ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Προμηθέας: "Μεγαλώνει" και αλλάζει ταχύτητα

Προμηθέας: "Μεγαλώνει" και αλλάζει ταχύτητα
eurokinissi EUROKINISSI

Το εντυπωσιακό πρώτο δείγμα του Προμηθέα στην Basket League, το ρεκόρ στις ασίστ και ο ρόλος των Πατρινών ως ο αντί-Ολυμπιακός στο νέο πρωτάθλημα.

Λίγη ώρα μετά την άνετη επικράτηση του Προμηθέα στην Λάρισα ο Βασίλης Φραγκιάς έκανε μία πρόβλεψη. Έχρισε την ομάδα της Πάτρας τον αντί-Ολυμπιακό στο νέο πρωτάθλημα. Η ΑΕΚ, το Περιστέρι, ίσως να έχουν κάποια ένσταση επ' αυτού. Αν κρίνουμε πάντως από το πρώτο δείγμα του Προμηθέα στην φετινή Basket League , ίσως να μην έχει και άδικο ο προπονητής της Λάρισας.

Ένα παιχνίδι απέναντι σε μία ομάδα που δημιουργήθηκε την τελευταία στιγμή όπως η Λάρισα, ίσως να μην αποτελεί ασφαλές δείγμα. Ωστόσο, αν φανέρωσε κάτι η πρεμιέρα του Προμηθέα στο νέο πρωτάθλημα, αυτό ήταν το εξής: Έχει "άλλον" αέρα πλέον. Του φαβορί. Ο Προμηθέας "μεγάλωσε" εντός κι εκτός γηπέδων . Αισθάνεται καλύτερος. Και το δείχνει στο παρκέ.

Τρεις ημέρες μετά το τουρνουά "Γκομέλσκι" (όπου αντιμετώπισε την ΤΣΣΚΑ και την Ούνικς Καζάν) ο Προμηθέας πήγε στην Λάρισα και κέρδισε το παιχνίδι σχεδόν σβηστός, σαν να έκανε απλά την δουλειά του. Με συνοπτικές διαδικασίες μάλιστα. Δίχως να χρειαστεί τον Τσέις Φίλερ (την σημαντικότερη προσθήκη του από την ξένη αγορά) και με τον 16χρονο Λευτέρη Μαντζούκα να αρχίζει βασικός και να σημειώνει 11 πόντους.

Προμηθέας: "Μεγαλώνει" και αλλάζει ταχύτητα
eurokinissi EUROKINISSI

Συν τοις άλλοις, έπαιξε όμορφο μπάσκετ. Χειροκροτήθηκε από τους θεατές στο κλειστό της Νεάπολης, κυριαρχώντας απόλυτα στο γήπεδο. Η ομάδα του Μάκη Γιατρά μοίρασε 35 ασίστ και υπέπεσε μόνο σε 9 λάθη . Ευστόχησε σε 15 τρίποντα και πίεσε ανηλεώς σε όλο το γήπεδο τους Θεσσαλούς, προκαλώντας 17 λάθη, κλέβοντας 12 φορές τη μπάλα. Και όλα αυτά κάνοντας παράλληλα και συντήρηση δυνάμεων.

Ο Λάνγκστον Χολ άρχισε βασικός το ματς, έγινε αλλαγή στο 12' και επέστρεψε στο παρκέ στο 25'. Βλέπετε, ο παίκτης που τον αντικατέστησε, ο Γιάννης Κατσίβελης, ήταν ο κορυφαίος του γηπέδου. Ο Γιώργος Μπόγρης έδειξε εξ αρχής ότι θα αποτελεί τον τρίτο δημιουργό στο γήπεδο κάθε φορά που έχει την μπάλα στα χέρια, ο Ρόμπερτ Λάουερι έβγαλε πολλή ενέργεια στο γήπεδο και οι Λίποβι, Μπαμπ έδειξαν τον δρόμο από νωρίς.

Η ομάδα της Πάτρας έχει διπλό φορτίο (και) φέτος και ίσως να είναι μάλιστα και βαρύτερο από το περσινό, με την συμμετοχή της στο EuroCup. Έχει όμως και μεγαλύτερο βάθος από ποτέ. Έχει βάθος στην φροντ λάιν, με παίκτες που μπορούν να σκοράρουν και να παίξουν άμυνα. Έχει πολλούς δημιουργούς, αθλητές και περισσότερους σουτέρ από ποτέ.

Ο Μάκης Γιατράς έθεσε εξ αρχής τον στόχο για την σεζόν 2019/20: " Θα είμαι ευχαριστημένος αν πετύχουμε ότι πετύχαμε και πέρυσι. Τη συμμετοχή μας στους τελικούς". Το πρώτο βήμα δεν έγινε στην Λάρισα. Το πρώτο δείγμα, πάντως, ήταν άκρως ενθαρρυντικό.

ΤΟ ΡΕΚΟΡ ΣΤΙΣ ΑΣΙΣΤ

Προμηθέας: "Μεγαλώνει" και αλλάζει ταχύτητα

Οι 35 ασίστ που μοίρασε ο Προμηθέας στην Λάρισα αποτελούν ρεκόρ για την ομάδα της Πάτρας στην Basket League επί συνόλου 97 αγώνων στο πρωτάθλημα. Οι Πατρινοί ξεπέρασαν τις 34 ασίστ που είχαν μοιράσει την περσινή χρονιά στο ματς με την Κύμη, μία επίδοση που μοιράζονταν ο Ολυμπιακός (από ένα ματς με τον Πανιώνιο τη σεζόν 2014/15) και ο Παναθηναϊκός από τη σεζόν 2015/16 και έναν αγώνα με τον Κολοσσό.

Σύμφωνα με τον ΕΣΑΚΕ, οι 35 ασίστ του Προμηθέα ισοδυναμούν και με την καλύτερη επίδοση σε αγώνα της Basket League τα τελευταία 25 χρόνια! Η τελευταία φορά που μία ομάδα μοίρασε περισσότερες τελικές πάσες σε έναν αγώνα ήταν ο Ολυμπιακός στις 19 Νοεμβρίου 1994, όταν είχε 38 σε έναν αγώνα με τους Αμπελόκηπους. Οι 35 ασίστ είναι επίσης και ρεκόρ για φιλοξενούμενη ομάδα στην Basket League.

Αντίπαλος (σκορ)

Σεζόν Ασίστ

1. Λάρισα (96-69)

2019/20 35

2. Κύμη (94-61)

2018/19 34

3. Πανιώνιος (104-67)

2018/19 31

4. Χολαργός (86-61)

2018/19 28

5. Κολοσσός (101-95)

2018/19 26

Photo credits: Eurokinissi

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ