ΜΠΑΣΚΕΤ

Προμηθέας: Ο Γκίκας σε ρόλο ηγέτη

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΚΥΠΕΛΛΟ / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΑΡΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Νίκος Γκίκας στη νίκη του Προμηθέα επί της Νέπτουνας ότι πλέον μπαίνει στο επόμενο στάδιο της εξέλιξής του: Αυτό της μετατροπής του σε ηγέτη του Πατρινών.

Ο Προμηθέας συνεχίζει να προελαύνει στο Basketball Champions League . Κερδίζοντας και τη Νέπτουνας στην Λιθουανία ( 83-82 ), ανέβασε το ρεκόρ του στο 5-1 στην διοργάνωση και δείχνει ότι δεν αστειεύεται. Στη μέση όλων αυτών βρίσκεται ο Νίκος Γκίκας.

Ο 28χρονος γκαρντ έχει κάνει άλματα προόδου τα τελευταία χρόνια. Βήμα-βήμα, σεζόν με την σεζόν, ο ταχύτατος γκαρντ που κάποτε άλωνε στην Α2 με τον Φιλαθλητικό έχει καταφέρει να εξελιχθεί σε έναν από τους καλύτερους Έλληνες οργανωτές. Κάτι που δεν μπορεί να αλλάξει ούτε από τους μέτριους φετινούς του αριθμούς στην Basket League στο ξεκίνημα της σεζόν, απόρροια μείωσης του χρόνου συμμετοχής του κατά 10 λεπτά σε σχέση με πέρυσι.

Με τον Προμηθέα να προσπαθεί να ανέβει ακόμα ένα επίπεδο και να γεμίζει περισσότερο το ρόστερ του, ο ρόλος του έμπειρου γκαρντ φάνηκε να αλλάζει. Να συρρικνώνεται. Μία πιο προσεκτική παρατήρηση των δεδομένων ωστόσο και της παρουσίας του Γκίκα στο Basketball Champions League δείχνουν ότι ο άλλοτε παίκτης του Φιλαθλητικού παραμένει ένας από τους πλέον κομβικούς παίκτες της ομάδας. Κόντρα στη Νέπτουνας, δε, επιβεβαιώθηκε κάτι ακόμα: Ότι είναι ο εν δυνάμει ηγέτης της.

ΒΓΑΙΝΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΑ ΔΥΣΚΟΛΑ

Ο Γκίκας ήταν μάλλον μέτριος στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με τη Νέπτουνας, έχοντας κυρίως δημιουργικό ρόλο. Με το παιχνίδι να δείχνει να στραβώνει όμως, ο γκαρντ των Πατρινών ανέλαβε ρόλο εκτελεστή. Με την ομάδα του σε δύσκολη θέση πήρε την μπάλα σε συνεχόμενες επιθέσεις και σημείωσε και τους 11 πόντους του στην 4η περίοδο, με αποκορύφωμα το μεγάλο τρίποντο που έβαλε μπροστά τον Προμηθέα περίπου 90 δευτερόλεπτα πριν από το τέλος του αγώνα, γεγονός που του χάρισε το παρατσούκλι “υδραυλικός” από τον Βαγγέλη Ιωάννου !

Ο Γκίκας χρειάστηκε μόλις μερικά λεπτά για να δείξει πόσο σημαντικός είναι για τον Προμηθέα, φέρνοντας τούμπα ένα ολόκληρο παιχνίδι. Αυτό όμως δεν θα έπρεπε να προξενεί εντύπωση πλέον. Όχι όταν ο Γκίκας έχει πάρει αρκετές φορές από το χέρι τους Πατρινούς τα τελευταία χρόνια, σημειώνοντας το ένα μεγάλο καλάθι μετά το άλλο χάρη στην άγνοια κινδύνου που τον διακρίνει.

Στα 28 του χρόνια ο Γκίκας είναι πιο ώριμος από ποτέ. Συνεχίζει να βελτιώνεται, να προοδεύει. Το επόμενο βήμα της εξέλιξής του είναι να μετατραπεί σταδιακά στον ηγέτη του Προμηθέα, ανεβαίνοντας ακόμα ένα επίπεδο. Αν και ίσως αυτό το τελευταίο άλμα να το έχει κάνει ήδη. Όποιος δεν το πιστεύει δεν έχει να κάνει τίποτα άλλο από το να παρακολουθήσει τον αγώνα με τη Νέπτουνας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ