ΜΠΑΣΚΕΤ

Ισπανία: Ο Λαρεντζάκης κέρδισε και... προκάλεσε σύρραξη

Ισπανία: Ο Λαρεντζάκης κέρδισε και... προκάλεσε σύρραξη

Η Μούρθια επιβλήθηκε της Βαλένθια στην παράταση (97-95), με τον Γιαννούλη Λαρεντζάκη να παίζει την τελευταία άμυνα και να προκαλεί σύρραξη στο παρκέ λόγω μιας κίνησής του μετά το άστοχο σουτ του Τζόρνταν Λόιντ.

Το θρίλερ του "Palacio de Deportes de Murcia" ανάμεσα σε Μούρθια και Βαλένθια κατέληξε στους γηπεδούχους (97-95) στην παράταση. Οι παίκτες του Σίτο Αλόνσο δεν προβληματίστηκαν από το γεγονός πως το παιχνίδι πήγε σε πολύ υψηλό ρυθμό, με τον Τζαρέλ Έντι (24 πόντοι με 6/11 τρίποντα) και τον Άσκια Μπούκερ (24 πόντοι με 4/10 τρίποντα, συν 9 ασίστ) να κάνουν εξαιρετική δουλειά επιθετικά.

Από την άλλη, ο Τζόρνταν Λόιντ (15 πόντοι με 4/14 σουτ) δεν κατάφερε να έχει απόδοση ανάλογη με αυτή του ΟΑΚΑ (όπου είχε 27 πόντους), όντας μάλιστα ο μοιραίος για την ομάδα του, αφού έχασε το τελευταίο σουτ του έξτρα πενταλέπτου, αυτό που θα μπορούσε να τον κάνει... ήρωα. Ο Γιαννούλης Λαρεντζάκης (8 πόντοι με 1/6 τρίποντα και 5/6 βολές, μαζί με 5 ριμπάουντ, 1 ασίστ, 2 λάθη και 2 κλεψίματα σε 22'54'') ήταν αυτός που ανέλαβε να παίξει την τελευταία άμυνα της παράτασης, πίεσε όσο χρειάστηκε τον αντίπαλό του για να αστοχήσει κι έπειτα προκάλεσε... σύρραξη.

Μετά το χαμένο σουτ του Τζόρνταν Λόιντ πανηγύρισε σφίγγοντας τις γροθιές, γύρισε και κοίταξε τον αντίπαλό του, αλλά αμέσως έκανε κίνηση για να τον σηκώσει από το παρκέ όπου ήταν πεσμένος. Προφανώς, ο γκαρντ της Βαλένθια δεν εξέλαβε τη συγκεκριμένη κίνηση ως ένδειξη... φιλίας, την παρεξήγησε, όπως έκαναν κι όλοι οι παίκτες των φιλοξενούμενων. Για μερικά δευτερόλεπτα προκλήθηκε σύρραξη, πριν επέμβουν οι προπονητές και ηρεμήσουν την κατάσταση.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ