ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Ρούμπιο είναι το πρόσωπο της αντι-καπνιστικής καμπάνιας στην Ισπανία

Ο Ρούμπιο είναι το πρόσωπο της αντι-καπνιστικής καμπάνιας στην Ισπανία
(AP PHOTO/MARY ALTAFFER)

Σχεδόν δύο δεκαετίες μετά τη διαφήμιση που είχε επηρεάσει όλο το αθλητικό κίνημα με τον Γιόχαν Κρόιφ, είναι η σειρά του Ρίκι Ρούμπιο να πρωταγωνιστήσει σε αντι-καπνιστική καμπάνια στην Ισπανία.

Ο Ρίκι Ρούμπιο δείχνει ξανά και ξανά το κοινωνικό πρόσωπό του εδώ και μήνες. Πέραν της ιδιοκτησίας του Ιδρύματος που φέρει το όνομά του (πρόσφατα εγκαινίασε ογκολογική μονάδα στη Βαρκελώνη), συμμετέχει πλέον στην αντι-καπνιστική που "τρέχει" στην Ισπανία!

Η Κυβέρνηση της χώρας αποφάσισε να χρησιμοποιήσει τον MVP του Παγκοσμίου Κυπέλλου, με τον ίδιο να εξηγεί επ' αυτού πως " κάποιες φορές, οι νέοι άνθρωποι ακούνε πιο πολύ εμάς απ ότι τους γονείς τους".

Η καμπάνια που θα ξεκινήσει άμεσα στη χώρα εντάσσεται στο πλαίσιο του νέου νομοσχεδίου που προωθείται, σύμφωνα με το οποίο στόχος είναι να περιοριστεί (ει δυνατόν να εξαλειφθεί κιόλας) η κατανάλωση των τσιγάρων σε ανοιχτούς αθλητικούς χώρους, στις δημόσιες μεταφορές και σε αυτοκίνητα, όπως ακριβώς κάνει κι ο Υπουργός Υγείας της Ελλάδας, κ. Βασίλης Κικίλιας.

Στην Ισπανία στέκονται πάντως ιδιαίτερα στην παρουσία ενός αθλητικού προσώπου - κολοσσού, όπως ο Ρίκι Ρούμπιο, καθώς είναι η πρώτη φορά που συμβαίνει κάτι τέτοιο μετά από σχεδόν δύο δεκαετίες. Στα 90s η αρχή είχε γίνει με τον Γιόχαν Κρόιφ, ο οποίος πάντως ήταν γνωστό ότι αγαπούσε το τσιγάρο.

AP Photo/Mary Altaffer

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ