ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ

Τα ιστορικά νούμερα του Λευτέρη Μαντζούκα στο πανελλήνιο εφήβων

BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
BASKET LEAGUE / ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΑΣ - ΛΑΥΡΙΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΔΡΕΑΣ ΑΛΕΞΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Νούμερα βγαλμένα από video game έγραψε ο Λευτέρης Μαντζούκας του Προμηθέα Πάτρας στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων, νούμερα που δείχνουν την μεγάλη κλάση και τις τρομερές δυνατότητές του.

Έκανε ντεμπούτο στην Α1 σε ηλικία 14 ετών, 10 μηνών και πέντε ημερών απέναντι στον Ολυμπιακό, στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας. Είχε παίξει 31:11 σε εκείνο το ματς και είχε 12 πόντους από 3/3 δίποντα και 2/5 τρίποντα. Εκεί ακούστηκε για πρώτη φορά το όνομά του σε κάθε γωνιά της μπασκετικής Ελλάδας και τώρα, στα 17 του χρόνια, ο ύψους 2μ.07 φόργουορντ ετοιμάζεται για το πρώτο μεγάλο άλμα της καριέρας του μετά από ένα καταπληκτικό τουρνουά στην τελική φάση του πανελληνίου πρωταθλήματος εφήβων.

Ο νεαρός σταρ του Προμηθέα έκλεισε το πενθήμερο με ιστορικούς μέσους όρους, οι οποίοι δείχνουν την κλάση και τις δυνατότητές του με φόντο το μέλλον. Στα πέντε παιχνίδια με τον ΠΑΟΚ, τον Ολυμπιακό, το Περιστέρι, τον ΚΑΟΧ Ευρώπη '87 και το Ηράκλειο ο Μαντζούκας έγραψε:

33.6 πόντους (168 συνολικά)

70% στο δίποντο (55/79)

30% στο τρίποντο (7/23)

61% στις βολές (62/102)

17.4 ριμπάουντ (12.2 αμυντικά - 5.2 επιθετικά)

4.2 ασίστ

1.8 κλεψίματα

3.6 λάθη

40.6 μονάδες στο σύστημα αξιολόγησης

ανά 35.6 λεπτά συμμετοχής

Ο Μαντζούκας, ο οποίος σκόραρε 57 πόντους στο τελευταίο ματς του τουρνουά , βρίσκεται εδώ και καιρό στο στόχαστρο του Ολυμπιακού, αλλά και άλλων ομάδων της Ευρώπης και μένει να δούμε αν το αμέσως επόμενο διάστημα θα αλλάξει πόλη και ομάδα ή αν θα μπει στη σεζόν 2020/21 με τη φανέλα του Προμηθέα που θα πρέπει να του δώσει πλέον έναν σημαντικότερο ρόλο στο ροτέισον.

TAGS ΠΡΟΜΗΘΕΑΣ ΠΑΤΡΩΝ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ