VTB LEAGUE

Κουρτινάιτις: "Αν η ΤΣΣΚΑ ήταν πρώτη, τότε θα επικυρωνόταν η βαθμολογία"

EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΠΑΟ - ΧΙΜΚΙ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Ρίμας Κουρτινάιτις μίλησε για την οριστική διακοπή της VTB League, τονίζοντας πως είναι αντίθετος με τη μη επικύρωση της κατάταξης -η Χίμκι ήταν πρώτη. Το καρφί για την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τον τρόπο λειτουργίας της VTB League.

Η VTB League κατέβασε οριστικά ρολά πριν από μερικές ημέρες, με τις ομάδες να καταλήγουν στην απόφαση πως είναι προτιμότερο να μην δοθεί νέα παράταση, αλλά να οριστικοποιηθεί η διακοπή της σεζόν. Μαζί με το "λουκέτο" προέκυψε κι η απόφαση των ομάδων να μην υπάρχει επικύρωση της βαθμολογίας, όπερ και σημαίνει να μην αναδειχθεί κάποια ομάδα ως πρωταθλήτρια.

Ένα γεγονός που σχολίασε με δηλώσεις που έκανε στη Λιθουανία ο Ρίμας Κουρτινάιτις. Ο προπονητής της Χίμκι (ήταν πρώτη στην κατάταξη) εξήγησε στο 15min πως συμφωνεί με την οριστική διακοπή του πρωταθλήματος, αναφέρθηκε όμως στο γεγονός πως δεν υπήρξε επικύρωση της βαθμολογικού πίνακα, βρίσκοντας την ευκαιρία να... πετάξει τα καρφιά του προς την ΤΣΣΚΑ Μόσχας και τη VTB League.

"Δεν μπορούσαμε να παίξουμε, περιμέναμε μέχρι την τελευταία στιγμή. Η VTB League ήταν πιθανότατα μία από τις τελευταίες -χρονικά- λίγκες που αποφάσισαν να ολοκληρώσουν τη σεζόν. Νομίζω πως με την παρούσα κατάσταση, ο κόσμος δεν έχει ανάγκη από αθλητισμό, προτεραιότητα αποτελεί η επιβίωση. Η διακοπή ενός πρωταθλήματος δεν είναι καλό νέο, ήταν όμως απαραίτητο. Θέλαμε να τελειώσει η σεζόν, ήμασταν μια καλή ομάδα με προσδοκίες. Όταν αποφασίστηκε η διακοπή, διάβασα στην εφημερίδα ότι δεν μετράει τίποτα απ' ό,τι έγινε στη σεζόν. Αυτό το γεγονός ήταν μια κακή απόφαση. Δεν μπορείς να αποκλείσεις τους παίκτες από τραυματισμούς ή ιώσεις, για παράδειγμα ο Τζέρεμι Έβανς υπέστη κάταγμα στο πόδι και τώρα κάποιος του λέει ότι αυτό δεν μετράει; Ξέρουμε πώς λαμβάνονται οι αποφάσεις στη Ρωσία. Η Χίμκι ήταν ο μοναδικός σύλλογος που βρέθηκε αντίθετος στη μη επικύρωση της κατάταξης. Όλοι ξέρουμε πως αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας δεν κατακτήσει τον τίτλο στη Ρωσία, αυτό ισοδυναμεί με καταστροφή" ανέφερε αρχικά και συνέχισε, εστιάζοντας περισσότερο στο τι ισχύει με την ομάδα του Δημήτρη Ιτούδη:

"Φέραμε την... καταστροφή μια φορά στην ΤΣΣΚΑ Μόσχας (το 2011, η Χίμκι πήρε τον τίτλο), οπότε ετοιμαζόμασταν να το ξανακάνουμε. Φυσικά, η Ούνικς Καζάν, η Λοκομοτίβ Κουμπάν και η Ζενίτ ήταν επίσης διεκδικητές του τίτλου, πρέπει να τους σέβονται όλοι, αλλά η VTB League πήρε τη συγκεκριμένη απόφαση. Δεν έχω αμφιβολία πως αν η ΤΣΣΚΑ Μόσχας ήταν στην κορυφή της κατάταξης, τότε η κατάταξη θα επικυρωνόταν κανονικά. Το πρόγραμμα και οι αγώνες προγραμματίζονται προκειμένου να βολεύουν εκείνους. Διάβασα μια συνέντευξη που έδωσε ο Αντρέι Βατούτιν, ο οποίος έλεγε πως η Χίμκι θέλει να πάρει τον τίτλο στα χαρτιά. Όχι, δεν θέλουμε αυτό, δεν θέλουμε να κερδίσουμε έτσι τίτλους. Είμαστε ικανοί να παλέψουμε με εκείνους και να τα καταφέρουμε".

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS VTB LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ