ΜΠΑΣΚΕΤ

Όταν ο 13χρονος Ρούμπιο τρέλαινε κόσμο

Spain's DKV Joventut Badalona player Ricky Rubio (R) goes to the basket as Maccabi Elite Tel Aviv's Nikola Vujcic (L) tries to block him during their Euroleague basketball Group B match in Tel Aviv 16 November 2006.
AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA
Spain's DKV Joventut Badalona player Ricky Rubio (R) goes to the basket as Maccabi Elite Tel Aviv's Nikola Vujcic (L) tries to block him during their Euroleague basketball Group B match in Tel Aviv 16 November 2006. AFP PHOTO/MENAHEM KAHANA AFP

Ο Ρίκι Ρούμπιο κάνει εδώ και χρόνια καριέρα στο ΝΒΑ, αλλά αποτέλεσε το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ την προηγούμενη δεκαετία (VIDEO).

Με αφορμή το φετινό Minicopa το οποίο ολοκληρώθηκε στην Ισπανία με νικήτρια τη Ρεάλ Μαδρίτης, η ACB θυμήθηκε τη μοναδική παράσταση που είχε δώσει ο Ρίκι Ρούμπιο το 2004.

Στο πρώτο Minicopa -Κύπελλο Παίδων- που διεξήχθη πριν από 15 χρόνια, ο 13χρονος Ρούμπιο είχε οδηγήσει την Μπανταλόνα στην κατάκτηση του τίτλου, διαλύοντας στον τελικό την Μπαρτσελόνα με 88-53.

Ο Ρούμπιο αποτελούσε τότε το παιδί-θαύμα του παγκόσμιου μπάσκετ και είναι χαρακτηριστικό ότι έκανε ντεμπούτο στην ACB πριν κλείσει τα 15 του χρόνια, με τον Αΐτο Γκαρσία Ρενέσες να του δίνει την ευκαιρία.

Μία σεζόν μετά έπαιξε και στην EuroLeague, τρεις ημέρες αφού είχε κλείσει τα 16 του χρόνια, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό, ενώ στη συνέχεια μετακόμισε στην Μπαρτσελόνα τη διετία (2009-11). Στα 21 του χρόνια έκανε το μεγάλο βήμα για το ΝΒΑ παίζοντας αρχικά με τη φανέλα των Μινεσότα Τίμπεργουλβς μέχρι το 2017 και πλέον, στους Γιούτα Τζαζ.

Σ' εκείνον τον τελικό του Minicopa με αντίπαλο την Μπαρτσελόνα, o Ρούμπιο είχε αγωνιστεί 20 λεπτά και σε αυτό το χρονικό διάστημα είχε πετύχει 19 πόντους, μαζεύοντας παράλληλα 6 ριμπάουντ και κάνοντας double double, κλέβοντας την μπάλα 10 φορές.

Δείτε το video με τα "μαγικά" του 13χρονου τότε Ρούμπιο:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ