ΤΟΥΡΚΙΑ

Επίθεση του Τούρκογλου στον Καντέρ: "Είναι οπαδός τρομοκράτη και παραλογίζεται"

Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, receives some souvenirs from former Los Angeles Clippers' Hedo (Hidayet) Turkoglu, an advisor to Erdogan and Chairman of Turkey's Basketball Federation, before a meeting in Ankara, Turkey, Wednesday, Jan. 11, 2017. (Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Service, Pool photo via AP)
Turkey's President Recep Tayyip Erdogan, right, receives some souvenirs from former Los Angeles Clippers' Hedo (Hidayet) Turkoglu, an advisor to Erdogan and Chairman of Turkey's Basketball Federation, before a meeting in Ankara, Turkey, Wednesday, Jan. 11, 2017. (Murat Cetinmuhurdar/Presidential Press Service, Pool photo via AP) AP

Η κόντρα Ερντογάν - Καντέρ μαίνεται και στη "μάχη" μπαίνει και ο Χινταγέτ Τούρκογλου που με τοποθέτησή του μίλησε με πολύ αυστηρά λόγια για τον σέντερ των Νιου Γιορκ Νικς.

Ο Ενές Καντέρ δεν θα ταξιδέψει με τους Νικς στο Λονδίνο για το καθιερωμένο ετήσιο ματς που γίνεται στην Αγγλία, η ομάδα της Νέας Υόρκης θα τον στερηθεί στην αναμέτρηση με τους Σίξερς επειδή εκείνος φοβάται πως θα γίνει στόχος Τούρκων εκτελεστών που θα προσπαθήσουν να εκτελέσουν διαταγές του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, όμως η κόντρα του έμπειρου σέντερ με τον Πρόεδρο της Τουρκίας δεν σταματάει εδώ.

Τη Δευτέρα (7/1) ο Χινταγέτ Τούρκογλου, ο παλαίμαχος μπασκετμπολίστας και νυν πρόεδρος της τουρκικής ομοσπονδίας καλαθοσφαίρισης, επιτέθηκε στον Καντέρ με ατάκες που προκαλούν ακόμη περισσότερο προβληματισμό για μια κατάσταση που δεν ευνοεί καμία από τις εμπλεκόμενες πλευρές και δημιουργεί έντονη ανησυχία στον οργανισμό του ΝΒΑ.

Αναλυτικά το περιεχόμενο της τοποθέτησης του "Χέντο":

" Είδα με προβληματισμό τα νέα σχετικά με τις ψευδαισθήσεις του Ενές Καντέρ που στοχοποιούν την Τουρκία. Πρόκειται για άνθρωπο που δήλωσε πίστη στον Τρομοκράτη Φετουλάχ Γκιουλέν και που υποστήριξε ότι θα χάσει το ματς στο Λονδίνο επειδή φοβάται πως θα δολοφονηθεί.

Γνωρίζουμε ότι δεν μπορεί να ταξιδέψει σε αρκετές χώρες εξαιτίας του προβλήματος με την βίζα που αντιμετωπίζει από το 2017. Με άλλα λόγια, ο Καντέρ δεν μπορεί να μπει στο Ηνωμένο Βασίλειο όχι επειδή φοβάται για τη ζωή του, όμως υποστηρίζει, αλλά γιατί έχει πρόβλημα με την βίζα και το διαβατήριό του. Αυτή είναι η αλήθεια, καθώς εκείνος προσπαθεί να κερδίσει τις εντυπώσεις με παράλογες κρίσεις και πολιτικά σχόλια.

Τέτοιες τοποθετήσεις δείχνουν για ακόμα μία φορά την πολιτική του προσπάθεια να λερώσει την Τουρκία, όπως και την προσπάθειά του να δείξει σημαντικός, καλύπτοντας τις αντιφάσεις της αθλητικής του καριέρας.

Ο Καντέρ όχι μόνο δεν είναι στόχος της Τουρκίας, η οποία κυβερνάται από νόμους, αλλά προχωρά σε άδικες κατηγορίες και επίσης χαρακτηρίζει τη βρετανική ασφάλεια αδύναμη σε μια προσπάθεια να προκαλέσει ζημιά στις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες. Είναι ξεκάθαρο ότι οι τοποθετήσεις του είναι παράγογες και διαστρεβλώνουν την αλήθεια".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ