ΜΠΑΣΚΕΤ

Ζάλγκιρις: Ενισχύθηκε με Γουόλτον στην περιφέρεια

Ζάλγκιρις: Ενισχύθηκε με Γουόλτον στην περιφέρεια
AP PHOTO/RICH PEDRONCELLI

Τον έκτο της ξένο παίκτη ανακοίνωσε η Ζάλγκιρις στο πρόσωπο του Ντέρικ Γουόλτον τζούνιορ, που έπαιξε την προηγούμενη χρονιά στο ΝΒΑ (Μαϊάμι Χιτ).

Την Τετάρτη (17/10) η Ζάλγκιρις σημείωσε μία από τις πιο εντυπωσιακές νίκες της 2ης αγωνιστικής στην EuroLeague , επικρατώντας της Αναντολού Εφές στην Τουρκία. Αυτό δεν σημαίνει βέβαια ότι επαναπαύεται. Σήμερα (19/10) ανακοίνωσε την απόκτηση ενός ακόμα ξένου παίκτη, του έκτου για την τρέχουσα αγωνιστική περίοδο: τον Ντέρικ Γουόλτον τζούνιορ.

Ο 23χρονος πόιντ γκαρντ έχει ύψος 1,85μ. και την προηγούμενη χρονιά έπαιξε στο ΝΒΑ με την φανέλα του Μαϊάμι, έπειτα από μία τετραετία στο κολέγιο Μίσιγκαν. Ο Γουόλτον έπαιξε ελάχιστα στο ΝΒΑ και είχε 1,8 πόντους, 1,0 ριμπάουντ και 1,0 ασίστ σε 9,2 λεπτά συμμετοχής κατά μέσο όρο σε 16 αγώνες.

Δεν θα παίξει κόντρα στην Φενέρμπαχτσε

Στην Ζάλγκιρις θα πλαισιώσει τους Νέιτ Γουόλτερς και Λέο Βέστερμαν στην περιφέρεια, έχοντας ουσιαστικά ρόλο τρίτου δημιουργού. Απόψε πάντως δεν πρόκειται να αγωνιστεί στην αναμέτρηση με την Φενέρμπαχτσε για την 3η αγωνιστική της EuroLeague, καθώς ακόμα δεν έχει καν φτάσει στο Κάουνας, όπως γράφουν οι Λιθουανοί.

" Η σεζόν είναι μεγάλη και ο αριθμός των αγώνων μεγάλος. Θέλουμε να διατηρήσουμε τους παίκτες μας φρέσκους κατά τη διάρκεια της χρονιάς, κάτι που δεν καταφέραμε πέρυσι", τόνισε ο Σαρούνας Γιασικεβίτσιους, εξηγώντας την απόφασή του να κάνει μία επιπλέον προσθήκη στο ρόστερ. " Δεν είναι ακόμα ξεκάθαρο πόσο γρήγορα θα προσαρμοστεί και θα καταλάβει τον ρόλο του και το ευρωπαϊκό μπάσκετ, αλλά έχει παρόμοια χαρακτηριστικά".

Photo credits: AP Photo/Rich Pedroncelli

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ