ΤΟΥΡΚΙΑ

Ο Άντερσον "εκτέλεσε" την Φενέρμπαχτσε

EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI)
EUROLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΝΑΝΤΟΛΟΥ ΕΦΕΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΣΙΛΗΣ ΜΑΡΟΥΚΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η Αναντολού Εφές πήρε το ντέρμπι με την Φενέρμπαχτσε (67-65) και πλέον οι δύο αντίπαλοι ισοβαθμούν στην κορυφή του βαθμολογικού πίνακα του τουρκικού πρωταθλήματος.

Η τρομερή εμφάνιση του Τζέιμς Άντερσον αποδείχτηκε αρκετή για την Αναντολού Εφές ούτως ώστε να νικήσει 67-65 την Φενέρμπαχτσε και πλέον οι δύο αντίπαλοι συγκατοικούν στην πρώτη θέση με ρεκόρ 15-3, με την ομάδα του Ζέλικο Ομπράντοβιτς να υπερτερεί στην ισοβαθμία. Μοιραίος ο Σλούκας ο οποίος αστόχησε στο σουτ που θα έστελνε τον αγώνα στην παράταση.

Λίγες ημέρες μετά τον αγώνα τους για την 24η αγωνιστική της κανονικής περιόδου της EuroLeague στον οποίο η Φενέρ νίκησε εύκολα 84-66, η Αναντολού Εφές πήρε μία άτυπη ρεβάνς νικώντας 67-65.

Πλέον οι δύο ομάδες έχουν ρεκόρ 15-3, όμως η ομάδα του Ομπράντοβιτς είχε νικήσει με επτά πόντους στον πρώτο γύρο και υπερτερεί στην ισοβαθμία.

Στο μεγαλύτερο κομμάτι του αγώνα οι φιλοξενούμενοι είχαν το προβάδισμα, ενώ ξέφυγαν με 10 πόντους (49-59) στα μέσα του τελευταίου δεκαλέπτου. Παρ' όλα αυτά η έμπνευση του Αταμάν να γυρίσει την άμυνά του σε ζώνη δυσκόλεψε τη Φενέρ και το παιχνίδι γύρισε.

Ο Άντερσον ευστόχησε σε μία βολή για το 67-65 στα 10'' πριν το τέλος, με τον Σλούκα να παίρνει το σουτ της ισοφάρισης στην εκπνοή, αλλά να μην βρίσκει στόχο.

Κορυφαίος για τους νικητές ήταν ο Αμερικανός φόργουορντ ο οποίος έμεινε στο παρκέ και στα 40 λεπτά και τελείωσε με 23 πόντους (2/3 δίποντα, 6/9 τρίποντα, 1/2 βολές). Από την πλευρά των ηττημένων ο Σλούκας ήταν αυτός που ξεχώρισε με 14 πόντους, 6 ριμπάουντ και 5 ασίστ, αλλά ήταν και ο μοιραίος, λόγω της αποτυχημένης προσπάθειάς του για ισοφάριση.

Αναντολού Εφές (Αταμάν): Ντάνστον 8, Τουντσέρ 4, Μοερμάν 8, Μίσιτς 14, Άντερσον 23 (6), Σανλί 4, Μπίρσεν, Λάρκιν 6.

Φενέρμπαχτσε (Ομπράντοβιτς): Ντίξον 11 (3), Βέσελι 9, Σλούκας 14 (2), Ντατόμε 12, Μέλι 10, Μαχμούτογλου, Γκιουλέρ, Κάλινιτς.

Photocredits: Eurokinissi

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ