ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Λιόλιος: "Αυτό που συμβαίνει είναι μία ανωμαλία"

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINIISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΡΕΘΥΜΝΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINIISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πρόεδρος του Προμηθέα, Βαγγέλης Λιόλιος, ξέσπασε για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ, λέγοντας ότι αυτό που συμβαίνει είναι μία ανωμαλία. "Είμαστε όλοι υπόλογοι για την κατάσταση στο ελληνικό μπάσκετ" είπε μεταξύ άλλων.

Ο Βαγγέλης Λιόλιος παραχώρησε συνέντευξη στην ΕΡΤ στο ημίχρονο του αγώνα του Προμηθέα με τον ΠΑΟΚ για τα playoffs και ξέσπασε. Όντας αναγκασμένος να μιλάει για οτιδήποτε άλλο εκτός από το μπάσκετ λόγω των συνθηκών που υπάρχουν, δεν άντεξε.

Ο Πρόεδρος του Προμηθέα δήλωσε αρχικά με αφορμή και το τελευταίο συμβούλιο του ΕΣΑΚΕ: " Έχουμε κάνει πάρα πολλά συμβούλια. Εδώ και ένα μήνα δεν παίζουμε μπάσκετ. Αντί να είναι πρωταγωνιστές οι παίκτες είμαστε εμείς και τα δικαστήρια. Δεν πρέπει να κουβεντιάσουμε άλλο για αυτά τα θέματα. Είναι μία τρομερή ευκαιρία για όλους. Δεσμευτήκαμε οι ομάδες. Είπαμε ότι το νέο πρωτάθλημα θα είναι ένα καινούριο πρωτάθλημα, με νέους όρους και κανόνες".

Ακολούθως ο Βαγγέλης Λιόλιος τόνισε: "Και ο Ολυμπιακός αυτό θέλει. Είμαι σίγουρος ότι αν περάσουν αυτές οι μέρες. θα καταλάβουμε ότι οι μέρες που έρχονται είναι καλύτερες. Έχουμε όλοι μερίδιο ευθύνης. Φταίνε και οι 14 ομάδες. Υπόλογες είναι όλες οι ομάδες, η Ομοσπονδία και η Πολιτεία. Είμαστε υπόλογοι στην κατάντια που έχει φτάσει το ελληνικό μπάσκετ. Πρέπει να συμπεριφερθούμε ως ηγέτες πλέον".

Για το τι θα γίνει στην περίπτωση που το ΑΣΕΑΔ δικαιώσει τον Ολυμπιακό και ακυρωθεί η 26 αγωνιστική και τα playoffs ο ισχυρός άνδρας του Προμηθεά τόνισε: "Υπάρχουν πολλά "αν". Πιστέψτε με και μιλάω μέσα από την καρδιά μου. Πρέπει να τελειώσει αυτό το πρωτάθλημα, όπως τελειώσει. Δεν έχει καμία σημασία ποιος θα είναι πρωταθλητής, ποιος θα βγει Ευρώπη, ποιος θα πέσει. Να γιατρέψουμε τις πληγές μας και θα δούμε".

Μιλώντας για το σενάριο στο νέο πρωτάθλημα να μην συμμετέχει ο Ολυμπιακός επειδή - όπως αναφέρθηκε στο συνέδριο της Θύρας 7 - δεν κατέβει στον αγώνα με τον Παναθηναϊκό, τόνισε: " Αν θέλετε τη γνώμη μου, το νέο πρωτάθλημα δεν πρέπει να μας βρει με μία τεράστια ομάδα που εκπροσωπεί μία τεράστιο μέρος της κοινωνίας εκτός. Πρέπει να δούμε τι πρέπει να γίνει.

Προσπαθήσαμε όλοι μας να κάνουμε το καλύτερο δυνατό για το ελληνικό μπάσκετ. Αν ρωτάτε εμένα, πριν από ένα χρόνο είπαμε 12 ομάδες. Αυτό που συμβαίνει αυτή την περίοδο είναι μία ανωμαλία. Βιώνουμε μη φυσιολογικές συνθήκες, μη φυσιολογικές καταστάσεις και ημέρες. Πρέπει το καλοκαίρι να τα γιατρέψουμε όλα με ηρεμία".

Κλείνοντας, μιλώντας για την πρόταση που έχει κατατεθεί ώστε τη νέα σεζόν να υπάρχουν 16 ομάδες στην Basket League, σχολίασε: " Εγώ θα σεβαστώ την άποψη της πλειοψηφίας. Αν ρωτάτε εμένα, θα πω 12. Αν το θέλουν όλες οι ομάδες θα πρέπει με ένα γόνιμο διάλογο να καταλάβουν την αναγκαιότητα της νέας ημέρας".

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ