευρό του Μέιερ ως δευτερος ψηλός) υποχρεώνει τις αντίπαλες άμυνες να σέβονται το σουτ του, κάτι που βοηθάει στις αποστάσεις των Πατρινών. Παράλληλα είναι ένας από αυτούς που υποστηρίζει την λογική της άμυνας με αλλαγές, χάρη στην παρουσία ημίψηλων σχημάτων και από αυτούς που φροντίζουν να μην χαθεί η μάχη των ριμπάουντ. Με απλά λόγια: Είναι πράγματι ο κατάλληλος παίκτης στην κατάλληλη ομάδα.

Η ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΤΑΜΕΙΒΕΤΑΙ

Ο Κασελάκης είναι ένας παίκτης που χρειάστηκε να δουλέψει σκληρά για να ανέβει επίπεδο. Ξεκινώντας την καριέρα του ως πάουερ φόργουορντ με ύψος 2 μέτρα – ο οποίος στις μικρές εθνικές αγωνίστηκε ακόμα και ως σέντερ – με βασικό όπλο του σουτ, υποχρεώθηκε να αλλάξει ως παίκτης. Μόχθησε, είχε τα σκαμπανεβάσματά του παίζοντας σε ΠΑΟΚ (2012-2014) και ΑΕΚ (2014/15) μέχρι να βρει τα πατήματά του. Να καταλάβει τον ρόλο του. Χρειάστηκε μία σεζόν στην Κηφισιά και μία διετία στην Αστάνα για να βρει ανθρώπους να πιστέψουν σε αυτόν και να τον βοηθήσουν να γίνει ο καλύτερος παίκτης που μπορεί. Όλη αυτή η δουλειά όμως φαίνεται ότι ανταμείβεται.

Στα 28 του χρόνια, ο Κασελάκης είναι πιο ώριμος και έτοιμος από ποτέ. Διαβάζει το παιχνίδι καλύτερα, ξέρει ποια είναι τα δυνατά του σημεία, προσπαθεί να βελτιώσει τα ψεγάδια του. Σε έναν σύλλογο-πρότυπο όπως ο Προμηθέας θα μπορέσει να γίνει ακόμα καλύτερος και να εξελιχθεί. Μαζί με αυτόν, θα γίνει καλύτερος και ο Προμηθέας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ