ΜΠΑΣΚΕΤ

VTB League Ο Σβεντ έγραψε ιστορία, η Ούνικς Καζάν λύγισε την Λοκομοτίβ Κουμπάν

VTB League Ο Σβεντ έγραψε ιστορία, η Ούνικς Καζάν λύγισε την Λοκομοτίβ Κουμπάν

Η Χίμκι μετά το "χαστούκι" από τον Ολυμπιακό επανήλθε στις επιτυχίες, καθώς νίκησε με 80-73 την Κάλεβ και ο Αλεξέι Σβεντ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της VTB League, ενώ η "ελληνική" Ούνικς Καζάν επιβλήθηκε με 79-75 της Λοκομοτίβ Κουμπάν.

Η Χίμκι άφησε πίσω της την ήττα από τον Ολυμπιακό στην πρεμιέρα της EuroLeague , καθώς νίκησε με 80-73 την Κάλεβ και τρίτωσε τις νίκες σε ισάριθμες αναμετρήσεις στην VTB League , ενώ ο Αλεξέι Σβεντ έγινε ο πρώτος σκόρερ στην ιστορία της διοργάνωσης.

Ο σταρ της Χίμκι για ακόμη μία φορά ήταν ο πρώτος σκόρερ της ομάδας, καθώς σημείωσε 23 πόντους με 2/5 δίποντα, 4/13 τρίποντα και 7/11 βολές, ενώ στη συγκομιδή του είχε επίσης 6 ριμπάουντ, 9 ασίστ και 3 λάθη. Ο Αλεξέι Σβεντ πλέον εφτασε στους 2.184 πόντους στην VTB League και πέρασε στην πρώτη θέση των σκόρερ της διοργάνωσης αφήνοντας πίσω του τον Βιτάλι Φριντζόν.

Ο Ρώσος γκαρντ απέναντι στην Κάλεβ κι εν αντιθέσει με ό,τι συνέβη στο ματς με τον Ολυμπιακό είχε συμπαραστάτες κι ένας εξ αυτών ήταν ο Τζόρνταν Μίκι, ο οποίος σημείωσε 16 πόντους και πήρε 11 ριμπάουντ, Επίσης, πολύ καλή παρουσία είχε ο Τόνι Κρόκερ, ο οποίος ολοκλήρωσε την αναμέτρηση έχοντας φορτώσει το καλάθι της Κάλεβ με 17 πόντους.

Δεκάλεπτα: 22-12, 37-27, 54-45, 80-73

Χίμκι (Μπαρτζώκας): Σβεντ 23 (4/13 τρίποντα), Μποστ , Κρόκερ 17 (4), Βιάλτσεφ, Ζαΐτσεφ 4, Μόνια 3 (1), Γκιλ 7 (1 τρίποντο, 6 ριμπάουντ), Γκουμπάνοφ 2, Τζένκινς 6 (2), Τόμας 2, Μίκι 16 (11 ριμπάουντ).

Αήττητη, όμως, παρέμεινε και η Ούνικς Καζάν του Δημήτρη Πρίφτη και του Κώστα Καϊμακόγλου, καθώς πήρε τη "μάχη" με την Λοκομοτίβ Κουμπαν κι έκανε το 2/2 στην διοργάνωση. Η αναμέτρηση των ομάδων - οι οποίες στοχεύουν στην επιστροφή τους στην EuroLeague είτε μέσω της κατάκτησης του EuroCup, είτε μέσω της VTB League - κρίθηκε στις λεπτομέρειες και οι γηπεδούχοι ήταν εκείνοι που πήραν τη νίκη. Ο Πιέρια Χένρι με 14 πόντους και 6 ασίστ ήταν ο κορυφαίος της Ούνικς Καζάν, ενώ διψήφιοι ήταν επίσης και οι Έρικ ΜακΚόλουμ (13π.), Τρέντον Λόκετ (11π.) και Τζαμάρ Σμιθ (10π.). Οι Αϊζάια Ουάιτχεντ (18π., 4 ριμπ.), Ματέους Πονίτκα (16π.., 4ριμπ., 4ασ.) και Τζαμέλ ΜακΛίν (15π., 8 ριμπ.) ξεχώρισαν από την πλευρά των φιλοξενούμενων.

Photo credits: Εurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ