ΤΟΥΡΚΙΑ

"Καρφιά" Ονάν για Γιούρτσεβεν: "Δεν ήρθε στην Εθνική, θα τιμωρηθεί"

Omer Yurtseven, from North Carolina State, participates in the NBA draft basketball combine Thursday, May 11, 2017, in Chicago. (AP Photo/Charles Rex Arbogast)
AP Photo/Charles Rex Arbogast AP PHOTO/CHARLES REX ARBOGAST

Ο Ομέρ Ονάν τα έβαλε ανοιχτά με τον Ομέρ Γιούρτσεβεν, δηλώνοντας ότι ο νεαρός σέντερ δεν απάντησε ποτέ στην πρόταση της Τουρκίας να ενταχθεί στην ομάδα ενόψει των "παράθυρων" της FIBA και πως είναι ανοιχτό το ενδεχόμενο τιμωρίας.

Ο Ομέρ Γιούρτσεβεν (20 χρονών, 2.13 μέτρα, σέντερ) ενδέχεται να έχει... μπλεξίματα με την τουρκική Ομοσπονδία. Ο Τούρκος σέντερ έλαβε πρόσκληση για να ενσωματωθεί στην ομάδα της Τουρκίας ενόψει της προετοιμασίας της για τους αγώνες της 2ης προκριματικής φάσης του Παγκοσμίου Κυπέλλου της FIBA, αλλά δεν απάντησε ποτέ, κάτι που έχει κάνει έξαλλους τους ανθρώπους της Ομοσπονδίας.

Αυτός μάλιστα που φρόντισε να δείξει τον εκνευρισμό όλων ήταν ο πρώην διεθνής παίκτης και νυν Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας, Ομέρ Ονάν, ο οποίος ξέσπασε όταν ρωτήθηκε επί του θέματος: " Ο Ερσάν Ιλιασόβα θα έρθει. Ο Σκότι Ουίλμπεκιν το ίδιο. Ο Φουρκάν Κορκμάζ και ο Τσέντι Οσμάν έρχονται πάντα. Στείλαμε πρόσκληση και στον Ομέρ Γιούρτσεβεν, αλλά δεν απάντησε. Αυτό μας στεναχωρεί φυσικά ως πρώην παίκτες που υπηρετήσαμε την εθνική για χρόνια" δήλωσε αρχικά ο Ονάν, πριν... απασφαλίσει στην συνέχεια.

" Οταν έρχονται παίκτες όπως ο Οσμάν, ο Κορκμάζ και ο Ιλιασόβα και δείχνουν αφοσιωμένοι στην εθνική, ο Γιούρτσεβεν πρέπει να ξέρει το εξής: Όλοι ζούμε σε αυτή την χώρα και έχουμε μεγαλώσει εδώ. Η εθνική είναι πάνω από όλα και είναι κάτι ιερό. Είναι πολύ νέος. Μιλήσαμε με αυτόν και τον πατέρα του και θέλαμε να έρθει εδώ και να βρεθεί με τους φίλους του. Του αναφέραμε ακόμα πως αν θα δημιουργείτο πρόβλημα με το Κολέγιο θα τον στέλναμε πίσω αμέσως. Του στείλαμε εισιτήριο, αλλά δεν ήρθε, οπότε ενδέχεται να υπάρξουν κυρώσεις. Θα τιμωρηθεί.

Πέρα από την τιμωρία πάντως, πρέπει να καταλάβει το εξής. Οι παίκτες μεγαλώνουν με τις εθνικές τους ομάδες και δίνουν το παρών ανεξάρτητα από το πόσο μεγάλοι είναι. Είχαμε το παράδειγμα του Τούρκογλου για χρόνια, αλλά και αυτά των αδελφών Γκασόλ και του Τζινόμπιλι. Πρόκειται για κορυφαίους παίκτες που πάντα ερχόντουσαν στις εθνικές τους ομάδες. Αν ήμουν στην θέση του Γιούρτσεβεν θα έμπαινα στο πρώτο αεροπλάνο και θα ερχόμουν να δω τους φίλους μου. Όπως είπα θα υπάρξουν κυρώσεις. Δεν έχουμε πρόβλημε με κανέναν άλλο παίκτη".

Ο Γιούρτσεβεν θεωρείται ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα στην Τουρκία, αλλά και στην Ευρώπη. Την τελευταία διετία αγωνίστηκε στο Κολέγιο του NC State, ωστόσο μετά το τέλος της χρονιάς αποφάσισε να πάρει μεταγραφή στο Κολέγιο του Georgetown, κάτι που σημαίνει ότι θα χάσει όλη την φετινή σεζόν.

AP Photo/Charles Rex Arbogast

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ