Η Liga Endesa παρουσίασε το καλεντάρι της νέας αγωνιστικής περιόδου, το οποίο περιλαμβάνει την πιθανότητα για back to back αναμετρήσεις στους τελικούς. Σε ασφυξία οι ομάδες, αφού δεν περισσεύουν ημερομηνίες.

Οι ομάδες, οι παίκτες και οι προπονητές της Liga Endesa θα βιώσουν την πιο δύσκολη σεζόν της ιστορίας, από τον Σεπτέμβριο. Η ανακοίνωση της ACB για το καλεντάρι της νέας αγωνιστικής περιόδου αποκάλυψε την πιθανότητα να γίνουν back to back αναμετρήσεις στους τελικούς, δεδομένου ότι μέχρι τις 12 Ιουνίου θα πρέπει να έχει ολοκληρωθεί κάθε δραστηριότητα -λόγω των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο.

ADVERTISING

Για να συμβεί αυτό θα πρέπει να προκύψουν δύο δεδομένα στη διάρκεια της σεζόν:

α) μία ισπανική ομάδα να βρεθεί στο Final Four

β) μία από τις δύο ημιτελικές σειρές να πάει στους πέντε αγώνες

ADVERTISING

Σε περίπτωση που συμβούν αμφότερα, τότε οι πέντε τελικοί (μέγιστος αριθμός) θα πρέπει να παιχτούν σε διάστημα επτά ημερών! Συγκεκριμένα, θα γίνουν αγώνες στις 6, 7, 9, 10 και 12 Ιουνίου. Στο... καλύτερο σενάριο, αυτό κατά το οποίο κι οι δύο ημιτελικές σειρές ολοκληρωθούν με "σκούπα" οι τελικοί θα γίνονται ανά δύο ημέρες.

Όλα αυτά προκύπτουν ως το αποτέλεσμα των απαιτήσεων και των ειδικών καταστάσεων που υπάρχουν για τη νέα αγωνιστική περίοδο. Από τη μία, η απόφαση της EuroLeague να προσθέσει τέσσερις ακόμη αγωνιστικές στο δικό της καλεντάρι (λόγω της εισόδου δύο νέων ομάδων), από την άλλη το γεγονός ότι από τις 23 έως τις 28 θα πραγματοποιηθεί το Προ-Ολυμπιακό Τουρνουά με φόντο τα τελευταία εισιτήρια για τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο.

AP Photo/Alvaro Barrientos