ΜΠΑΣΚΕΤ

Ο Βίκτορ Σάδα αποσύρθηκε έπειτα από 17 χρόνια στην Μπαρτσελόνα

Ο Βίκτορ Σάδα αποσύρθηκε έπειτα από 17 χρόνια στην Μπαρτσελόνα
EUROKINISSI

Λίγους μήνες μετά τον Χουάν Κάρλος Ναβάρο, άλλος ένας παίκτης που πέρασε τη μισή ζωή του στην Μπαρτσελόνα, ο Βίκτορ Σάδα, ανακοίνωσε την απόσυρσή του από το μπάσκετ.

Έπειτα από 16 χρόνια στα γήπεδα ως επαγγελματίας, ο Βίκτορ Σάδα αποφάσισε ότι έφτασε η ώρα να ρίξει την αυλαία. Ο Καταλανός γκαρντ ανακοίνωσε σήμερα (22/10) σε συνέντευξη Τύπου την απόφασή του να αποσυρθεί σε ηλικία 34 ετών και έχοντας περάσει την μισή ζωή του (17 χρόνια) στην Μπαρτσελόνα.

" Ευχαριστώ την Μπαρτσελόνα για την ευκαιρία που μου έδωσε, θεωρώ σπίτι μου τοΠαλάου Μπλαουγκράνα. Είμαι 34 ετών και πέρασα τα 17 χρόνια στηνΜπάρτσα, τη μισή ζωή μου. Ευχαριστώ όλους τους συμπαίκτες μου, τους προπονητές και τους φίλους που έκανα εδώ. Τα τελευταία χρόνια ενός αθλητή είναι δύσκολα και η ζωήείναι πιο σημαντική από το μπάσκετ", τόνισε μεταξύ άλλων ο Σάδα, ο οποίος πέρασε την τελευταία διετία στην δεύτερη ομάδα της Μπαρτσελόνα.

Ο Σάδα έπαιξε για πρώτη φορά επαγγελματικό μπάσκετ τη σεζόν 2002-03 με την φανέλα της Μπαρτσελόνα Β', την πρώτη και τελευταία ομάδα της καριέρας του. Το 2004 μεταπήδησε στην "μεγάλη" Μπάρτσα, την διετία 2006-08 έπαιξε στην Τζιρόνα, το 2008 επέστρεψε στην Μπαρτσελόνα και το 2014 πήγε στην Ανδόρα, όπου έμεινε δύο χρόνια. Έχει υπάρξει διεθνής με την Εθνική Ισπανίας και έχει κατακτήσει το χρυσό μετάλλιο στο Ευρωμπάσκετ του 2011 και το αργυρό στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2012.

Photo credits: Eurokinissi

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ