ΤΟΥΡΚΙΑ

GM της Νταρουσάφακα: "Η FIBA μας πρότεινε να συμμετάσχουμε στο BCL και το σκεφτόμαστε"

CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
CHAMPIONS LEAGUE / ΑΕΚ - ΜΠΟΥΡΓΚΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο τζένεραλ μάνατζερ της Νταρουσάφακα, Ουγκούρ Γελκαλάν, δήλωσε ότι η ομάδα έχει πρόταση να αφήσει το EuroCup για το Basketball Champions League και την εξετάζει σοβαρά.

Η Νταρουσάφακα ενδέχεται σύντομα να προσθέσει το όνομά της σε αυτά των ομάδων που αποφάσισαν να αφήσουν την EuroLeague Basketball για χάρη της FIBA και του Basketball Champions League.

Με δηλώσεις του σε τουρκικό μέσο, ο τζένεραλ μάνατζερ της ομάδας, Ουγκούρ Γελκαλάν, τόνισε ότι η FIBA προσέγγισε τη Νταρουσάφακα και πλέον είναι πολύ πιθανό την επόμενη σεζόν αυτή να αγωνίζεται στο BCL και όχι στο EuroCup.

" H FIBA προσκάλεσε επίσημα στο Basketball Champions League" δήλωσε συγκεκριμένα, για να προσθέσει: " Στην συγκεκριμένη διοργάνωση συμμετέχουν καλές ομάδες. Η πρόταση της FIBA είναι πάρα πολύ καλή, μακροπρόθεσμη και σχετίζεται με το μπάσκετ. Υπάρχουν καλύτερες παράμετροι για να αντέξει το μπάσκετ".

Στην συνέχεια μάλιστα ο Γελκαλάν πρόσθεσε ότι η Νταρουσάφακα θα απαντήσει άμεσα στην πρόταση: " Θα αποφασίσουμε την άλλη εβδομάδα. Θέλουμε να ανακοινώσουμε την απόφασή μας στις αρχές Ιουνίου.

Η FIBA έχει καλύτερο μπάτζετ σε σχέση με την EuroLeague. Το μπάσκετ δεν είναι σαν το ποδόσφαιρο σε οικονομικό επίπεδο. Έχει χαμηλότερα έσοδα. Δεν είναι εύκολο αυτές για τις ομάδες. Η μετακίνηση στην FIBA έχει λογική. Δίνει περισσότερα χρήματα στις ομάδες".

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ