ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας: Από το ναδίρ στο ζενίθ ο Τέρελ Παρκς

Προμηθέας: Από το ναδίρ στο ζενίθ ο Τέρελ Παρκς

Ο Τέρελ Παρκς βρέθηκε στην πόρτα της εξόδου του Προμηθέα, αλλά παρέμεινε κάτοικος Πάτρας κι εξελίχθηκε σε πολύτιμο γρανάζι της μηχανής της ομάδας του Μάκη Γιατρά

Ο Τέρελ Παρκς έκανε θραύση στην αναμετρήση ( 94-61 ) του Προμηθέα με την Κύμη και με την απόδοσή του επιβεβαίωσε τον λόγο, για τον οποίο έχει αποκτήσει σημαντικό ρόλο στα πλάνα του Μάκη Γιατρά.

Ο 27χρονος Αμερικανός σέντερ στην 7η "στροφή" της Basket League έκανε σχεδόν το τέλειο ημίχρονο , καθώς σε 14:44 συμμετοχής είχε 19 πόντους (8/8 δίποντα, 3/5 βολές 8 ριμπάουντ), 2 ασίστ, 1 κλέψιμο, 4 κερδισμένα και 30 βαθμούς στο σύστημα αξιολόγησης. Ο Αμερικανός σέντερ στο δεύτερο ημίχρονο αγωνίστηκε μόλις για 6:28 κι εντέλει ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας γράψει στην στατιστική του 22 πόντους (9/12 δίποντα, 4/7 βολές), 12 ριμπάουντ, 2 ασίστ, 2 λάθη, 1 κλέψιμο, 1 κόψιμο, 7 κερδισμένα φάουλ και 34 rankιng. Ο Παρκς έδωσε συνέχεια στις πολύ καλές εμφανίσεις που πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα, αλλά η πορεία του στον Προμηθέα θα μπορούσε να είχε εξελιχθεί πολύ διαφορετικά.

Η αρχική απόφαση του Προμηθέα το καλοκαίρι ήταν να πορευτεί έχοντας πέντε ξένους παίκτες στο ρόστερ του, αλλά τελικά οι Πατρινοί προχώρησαν στην απόκτηση του Τέρελ Παρκς. Ο Αμερικανός σέντερ ήρθε στην χώρα μας έχοντας στις αποσκευές του το βραβείου του καλύτερου αμυντικού του FIBA Europe Cup της σεζόν 2017/18, αλλά λόγω τραυματισμού έχασε σημαντικό μέρος της προετοιμασίας της νέας του ομάδας. Ο προπονητής του στα πρώτα παιχνίδια της σεζόν εμπιστεύθηκε παίκτες που γνώριζε καλύτερα, ενώ ο Παρκς έπρεπε να καλύψει και το χαμένο έδαφος. Ο δυναμικός σέντερ δεν έδειχνε ικανός να βρει θέση στο ροτέισον της ομάδας του, η οποία τον ενημέρωσε πως στις 31 Οκτωβρίου θα έκανε χρήση της οψιόν που της επέτρεπε να τον αποδεσμεύσει . Ο Προμηθέας μάλιστα είχε βρει και τον αντικαταστάτη του στο πρόσωπο του Τζεϊβόν Πίνκστον , ο οποίος ταξίδεψε στην Πάτρα, αλλά τελικά η συμφωνία δεν ολοκληρώθηκε και ο 27χρονος Αμερικανός υπέγραψε στον Κολοσσό .

Ο τραυματισμός του Οκτάβιους Έλις άλλαξε, όμως, τα δεδομένα για τον Τέρελ Παρκς, ο οποίος ζήτησε να παραμείνει στο ρόστερ του Προμηθέα μέχρι να να επιστρέψει ο συμπαίκτης του. Το αίτημά του έγινε δεκτό και ο Αμερικανός αξιοποίησε με τον καλύτερο τρόπο την ευκαιρία που του παρουσιάστηκε.

Ο Τέρελ Παρκς στην αναμέτρηση με την Στρασμπούρ για το Basketball Champions League και παρά την ήττα της ομάδας του, έδειξε για πρώτη φορά πως μπορεί να προσφέρει, ενώ πολύ καλός ήταν και απέναντι στη Νεπτούνας και τον Παναθηναϊκό. Ο Αμερικανός σέντερ σιγά - σιγά μπήκε στο ροτέισον της ομάδας του και με την απόδοσή του απέκτησε δικαίως ρόλο στα πλάνα του Μάκη Γιατρά. Η εμφάνισή του Παρκς απέναντι στην Κύμη αποτελεί το highlight του προς το παρόν, αλλά στην Πάτρα έχουν κάθε λόγο να πιστεύουν πως τα καλύτερα έρχονται για τον παίκτη τους.

Η πορεία του Τέρελ Παρκς μετά την δεύτερη ευκαιρία που πήρε:

Προμηθέας: Από το ναδίρ στο ζενίθ ο Τέρελ Παρκς

Photo credits: Eurokinssi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ