ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Σαλούστρος - Κασελάκης: Ο ένας συμπληρώνει τον άλλο

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Προμηθέας βρέθηκε πολύ κοντά στην γκέλα κόντρα στο Ρέθυμνο. Για καλή του τύχη, οι Έλληνες της ομάδας βγήκαν για ακόμα μία φορά μπροστά, με το δίδυμο των Σαλούστρου και Κασελάκη να κάνει την διαφορά.

Ο Προμηθέας τα... είδε όλα κόντρα στο Ρέθυμνο. Κάτι η κούραση από τον αγώνα με την Τενερίφη, κάτι οι απουσίες των Μπράουν, Χολ και Τσαϊρέλη, κάτι το πείσμα των Κρητικών, η γκέλα φαινόταν να έρχεται. Τότε όμως ήταν που βγήκαν μπροστά οι Λεωνίδας Κασελάκης και Χρήστος Σαλούστρος, οδηγώντας τους Πατρινούς στη νίκη με 86-81 στην παράταση .

Σε μία ομάδα-πρότυπο όπως ο φετινός Προμηθέας, η μεγαλύτερη πολυτέλεια είναι το βάθος της ομάδας. Η μεγαλύτερη πολυτέλεια είναι οι ποιοτικοί Έλληνες παίκτες, που έχουν την δυνατότητα να κάνουν την διαφορά σε κάθε παιχνίδι. Μπορεί σε κάποιο παιχνίδι να κάνει την διαφορά ο Νίκος Γκίκας . Σε άλλο ο Δημήτρης Κατσίβελης ή ο Μιχάλης Τσαϊρέλης. Κόντρα στο Ρέθυμνο ήταν η σειρά των πολύτιμων Κασελάκη και Σαλούστρου να βγουν μπροστά.

Με την ομάδα τους να βρίσκεται σε εξαιρετικά δύσκολη θέση, οι δύο φόργουορντ φρόντισαν ώστε να αποφευχθεί το... σοκ. Ο Σαλούστρος στήριξε την ομάδα στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα, κάνοντας τα... πάντα στο γήπεδο σε άμυνα και επίθεση, ολοκληρώνοντας τον αγώνα με 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ. Ο Κασελάκης χτυπούσε όποτε χρειαζόταν και βγήκε μπροστά στην παράταση με μεγάλα καλάθια, έχοντας και αυτός με την σειρά του 17 πόντους, 8 ριμπάουντ και 1 ασίστ! Η ειρωνεία; Αν και είχαν παρόμοια στατιστική, είναι δύο εκ διαμέτρου αντίθετοι παίκτες. Ίσως για αυτό και να “κολλάνε” τόσο όμορφα στο παρκέ.

ΤΟ ΠΟΛΥΕΡΓΑΛΕΙΟ ΚΑΙ Ο ΕΚΤΕΛΕΣΤΗΣ

Ο Μάκης Γιατράς έχει χτίσει ένα σύνολο βασισμένος στις τάσεις της εποχής με πολλούς ημίψηλους παίκτες. Από τους All around Λίποβι και Σαλούστρο, μέχρι τον δυναμικό Κασελάκη, τον αθλητικό και “μακρύ” Τσαϊρέλη και τον σκόρερ Μπράουν. Είναι ακριβώς το γεγονός ότι οι ημίψηλοι του Προμηθέα διαφέρουν τόσο πολύ που τους βοηθάει να αλληλοσυμπληρώνονται τόσο όμορφα σε άμυνα και επίθεση. Σε κανένα άλλο “ζευγάρι” ημίψηλων δεν γίνεται αυτό πιο σαφές από αυτό των Κασελάκη και Σαλούστρου, δύο παίκτες με εντελώς διαφορετική πορεία και χαρακτηριστικά.

CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ - ΟΛΙΜΠΙΑ Λ. (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Σαλούστρος δεν ήταν ποτέ μέλος των μικρών εθνικών ομάδων και έφτασε στο σημείο να σταματήσει το μπάσκετ για να αφοσιωθεί στο διάβασμα (!) και τις Πανελλήνιες πριν ξαναπιάσει την μπάλα στα χέρια! Όντας ένας παίκτης-μαχητής, αφοσιωμένος στην άμυνα που θα κάνει ό,τι του ζητηθεί στην επίθεση, έφτασε από τον Φιλαθλητικό να περάσει από Πανιώνιο, ΠΑΟΚ, Κολοσσό πριν βρει το δικό του “σπίτι” στον Προμηθέα, για να γίνει κι αυτός διεθνής στα 27 του χρόνια! Αποτελεί το πρότυπο αφοσίωσης και συνέπειας και είναι ένας από τους κυριότερους λόγους που ο Προμηθέας είναι η ομάδα που είναι τώρα.

Ο Κασελάκης και ο Σαλούστρος χρειάστηκε αμφότεροι να περάσουν από συμπληγάδες μέχρι να βρουν αυτό που έψαχναν. Σίγουρα ο δρόμος που ακολούθησαν ήταν διαφορετικός, αφού πρόκειται και για διαφορετικούς παίκτες που ξεκίνησαν από διαφορετική αφετηρία. Αμφότεροι όμως χρειάστηκε να δουλέψουν στο... σκοτάδι και πολύ πιο σκληρά από ότι μπορεί να φανταστεί κάποιος. Έκαναν θυσίες, χρειάστηκε να κάνουν μερικά βήματα πίσω για να κάνουν άλματα μπροστά. Το συναπάντημά τους στον Προμηθέα ενδέχεται να είναι το καλύτερο πράγμα που συνέβη και στους δύο, αφού ο ένας καλύπτει τον άλλο και παρέα φροντίζουν με τον τρόπο τους ώστε οι Πατρινοί να μένουν στα ψηλά πατώματα. Ο αγώνας με το Ρέθυμνο ήταν απλώς η τελευταία επιβεβαίωση.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ