ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Προμηθέας έδειξε τον πλουραλισμό του στο Βενετόκλειο

Ο Προμηθέας έδειξε τον πλουραλισμό του στο Βενετόκλειο

Ο Προμηθέας το καλοκαίρι γέμισε το ρόστερ του, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις της νέας σεζόν και το πρώτο του δείγμα του στην Basket League ήταν θετικό, καθώς έχοντας για "όπλο" τον πλουραλισμό του νίκησε στην Ρόδο τον Κολοσσό.

Ο Προμηθέας μπήκε με το "δεξί" στην Basket League της σεζόν 2018-19, καθώς πέρασε από την Ρόδο επικρατώντας του Κολοσσού H Ηotels . Η ομάδα του Μάκη Γιατρά έκανε καλό ποδαρικό στο νέο πρωτάθλημα και με το "καλημέρα" έδειξε πως βαδίζει στον σωστό δρόμο, ώστε να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις και τρέχουσας αγωνιστικής περιόδου.

Ο Προμηθέας έχει αρχίσει την αντίστροφη μέτρηση για το πρώτο ευρωπαϊκό παιχνίδι του, καθώς το βράδυ της Τρίτης (9/10, 21:30) θα αντιμετωπίσει την Οστάνδη στο Βέλγιο στο πλαίσιο της 1ης αγωνιστικής της φάσης των Ομίλων του Basketball Champions League. Οι Πατρινοί το καλοκαίρι "γέμισαν" το ρόστερ τους, ώστε να μην "λυγίσουν" μπροστά στη νέα πρόκληση και ο πλουραλισμός τους αποτυπώθηκε στο παιχνίδι με τον Κολοσσό.

Οι "θαλασσί" στην αρχή του αγώνα της αναμέτρησης "χτύπησαν" κάτω από το καλάθι, είχαν σε μεγάλη διάρκεια τον έλεγχο του ρυθμού και κάποιος θα μπορούσε να υποστηρίξει πως το 41-43 του ημιχρόνου τούς αδικεί.

Οι φιλοξενούμενοι, όμως, όσο κυλούσε ο χρόνος επέβαλλαν την κυριαρχία τους, καθώς ήταν εμφανές πως ο Μάκης Γιατράς είχε περισσότερα "όπλα" στην φαρέτρα του. Χαρακτηριστικό παράδειγμα αποτελεί η τρίτη περίοδος, όταν οι Πατρινοί έκαναν επιμέρους σκορ 10-25 και προηγήθηκαν με 17 πόντους (51-68) στο 30'.

Ο Προμηθέας έδειξε τον πλουραλισμό του στο Βενετόκλειο

Οι Λεωνίδας Κασελάκης (19 πόντοι, 3/4 δίποντα, 3/5 τρίποντα, 4/7 βολές, 6 ριμπάουντ, 4 ασίστ, 2 κλεψίματα, 1 λάθος σε 37:53) και Μιχάλης Τσαϊρέλης (17 πόντοι, 3/4 δίποντα, 3/3 τρίποντα, 2/4 βολές, 3 ριμπάουντ) είχαν δείξει από την αρχή του αγώνα πως ήταν σε καλή ημέρα. Οι δύο Έλληνες φόργουορντ στην τρίτη περίοδο βρήκαν συμπαραστάτες, καθώς οι Λάνγκστον Χολ, Τόνι Μέιρ και Ριόν Μπράουν ανέβασαν "στροφές" και συνέβαλλαν, ώστε η ομάδα τους το παιχνίδι σε έναν άτυπο διαγωνισμό τριπόντων. Ο Προμηθέας από το 20' ως το 30' είχε 6/10 τρίποντα, με τους Χολ, Μπράουν και Μέιερ να έχουν 2/2, 2/3 και 1/3 σουτ αντίστοιχα πίσω από την γραμμή των 6.75 μέτρων.

Η γεμάτη "φαρέτρα" του Προμηθέα, όμως, φάνηκε και από γεγονός πως ο Νίκος Γκίκας αγωνίστηκε μόλις για 3:17. Ο 28χρονος γκαρντ την σεζόν 2017-18 ήταν ο δεύτερος πασέρ του πρωταθλήματος, καθώς στην κανονική διάρκεια μοίρασε 162 ασίστ - 20 λιγότερες από τον Νικ Καλάθη - στους συμπαίκτες του. Ο Λάνγκστον Χολ (9 πόντοι, 2 ριμπάουντ, 7 ασίστ, 1 τάπα, 3 λάθη), όμως, απέναντι στον Κολοσσό αποδείχθηκε πιο χρήσιμος για την ομάδα του και φρόντισε να μην φανεί η "απουσία" του συμπαίκτη του.

Ο Προμηθέας άφησε πίσω του την εκτός έδρας νίκη επί του Κολοσσού και πλέον η προσοχή του είναι στραμμένη στο ματς με την Οστάνδη. Οι Πατρινοί την φετινή σεζόν αγωνίζονται σε δύο "ταμπλό", αλλά με... όπλο τον πλουραλισμό τους θα επιδιώξουν να υλοποιήσουν για ακόμα μία χρονιά τους στόχους τους.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ