ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Ο Προμηθέας μεγάλωσε και ανέβηκε επίπεδο

Ο Προμηθέας μεγάλωσε και ανέβηκε επίπεδο
EUROKINISSI

Η επιβλητική νίκη επί του φορμαρισμένου ΠΑΟΚ ήταν απλώς η τελευταία επιβεβαίωση ότι ο Προμηθέας έχει ανέβει για τα καλά επίπεδο, με τους Πατρινούς να δείχνουν πιο ώριμοι από ποτέ, στην πιο απαιτητική σεζόν της ιστορίας τους.

Η σεζόν 2017/18 ήταν αυτή της εκτόξευσης για τον Προμηθέα . Η πορεία της ομάδας ήταν ονειρεμένη και το τέλος της χρονιάς την βρήκε στην 4η θέση και το Basketball Champions League . Η φετινή παρουσία της ομάδας όμως είναι αυτή που δείχνει ότι οι Πατρινοί έχουν έρθει για να μείνουν.

Κόντρα στον – μέχρι εκείνο το σημείο... συγκάτοικό του στην 3η θέση μαζί με ΑΕΚ και Περιστέρι – ΠΑΟΚ, ο Προμηθέας έδωσε ένα σόου, διαλύοντας τον “Δικέφαλο” με 82-59 για την 16η αγωνιστική της Basket League . Στο παιχνίδι των δύο Ευρωπαίων, το οποίο ήταν και μία επανάληψη της περσινής σειράς των μικρών τελικών, ο Προμηθέας ήταν η μόνη ομάδα που υπήρχε στο γήπεδο, καταφέρνοντας με αυτή τη νίκη να βελτιώσει το ρεκόρ του στο 11-5 και να ισοβαθμεί με ΑΕΚ και Περιστέρι στην 3η θέση.

Το θέμα με τους Πατρινούς ωστόσο δεν είναι ότι νίκησαν τον ΠΑΟΚ και μάλιστα άνετα, σε ένα γήπεδο που νωρίτερα έχουν γονατίσει και η ΑΕΚ με το Περιστέρι και... έφτυσε αίμα για να περάσει ο Ολυμπιακός. Το θέμα είναι η συνέπεια της ομάδας του Μάκη Γιατρά την φετινή σεζόν, η οποία είναι απείρως πιο δύσκολη από την περσινή για πολλούς λόγους.

ΟΧΙ ΦΩΤΟΒΟΛΙΔΑ, ΑΛΛΑ ΚΑΘΙΕΡΩΣΗ

Ο Προμηθέας ξεκίνησε για πρώτη φορά στην ιστορία του μία σεζόν με δύο καρπούζια κάτω από τη μασχάλη, αφού έπρεπε να διαχειριστεί και την πρώτη παρουσία του στην Ευρώπη, στην πιο απαιτητική σεζόν της ιστορίας του. Πολλές ομάδες έχουν σχεδόν διαλυθεί στο παρελθόν όταν κλήθηκαν να συνδυάσουν αγωνιστικές υποχρεώσεις, ενώ ακόμα περισσότερες στο τέλος απλώς επέλεγαν να εστιάσουν την προσοχή τους σε μία εκ των δύο διοργανώσεων (συνήθως το εγχώριο πρωτάθλημα) και παρατούσαν την Ευρώπη. Όχι όμως ο Προμηθέας.

BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΛΑΥΡΙΟ - ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στα μάτια αρκετών, αυτή η σταθερή πορεία του συνόλου του Μάκη Γιατρά δεν αξίζει προσοχής. Στην πραγματικότητα όμως αυτό που έχει πετύχει ο Προμηθέας είναι πολύ σημαντικό. Στα χρονιά του ελληνικού πρωταθλήματος δεν είναι πολύ συχνό το φαινόμενο να αντέξει μία ομάδα που δεν ανήκει στις παραδοσιακές δυνάμεις τις διπλές υποχρεώσεις. Οι Πατρινοί όμως δείχνουν χαρακτήρα μέχρι στιγμής, κερδίζοντας το πρώτο μεγάλο στοίχημα: Να αποδείξουν σε όλους ότι δεν είναι απλώς μία φωτοβολίδα, αλλά μία ομάδα που ήρθε για να μείνει.

ΟΜΑΔΑ ΜΕ ΙΣΟΡΡΟΠΙΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΘΕΣΕΙΣ

Στην Πάτρα έχουν φτιάξει ένα ρόστερ πρότυπο. Η ανάδειξη Ελλήνων παικτών όπως ο Νίκος Γκίκας και ο Χρήστος Σαλούστρος, που έφερε στην ομάδα και άλλους ποιοτικούς Έλληνες όπως ο Μιχάλης Τσαϊρέλης, ο Λεωνίδας Κασελάκης και ο Δημήτρης Κατσίβελης και η εξαιρετική 6αδα ξένων – αλήθεια έχει πάρει κανείς χαμπάρι ότι ο Προμηθέας έχει πετύχει το απόλυτο στους ξένους; – έχει δώσει ένα βάθος που δεν συναντάει εύκολα κάποιος σε ομάδα της μεσαίας ταχύτητας της Basket Leauge.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην Πάτρα έχει χτιστεί κάτι όμορφο, που αρέσει στον κόσμο. Περισσότερο ωστόσο και από νίκες αυτή επί του ΠΑΟΚ, αυτό που έχει σημασία είναι ότι ο Προμηθέας δείχνει μία διάθεση να καθιερωθεί στην ελίτ της Basket League, κινούμενος στον σωστό δρόμο. Το ελληνικό μπάσκετ είχε ανάγκη από αυτό τον αέρα αλλαγής που φέρνουν οι Πατρινοί, δείχνοντας να έχουν πάρει την σκυτάλη από τις άλλες ομάδες της επαρχίας (Κολοσσός, Ρέθυμνο) που στο παρελθόν έδιναν άλλο χρώμα στο πρωτάθλημα. Ελπίδα όλων είναι να συνεχίσουν έτσι.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ