ΤΟΥΡΚΙΑ

Τουρκία: Διαλύθηκε η Μπαντίρμα, πρώην Μπάνβιτ

Τουρκία: Διαλύθηκε η Μπαντίρμα, πρώην Μπάνβιτ

Στην ιστορία πέρασε η Μπαντίρμα, η ομάδα που γνωρίσαμε ως Μπάνβιτ, καθώς αποσύρθηκε από το τουρκικό πρωτάθλημα και στη συνέχεια κατέβασε ρολά.

Άσχημα νέα για το τουρκικό μπάσκετ, καθώς την Πέμπτη (20/8) η Μπαντίρμα, η ομάδα που μάθαμε ως Μπάνβιτ, αποσύρθηκε από το πρωτάθλημα της σεζόν 2020/21 και κατ' επέκταση έβαλε τέλος στη δραστηριότητά της, κατέβασε ρολά και διαλύθηκε.

Η ομάδα από την Πάνορμο αντιμετώπισε σοβαρά οικονομικά προβλήματα τα τελευταία χρόνια, πρόσφατα πήρε ένα σημαντικό ποσό που άγγιξε ενδεχομένως και το ένα εκατομμύριο ευρώ από τη Μπεσίκτας για να της παραχωρήσει τα σημαντικότερα ταλέντα της, ωστόσο δεν κατάφερε να ισορροπήσει και πέρασε στην ιστορία του μπάσκετ της χώρας.

Στη Μπάνβιτ εργάστηκε τη σεζόν 2013/14 ο Δημήτρης Ιτούδης, μετά από την αποχώρησή του από τον Παναθηναϊκό και πριν αναλάβει την ΤΣΣΚΑ Μόσχας.

Με τη φανέλα της Μπαντίρμα/Μπάνβιτ αγωνίστηκαν σημαντικοί παίκτες όμως ο Ερμάλ Κούγκο, ο Άντριαν Μορμάν, ο Κλέμεν Πρέπελιτς, ο Σάμι Μεχία, ο Βλάντιμιρ Ντραγκίσεβιτς, ο Βλάντιμιρ Στίματς, ο Στέφαν Μάρκοβιτς, ο Τζο Κρίσπιν, ο Μαρκί Πέρι, ο Ζουάν Ντίξον κι ο Έι Τζέι Σλότερ.

TAGS ΤΟΥΡΚΙΑ
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ