ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας: Αποχαιρέτησε τον Γκίκα

Προμηθέας: Αποχαιρέτησε τον Γκίκα

Ο Προμηθέας Πάτρας ανακοίνωσε τη λύση της συνεργασίας με τον Νίκο Γκίκα, μία ημέρα μετά την αποδέσμευση και του Χρήστου Σαλούστρου.

Το προδιαγεγραμμένο τέλος μιας σχέσης ανακοινώθηκε το μεσημέρι από τον Προμηθέα . Η ομάδα της Πάτρας έλυσε την συνεργασία με τον Νίκο Γκίκα, ευχαριστώντας τον διεθνή πόιντ γκαρντ για όσα προσέφερε σε αυτά τα δύο χρόνια που φόρεσε την φανέλα του στην Basket League , βοηθώντας τον μέχρι την φετινή πορεία στους τελικούς του πρωταθλήματος.

Την σεζόν που πέρασε ο Γκίκας είχε 5,1 πόντους, 2 ριμπάουντ και 3,8 ασίστ κατά μέσο όρο σε περίπου 18 λεπτά συμμετοχής ανά αγώνα. Πλέον, ανοίγει ο δρόμος προκειμένου ο 28χρονος γκαρντ να βρει τη νέα ομάδα της καριέρας του, η οποία αναμένεται να είναι η ΑΕΚ . Μία ημέρα νωρίτερα ο Προμηθέας είχε αποχαιρετήσει και τον Χρήστο Σαλούστρο , που οδεύει προς το Περιστέρι .

Παράλληλα η ΚΑΕ ανακοίνωσε ότι την Δευτέρα 1 Ιουλίου (12:00) θα γίνει συνέντευξη Τύπου στην αίθουσα "Π. Συναδινός" του Ιδρύματος "Δημ.& Λιλής Σταυροπούλου", κατά την οποία θα γίνει ο απολογισμός της χρονιάς και θα ανακοινωθούν οι στόχοι της επόμενης σεζόν.

Η ανακοίνωση της πατρινής ΚΑΕ για τον Νίκο Γκίκα:

" Η ΚΑΕ Προμηθέας Πάτρας, ανακοινώνει τη λήξη της συνεργασίας της με τον αθλητή Νίκο Γκίκα.

Ο Νίκος συνδέθηκε αναπόσπαστα με την σύγχρονη πορεία του Προμηθέα, αφού είναι ο ένας από τους 2 παίκτες που αγωνίστηκαν στην ομάδα από την πρώτη ημέρα παρουσίας της στην Basket League, ως και σήμερα. Ήταν, μάλιστα, ο αρχηγός της ομάδας στα 2 σπουδαιότερα χρόνια της Ιστορίας της, πρωταγωνιστώντας στην πορεία προς την τετράδα και την ευρωπαϊκή έξοδο τη σεζόν 2017-18 και το φετινό ευρωπαϊκό ταξίδι και την πρόκριση και συμμετοχή στον Τελικό της Basket League, τη σεζόν 2018-19. Οι φίλαθλοι της Πάτρας αγάπησαν την ηγετική του φυσιογνωμία και πανηγύρισαν πολλές φορές τα καθοριστικά του καλάθια και τις μαγικές πάσες του, που τον οδήγησαν 2 φορές στην καλύτερη πεντάδα των πασέρ του Πρωταθλήματος, ενώ έγινε ο πρώτος αθλητής του Προμηθέα Πάτρας που αγωνίστηκε με την φανέλα της Εθνικής Ελλάδας, εκπροσωπώντας τον Προμηθέα και την Πάτρα.

Τον ευχαριστούμε για όσα προσέφερε στην ομάδα, θα τον θεωρούμε πάντοτε μέλος της Oικογένειάς μας και του ευχόμαστε καλή συνέχεια στην καριέρα του".

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ